Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 23 paź 2018, 04:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: sobota 13 paź 2018, 19:37 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
ale tu mam fv i sa we wtorek u mnie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 21:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1347
Lokalizacja: Lubelskie
Wania pisze:
a te regle moga byc? Hobbywing XRotor 35 A Micro 3 6S BLHeli

Bardzo dobre sprawdzone regle i co ważne z Pixhawkiem się lubią, w jednym modelu na ramie 500 już ponad rok służą bezawaryjnie. Mam trochę na zapasie, być może będę wystawiał na giełdzie :-D :-P
Obrazek

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 11:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 572
Lokalizacja: Kraków
Wania, jasna sprawa :) a mają ich więcej? bo też patrzyłem na ten sklep kiedyś i było, że dostępna 1 szt. Potem zacząłem szukać tych 40A no i zamówiłem z ali, ale nie spieszyło mi się, wręcz przeciwnie :-D

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 15:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
Na ich stronie i na aledrogo mieli stan 14szt, minus moje 6 to na octo jeszcze starczy ;)
W pixie bede podlaczac zasilanie awaryjne przez MAIN OUT i zastanawiam sie czy jest sens dac jeszcze trzecie przez AUX OUT, czy to juz przerost formy na trescia dwa dodatkowe zasilania awaryjne?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 18:40 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 572
Lokalizacja: Kraków
Z tego co mi się wydaje, to cała szyna 5v na wyjściach serw (main + aux) jest zmostkowana, sprawdź miernikiem. Jakie będzie drugie zasilanie? tzn główne z power module a drugie z jakiegoś dodatkowego BECa?

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 19:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
Jest zmostkowana. Przetwornica LM2596S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 paź 2018, 22:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1347
Lokalizacja: Lubelskie
http://ardupilot.org/copter/docs/common ... figuration

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 06:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
ok czyli jak chce dac dwa zrodla na szyne to przez diode MBR1545CT a pozniej i tak jeszcze zenera?
a typowe trzecie zasilanie wpiac normalnie 5v w port usb i to bedzie idealnie zabezpieczony pix przed ew brakiem zasilania :)


EDIT:
dotarla rama ze skladanym podwoziem i smiglami 15 zeby moc przymierzyc po przedluzeniu, jutro kolejna czesc gratow powinna dojsc :mrgreen:
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 15:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1347
Lokalizacja: Lubelskie
Wania pisze:
ok czyli jak chce dac dwa zrodla na szyne to przez diode MBR1545CT a pozniej i tak jeszcze zenera?

Tak, zener to bardziej jak masz jakieś serwa czy cokolwiek innego zasilone z tej szyny (obwodu) bo on ścina szpilki napięciowe, w kopterze gdzie nie ma serw to nie ma co ścinać, ale dać możesz, na pewno w niczym nie zaszkodzi, a jak w przyszłości jakieś serwo podłączysz czy coś to będzie gotowe i nie zapomnisz.
Zamiast MBR1545CT możesz dać dwie zwykłe diody szybkiego na odpowiedni prąd, ale MBR1545CT jest wygodny więc nie ma co kombinować :-)

Wania pisze:
a typowe trzecie zasilanie wpiac normalnie 5v w port usb i to bedzie idealnie zabezpieczony pix przed ew brakiem zasilania :)

Nie w USB tylko do portu POWER - tam gdzie podpinasz power module.

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 paź 2018, 12:25 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
Regulatory przyszly to zrobilem pajaczka i dorzucilem do nich radiatory zeby lepiej odprowadzaly cieplo.
Rama powoli sie sklada, nie wiem czy nie przesadzilem z przedluzeniem bo 17 smigla wejda bez problemu :lol: i nie wiem czy zostawic takiego bydlaka czy zmniejszy :roll: wymsylilem juz patent na zmocnienie center platu, jak sie uda to wieczorem to zrobie i wkleje foty. Waga samej ramy ze skladanym automatycznie podwoziem, chyba nie jest tak zle...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


EDIT
tak jak mowilem, wrzucam foty wzmocnionego centralplatu, po wymianie podwozia na automatyczne, zostalo mi to manualne, wiec wykorzystalem je jako wzmocnienie, wystarczylo lekko wyfrezowac w zaznaczonych miejscach i przykrecic

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 paź 2018, 12:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 572
Lokalizacja: Kraków
Miło widzieć postępy :)
Wzmocnić nigdy nie zaszkodzi, oba CP są z 2mm płyt?
Jaki jest rozstaw silników? bo skoro 17" wchodzą bez problemu to raczej nie 680mm :)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 paź 2018, 16:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
tak 2mm maja, dodatkowo chce wrzucic miedzy nie tuleje aluminiowe w wolne otowry do wzmocnienia.
no troche mnie ponioslo i jest metr z haczykiem :lol:
dostalem info, ze silniki dotarly do wawy, wiec pewnie do piatku beda u mnie :-D jedyny problem z pakietami bo majnfrend mial jakies opoznienie i pakiety wysle dopiero 25.10 :-/ zamowilem 2x te KLIK BG
w komentarzach jest, ze przychodza z wtyczka XT90 a jak nawet nie, to sie przelutuje.

czy czujnik napiecie MLVSS dac jeden na dwa pakiety czy ma jakis sens dac na kazdy pakiet osobno?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 paź 2018, 17:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 572
Lokalizacja: Kraków
O widzisz, zamówiłem dokładnie te same, zaraz jak pojawił się preorder, po tej niższej cenie... więc czekamy razem, pomijam, że pierwsza data dostawy była ustawiona na 06.10.
Na ali są proporcjonalnej cenie też 10Ah, zamówiłem dwa. Czytałem różne opinie o ZOP, narzekają ludzie na wydajność prądową, że to wcale nie jest 30C czy 40C o których piszą w opisie. Waga też na to nie wskazuje, pewnie to 15C, ale i tak spoko, na 4S latałem na 10C, więc tutaj będzie tylko lepiej.
Wow nieźle, przy metrze to i 18"-19" spokojnie wejdą.

A czujnik... skoro pakiety są połączone równolegle to nie da się dać go osobno. Po prostu jeden i już ;)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 paź 2018, 18:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 15
Podrzucisz na pw link do tych z ali bo mi nic konkretnego nie znajduje.
Robic jakas czapeczke na pixa? Czy moze byc odsloniety?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.