Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 15 gru 2019, 22:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: HUBSAN ZINO
Post: sobota 27 paź 2018, 12:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 01 mar 2016, 21:51
Posty: 21
Lokalizacja: Polska


https://dronedj.com/2018/10/23/hubsan-zino/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: sobota 27 paź 2018, 15:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9160
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Co tu dużo pisać..
Chociaż uczą się (kopiują) od najlepszych (dji..)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: sobota 27 paź 2018, 17:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 01 mar 2016, 21:51
Posty: 21
Lokalizacja: Polska
Jedna wielka zagadka. Choć oferta cenowa aż śmieszna 299$ ale sorry kot w worku. Poczekajmy na testy. Choć najbardziej ciekawe jest to dlaczego nie ma sampli na YT w 4k oraz dlaczego nigdzie nie podają jakiej rozdzielczość są fotki?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: niedziela 02 gru 2018, 23:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2016, 23:30
Posty: 71
Lokalizacja: Polska
Czemu zagadka są już pełne recenzje, wyłożone oryginalne pliki z kamery, na BG już sprzedają baterie (140 zł), śmigła i inne części. Jest test zasięgu.
Zino to mniej więcej poziom Xiaomi Mi Drone tylko zasięg FPV mniejszy ( w terenie zabudowanym jest test na YT 1000m).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: piątek 02 sie 2019, 12:50 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 maja 2016, 15:18
Posty: 20
Lokalizacja: Opole
Ktoś ma informację jak wysoko ten dron poleci?

_________________
Parrot Anafi
Ryzen 1700, 32GB RAM 3200, Crucial 240BX, SX8200PRO 480GB (for video), Samsung 860 EVO 1TB, Patriot Burst 512GB, GF1060 6GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: wtorek 13 sie 2019, 22:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 14 sty 2019, 07:17
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
krzyszp pisze:
Ktoś ma informację jak wysoko ten dron poleci?

Ktoś wzniósł go na 1.1km u nas i tak max 150m wedle prawa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: czwartek 03 paź 2019, 08:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2016, 23:30
Posty: 71
Lokalizacja: Polska
Dron ma ograniczenia po wysokości 500 m, realnie stabilny sygnał FPV jest na ok 200-300m jeśli latać wprost na głową.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: sobota 23 lis 2019, 14:03 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1193
Są na tym forum jacyś posiadacze Hubsana Zino ?

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: poniedziałek 09 gru 2019, 00:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 gru 2019, 15:48
Posty: 18
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.


Tak

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: piątek 13 gru 2019, 18:43 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1193
JAKOOR pisze:
Tak

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


Masz Zino H117S ?

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: piątek 13 gru 2019, 18:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 gru 2019, 15:48
Posty: 18
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.


Tak. Hubsan Zino

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: piątek 13 gru 2019, 21:07 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1193
JAKOOR pisze:
Tak. Hubsan Zino

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka


Ile wyłapuje Ci max satelit ? Bo mój do 12 .

Gdy próbuję wyznaczyć mu trasę to wywala mi taki napis : GPS accuary test failed

The quality of your current GPS signal is relatively poor ,and the GPS accuracy is not up to standard , so the waypoint and orbit functiuns are temporality unavailable .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: sobota 14 gru 2019, 09:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 gru 2019, 15:48
Posty: 18
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.


Ja zazwyczaj mam 14-16 Satelit. Jak masz Facebooka to Znajdź tam forum Husan Zino Polska. Tutaj nic się nie dzieje w kwestii Zino. Tam jest trochę ludzi

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: sobota 14 gru 2019, 09:57 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1193
JAKOOR pisze:
Ja zazwyczaj mam 14-16 Satelit. Jak masz Facebooka to Znajdź tam forum Husan Zino Polska. Tutaj nic się nie dzieje w kwestii Zino. Tam jest trochę ludzi

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka


Nie tylko tutaj bo na żadnym polskim forum . Mam konto na RC Groups forum i na Facebooku . Ale zawsze to po polsku to po polsku .
Na Facebooku dostałem info że 12 satelit to dość dobrze . Problem może leżeć w tym że pozycja drona na mapie nie pokrywa się z pozycją telefonu . Trzeba położyć drona na ziemi i nieco się oddalić od niego z apką/telefonem i zataczać coraz mniejsze kręgi zbliżając się coraz bardziej do drona aż pozycje się ze sobą pokryją . Będąc w terenie na dużej łące nie miałem na mapie żadnego punktu odniesienia. Będę musiał spróbować w innym miejscu .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: HUBSAN ZINO
Post: sobota 14 gru 2019, 10:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 gru 2019, 15:48
Posty: 18
Lokalizacja: Gorzow Wlkp.


Pierwszy raz o tym słyszę. Ale w sumie drona mam 2 tyg dopiero. Ja mam problem z trzymanie pozycji. Tak zwane "toilet bowl"

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.