Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 23 paź 2018, 05:09


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 13 paź 2018, 17:23 
Offline

Rejestracja: piątek 12 paź 2018, 22:19
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Witam,

Nabyłem kontroler lotu do sterowaniem dronem "Matek f405 std".
Kontroler komunikuje się z PC bez problemu, można też ustawiać wszystkie parametry i opcje do sterowania samym dronem.
Niestety, jak chcę wgrać do niego nowe oprogramowanie to się odłącza (rozłącza połączenie z PC).
Nie wiem co jest grane, może któryś z Kolegów ma doświadczenie z tym kontrolerem i mógłby mi pomóc?

Stanisław


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 17:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 891
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
tryb DFU?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 18:26 
Offline

Rejestracja: piątek 12 paź 2018, 22:19
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
W momencie łączenia się z PC ustawia się na com3, a po próbie Fleszowania odłącza port i przeskakuje na com1.
Próbowałem różnych opcji podpatrzonych w internecie, ale nic z tego.
Nie mogę ustawić trybu DFU.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3895
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Mozesz, wciskasz przycisk i właczasz zasilanie i zainstaluj sterowniki odpowiednie. ImpulseRC driver fixer.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 20:37 
Offline

Rejestracja: piątek 12 paź 2018, 22:19
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Próbowałem tak jak piszesz
"wciskasz przycisk i właczasz zasilanie i zainstaluj sterowniki odpowiednie. ImpulseRC driver fixer"
i nic z tego,
Jak wciskam przycisk boot w kontrolerze (zapala się dioda led czerwona w kontrolerze) a program w PC nie widzi F405.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 00:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3895
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
w BF zamiast COM pojawi ci się DFU.
Jak nie masz DFU zainstaluj driver.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 paź 2018, 17:01 
Offline

Rejestracja: piątek 12 paź 2018, 22:19
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Zmieniłem PC na laptopa i zadziałało.
Dzięki za pomoc :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.