Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 26 sty 2020, 15:04


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 23 lis 2018, 14:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9186
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak nie będzie mocno wiało, to powinien dac rade. Oczywiście, latanie za przeszkodami, zapewne będzie skutkowało zerwaniem a co najmniej pogorszeniem zasięgu obrazu i sterowania.
Sam zobaczysz, gdzie możesz latac na tym zestawie.

Koło "nogi" wystarczy, tylko kupuj z gwarancją. Monitorki z tego co kiedyś oglądałem, lubią padać w aparaturze.

Tylko na jednej baterii za długo nie polatasz. Myśl od razu o zakupie większej ilości i ładowarki do niej, by móc naładować kilka baterii w tym samym czasie, co w tej chwili jedną.

Ale jak jesteś Bardzo zdeterminowany, to na jednej też polatasz :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 lis 2018, 08:28 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 724
Adrián pisze:
Lepiej zamontować jakąś runcam. Albo nawet pokusić się o odchudzoną HD.

jaką runcam masz na myśli ? taką do fpv swift czy np.runcam 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 lis 2018, 15:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9186
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Np Swift 2

Do wolnego latania runcam 2 hd też się nada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 lis 2018, 17:18 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 724
tylko trzeba jeszcze nadajnik z 25mW
bo tamta kamerka go ma wbudowany
- faktycznie ta oryginalana ma pole widzenia tylko 60°


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lis 2019, 14:53 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 gru 2017, 16:44
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Zastanawiam się nad zakupem nowego sprzętu. Gdzie według nowych unijnych przepisów będę mógł latać sprzętem z klasy C1, a gdzie tylko do 250g. Starałem się czytać ustawę, ale jest ona tak zawile napisana, że niewiele zrozumiałem. Z góry dziękuję za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lis 2019, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7836
Lokalizacja: Polska
matpan94 pisze:
Zastanawiam się nad zakupem nowego sprzętu. Gdzie według nowych unijnych przepisów będę mógł latać sprzętem z klasy C1, a gdzie tylko do 250g. Starałem się czytać ustawę, ale jest ona tak zawile napisana, że niewiele zrozumiałem. Z góry dziękuję za pomoc.

Tak naprawde to nie ma roznicy w tym GDZIE mozesz latac miedzy C1 a C0 (<250g). Roznica jest w wymaganiach ktore musisz (a w zasadznie bedziesz musial, bo rozporzadzenie unijne jeszcze w Polsce nie obowiazuje) spelnic.

easa.jpg
easa.jpg [ 70.75 KiB | Przeglądany 683 razy ]


Podsumowanie zasad obecnie obowiazujace w Polsce masz opisane tutaj:
viewtopic.php?f=53&t=45683&start=30#p562143


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lis 2019, 13:45 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 gru 2017, 16:44
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Jeśli dobrze zrozumiałem to jeśli nie będę latał c1 w pobliżu ludzi to nie muszę zdawać testów? Co to jest to customer info i jak można odbyć taki online trening ,gdybym zechciał polatac przy ludziach, bo jak rozumiem tylko wtedy tego potrzebuję)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lis 2019, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7836
Lokalizacja: Polska
matpan94 pisze:
Jeśli dobrze zrozumiałem to jeśli nie będę latał c1 w pobliżu ludzi to nie muszę zdawać testów?

Nie, test online dotyczy wszystkich lotow powyzej 250g

matpan94 pisze:
Co to jest to customer info

Informacje dostarczone przez producenta (jak np. instrukcja obslugi)

matpan94 pisze:
i jak można odbyć taki online trening

Nie mozna, przepisy nie zostaly jeszcze wdrozone. Bedzie wiadomo gdy zostana.

Co do ew. dalszych pytan proponuje najpierw zapoznac sie ze stosownymy dokumentami
Rozporzadzenie wykonawcze
Rozporzadzenie delegowane


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 gru 2019, 12:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 gru 2017, 16:44
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Mój wybór padł na sjrc f11. Oglądałem trochę filmików i miał niezłe recenzje. Teraz czekam na dostawę z Chin. Tylko że on ma baterię 11.1V. Czy mogę ją ładować taką zwykłą ładowarką od telefonu Quick Charge 3.0, czy muszę mieć specjalną pod 11.1V?
Z góry dzięki za pomoc, bo nie mogłem znaleźć info w sieci o jego ładowaniu, a zestaw nie zawiera ładowarki.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 gru 2019, 12:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7836
Lokalizacja: Polska
matpan94 pisze:
Czy mogę ją ładować taką zwykłą ładowarką od telefonu Quick Charge 3.0, czy muszę mieć specjalną pod 11.1V?

Mozesz, aczkolwiek QC 3.0 tutaj za wiele nie zmieni bo z tego co mi wiadomo ta bateria nie korzysta z QC.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sty 2020, 18:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 gru 2017, 16:44
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Przyszedł do mnie już dron, ale kontroler nie widzi drona. Jak sobie z tym poradzić? Sjrc f11
Z góry dzięki za pomoc!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sty 2020, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9186
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Instrukcja i sparuj urządzenia, jeśli nie były seryjnie.

Editt
Jak próbujesz uruchomić silniki? (bo zapewne tutaj jest problem, nie w sparowaniu, tak przeczuwam ;-)).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sty 2020, 21:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 gru 2017, 16:44
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Już mi ktoś pomógł. Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sty 2020, 23:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9186
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To fajnie, ale mógłbyś napisać co było powodem i jak sobie poradziłeś. Może ktoś będzie miał taki sam problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 09:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 gru 2017, 16:44
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Wyczytałem w necie, że razem z przyciskiem zasilania trzeba poruszać góra dół lewym drążkiem wtedy paruje się aparatura z dronem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.