Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 22:40


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 12 wrz 2018, 19:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2018, 19:59
Posty: 3
Lokalizacja: Śrem
Cześć
Mam problem z quadem. W momencie jak robię roll albo flip tracę kontrolę nad dronem. Po prostu dron wpada w rolla i z niego nie wychodzi.

Dodaję zapis z blackboxa z włączonym akcelerometrem więc widać w czym rzecz:
http://www.mediafire.com/file/x2sl0617d ... 8.BBL/file

Part 18/18:
04:56.338 - dodaję gazu by zyskać wysokość
04:56.644 - zdejmuję gaz i zaczynam flip
04:56.806 - teraz tracę kontrolę a dron wpada we flipa

Nie mogę odzyskać kontroli co widać np po kontrolerze, że nie ma nic wspólnego z zachowaniem drona. Zjawisko powtarza się raz na ok 7 rolli/flipów więc mnie to denerwuje bo nie ufam dronowi. Gdy nie wykonuję takich manewrów mogę nic złego się nie dzieje.

Tu filmik z timestampem gdzie to zjawisko zachodzi z tym, że tutaj był roll i dron wpada w rolla którego już nie kontroluję
https://youtu.be/Hs7hndVGjxY?t=3m22s

04:57.131 - zaobserwowałem, że w momencie gdzie tracę kontrolę po chwili jeden silnik w blackboxie ma maksymalny ciąg co nie jest prawdą. Silniki podczas spadania są cichutkie. Widać to też na nagraniu.

Pomocy! ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 wrz 2018, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 310
Lokalizacja: Kraków
Możliwe, że za bardzo ujmujesz gazu się silniki zatrzymują ewentualnie pakiet nie daje rady prądowo. Miałem podobnie że starymi akumulatorami, flip czasem się udał czasem nie. Jak masz możliwość sprawdzenia na świeżym pakiecie to może coś rozjasni.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 wrz 2018, 16:16 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 gru 2017, 21:01
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
jak masz wlaczone motor_stop to wyłącz a uzbrajanie ustaw na przłącznik w radiu?

_________________
Pozdro,
Lopez


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 wrz 2018, 19:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2018, 19:59
Posty: 3
Lokalizacja: Śrem
Oczywiście uzbrajanie mam na radiu i nie mam motor stopa. Nawet zwiększyłem idle thrust.

To z baterią ciekawe. Mam tanie baterie 4s 65c. Teraz kupiłem 2 sztuki tatoo 75c. Zobaczę co się będzie działo na nich.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 wrz 2018, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3210
Lokalizacja: Olsztyn
DraveS, u mnie taki objaw był jak miałem uwalone gyro, po wymianie problem ustąpił.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 wrz 2018, 17:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2018, 19:59
Posty: 3
Lokalizacja: Śrem
No też to wziąłem pod uwagę i nowe fc leci z chin ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.