Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 16 paź 2018, 01:01


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 02 paź 2018, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 22
Witam. Jestem posiadaczem drona Tello . Kilka tygodni obsługiwałem go za pomocą smartfona lub tableta. Obecnie zakupiłem kontroler specjalnie do Tello, Gamesir T1d. I teraz zaczęly sie schody. Nie mogę sparować kontrolera ze smartfonem a tym samym nie mogę sterować nim dronem. Jest to niby czynność prosta jak by nie było, parowanie odbywa się automatycznie po kliknięciu na wykrytą nazwę kontrolera w Bluetooth smartfona.. Jednak po kilku sekundach łączenia, nie może się sparować. Tak samo kontroler nie może się sparować poprzez aplikację Tello, bo po prostu tam nie wykrywa kontrolera. Pomyślałem ,że smartfon może nie jest kompatybilny z kontrolerem i nie współpracuje z nim. Mam chiński Sharp Z2 Bluetooth 4,1 , Android 6 więc parametry ma nie złe. Próbowałem również na Samsungu S4 z Androidem 4.4.2 i podobna sytuacja. Także z tabletami LG i Lenowo z Androidem 5.0.1. Moje pytanie jest , czy kontroler Gamesir T1d przystosowany fabrycznie dla Tello, funkcjonuje z wybranymi markami smartfonów, czy powinien ze wszystkimi z Androidami powyżej 4,4. ?

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 paź 2018, 12:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3223
Lokalizacja: Olsztyn
gabinet, zasadnicze pytanie czy sparowałeś kontroler z dronem ? Nigdzie nie piszesz o tym że zrobiłeś parowanie dron + kontroler a jedynie o tym że próbujesz sparować kontroler ze smartfonem...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 paź 2018, 20:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 22
Tak, nie pełny opis. Miałem Gamesir T1s i parowałem kontroler ze smartfonem. Przy Gamesir T1d najpierw oczywiście dron sparowałem z aplikacją Tello. Gdy miałem połączenie i obraz kamery w aplikacji, włączyłem kontrolera Gamesir T1d i chciałem sparować ze smartfonem. W aplikacji Tello nie pokazała się nazwa kontrolera, abym mógł dokonać parowania. Oczywiście przeczytałem wszystkie informacje na ten temat w zagranicznych linkach, bo po polsku nic nie ma. Oczywiście włączyłem Bluetooth, lokalizację szczegółową, tak jak wyczytałem.
Dochodzę do wniosku ,że może ten mój smartfon Sharp Z2 nie współpracuje z Gamesir T1d. Dlatego proszę, jeśli ktoś z Was, skutecznie już obsługuje drona Tello z kontrolerem Gamesir T1d, niech poda na jakim smartfonie działacie a ten funkcjonuje bez problemu.

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 paź 2018, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Niech zgadnę, apple?
Jak masz znajomego z iphonem lub ipadem, to poproś by sparował się. Zakładam, że się uda.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 paź 2018, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 22
Napisałeś " niech zgadnę, apple". Nie wiem, czy nie czytałeś moich poprzednich postów? Gamesir T1d obsługuje Androida powyżej 4,4. Ja mam smartfona Sharp Z2 z Androidem 6. Więc co tu ma wspólnego Apple? Pytam osoby obsługujące Tello z kontrolerem Gamesir T1d jakie mają marki telefonów sparowane z aplikacją Tello? Które telefony dobrze współpracują z dronem i kontrolerem. Bo ja mam problem, ot i wszystko. Proszę o wypowiedzi osoby operujące tym zestawem, które mają już jakieś doświadczenie w obsłudze Tello.

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 paź 2018, 12:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
gabinet pisze:
Gamesir T1d obsługuje Androida powyżej 4,4. Ja mam smartfona Sharp Z2 z Androidem 6. Więc co tu ma wspólnego Apple?

To, że ten kontroler/pad obsługuje również ios. Podpowiem Ci, na iphonach działa, na androidach, to loteria, bo za dużo jest firm, modeli, które je posiadają i stąd częsty problem, nie tylko z tello.
Problemem jest Twój telefon, nie android i jego wersja (pod warunkiem, że jest powyżej 4.0, bo są telefony z andkiem, na których działa. A jakie? Uzyj YT).

Ale nie mam tello, więc nie "powinienem" się wypowiadać :mrgreen:

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 paź 2018, 15:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 22
Ok. To akurat wszystko wiem. Ale dzięki za aktywność. Właśnie czekam na wypowiedzi
właścicieli dronów Tello a tych nie widać. Jednak to fakt, że najczęściej na forum logują się osoby szukające odpowiedzi na swoje problemy.

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 10:57
Posty: 544
Lokalizacja: Świętochlowice
Mam TELLO i GAMESIR T1d.
1_ pierwsze połączenie GAMESIR z tabletem IPAD _ po jednej próbie.
2_ pierwsze połączenie GAMESIR z telefonem GALAXY S6 po paru próbach.

Łączenia następne w 1 i 2 przypadku już bezproblemowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 17:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Bo za wielu ich nie ma.
To specyficzny produkt.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 10:57
Posty: 544
Lokalizacja: Świętochlowice
Adrián pisze:
Bo za wielu ich nie ma.
To specyficzny produkt.

:-)
Kupiłem dla wnuków, ale coś trudno mi się z nim rozstać...

Edit: literki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 paź 2018, 12:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 22
Dzięki za pierwsze konkretne odpowiedzi . Nareszcie coś wiem. A więc samsung galaxy s6 łączy bez większych problemów. Ok. No jak już wyżej się dowiedziałem z apple nie ma problemu, ale tablet trudno zmieścić w uchwycie kontrolera . Nie mam na razie w pobliżu znajomego z galaxy s6, więc muszę czekać na inne sprawdzone smartfony. Może jeszcze ktoś ma taki zestaw ? Może, według Adriana to i specyficzny produkt, ale nie ma lepszego za te pieniądze, może się plasuje trochę niżej od Sparka za 1500 zł, lecz Tello jest cztery razy tańszy a oprócz zasięgu i GPS-u ma wszystko co potrzeba.

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 paź 2018, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Trochę niżej od sparka? :lol:
Nie przesadzaj. To przepaść.

Nie łatwiej i szybciej obejrzeć filmy na yt i zobaczyć na jakich urządzeniach ludzie latają? Będziesz wiedział, że na tym działa.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 paź 2018, 16:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 22
Na filmach można się domyśleć jaki telefon, ale jaki model to trudno zgadnąć. Np: odmian samsungów jest dziesiątki, a nie każdy współpracuje z Tello.

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 paź 2018, 18:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To wystarczy zapytać.
Ale można też czekać i mieć nadzieję, że ktoś jeszcze ma tello i odpowie. Jak wolisz.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 03:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 194
Lokalizacja: montreal.kan
gabinet pisze:
może się plasuje trochę niżej od Sparka



syma 5c rowniez plasuje sie TROCHE nizej od sparka a jest 10 razy tansza


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.