Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 mar 2019, 05:58


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
Post: piątek 15 mar 2019, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1863
Lokalizacja: Gdynia
Tanner pisze:
Jutro ma wiać, ale może niedziela? Ciepło ma być :-)


Spoko spoko - w Niedzielę akurat jakieś odwiedziny rodzinne.. ale się zgadamy. Sam czekam na ciepło, aby przetestować mój system do Sony ;)

Napiszę Wam swój numer telefonu na PW - chociaż Tanner chyba ma.. szczerze mówiąc nie pamiętam ;) Dzięki chłopaki

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 mar 2019, 09:34 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 101
Lokalizacja: Gdańsk
Mam cos ostatnio problem z „automatyzacja” pixa, probowalem ustawic sobie landing gear, wpialem wolne serwo na probe do pixa w aux2, ustawilem na ch7 landing gear, to samo w servo10, i na aparaturze manualnie moge sterowac polozeniem serwa ale gdy przelacze na RTL to kupa, nic sie nie dzieje a powinno niby serwo samo sie zlozyc. Jak zmienie LGR_STARTUP to przy podaniu zasilania na pixa ustawia serwo na swoje miejsce jezeli bylo przy wylaczeniu w innej pozycji niz poczatkowa, nie reaguje tylko przy przelaczeniu na RTL a niby powinno sie serwo uruchomic?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 mar 2019, 11:26 
Offline

Rejestracja: środa 23 maja 2018, 20:13
Posty: 15
Lokalizacja: Swarzędz
Masz dobrze ustawione wartości LGR_SERVO_DEPLOY i LGR_SERVO_RTRACT? Bo wygląda jak by deploy był za niski


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 mar 2019, 19:57 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 101
Lokalizacja: Gdańsk
Probowalem ustawic na 1000, 1100 i 1750 nic sie nie zmienia tj przy przelaczeniu na RTL serwo nie reaguje

EDIT: ok, chyba dziala tj, jak zamiast przelaczac na RTL przelacze na LAND to dziala, automatycznie zostaje serwo uruchomnione do pozycji wyjsciowej, czyli dziala. teraz nie wiem czy RTL nie dziala bo robie to w domu na stole i normalnie zadziala w powietrzu czy cos mam zwalone :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 mar 2019, 22:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1863
Lokalizacja: Gdynia
Wania pisze:
Probowalem ustawic na 1000, 1100 i 1750 nic sie nie zmienia tj przy przelaczeniu na RTL serwo nie reaguje

EDIT: ok, chyba dziala tj, jak zamiast przelaczac na RTL przelacze na LAND to dziala, automatycznie zostaje serwo uruchomnione do pozycji wyjsciowej, czyli dziala. teraz nie wiem czy RTL nie dziala bo robie to w domu na stole i normalnie zadziala w powietrzu czy cos mam zwalone :roll:


Wydaje mi sie, że przy RTL powinno zadziałać w momencie, kiedy dron wróci na miejsce, potem czeka ileś czasu nad miejscem lądowania i ostatnia faza - land - tu powinno to zadziałać ;)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 mar 2019, 22:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 101
Lokalizacja: Gdańsk
Brzmi logicznie wiec zaryzykuje i przepne podwozie z odbiornika i podepne do pixa :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.