Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 23 paź 2018, 15:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 08 sie 2018, 14:59 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 103
pawelsky pisze:
daron19675 pisze:
Po zdjeciu kleju wyszła prawda na jaw. Koleś upalił miejsce do ktorego powinna byc przylutowana antena i przylulotawane było tylko do kawałka

Wyczysc to IPA i zobacz co tam sie kryje. Sprawdz rowniez jakie niespodzianki kryje glut po drugiej stronie przewodu.

I pliz, wylacz te podpisy z Taptalka, juz wiemy ze masz Note 8 ;-)
Czym to dokladnie wyczyścić? Troszkę poskrobałem i na miejscu gdzie powinno byc miejsce lutowania nic niema. Obok wystaje tylko kawałek ścieżki.Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 15:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11849
Lokalizacja: Mikoszewo
Przecież ci napisał - IPA. Albo jak wolisz alkohol izopropylowy. Na Alle dostępny na litry.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 15:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
IPA, alkohol izopropylowy.

Masz mieć 2 pady. Do jednego lutujesz antenę, do drugiego masę (tutaj powinieneś mieć nawet 3, masz 2 pady, do których możesz przylutować masę i jeden w środku, który wyparował, antenę).

http://dronehitech.com/en/taranis-antenna-mod/ - krok po kroku

Niech ktoś potwierdzi, czy to jest ścieżka, która miała iść do padu, który wyparował. Nie chce mi się rozkręcać specjalnie aparatury, ale wygląda, że tak.

To wystarczy tylko delikatnie zedrzeć i odsłonić ściezkę i się do niej wlutowac.


e54fd386a21ab235cb821f9a97ab89eb.jpg
e54fd386a21ab235cb821f9a97ab89eb.jpg [ 192.29 KiB | Przeglądany 347 razy ]

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony środa 08 sie 2018, 15:11 przez Adrián, łącznie zmieniany 1 raz
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 15:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3237
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky pisze:
Oryginalny jest rownie cienki, wiec bardziej bym obstawial kiepskie lutowanie (zwarcie do masy albo odslonieta zyla)

U mnie był kiepskiej jakości przewód więc obstawiłem że to tego wina

daron19675 pisze:
Po zdjeciu kleju wyszła prawda na jaw. Koleś upalił miejsce do ktorego powinna byc przylutowana antena i przylulotawane było tylko do kawałka ścieżki:/

Zagryzł bym za takie lutowanie... ;-) Jakiś rzeźnik to lutował ...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 15:44 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 103
Adrián pisze:
IPA, alkohol izopropylowy.

Masz mieć 2 pady. Do jednego lutujesz antenę, do drugiego masę (tutaj powinieneś mieć nawet 3, masz 2 pady, do których możesz przylutować masę i jeden w środku, który wyparował, antenę).

http://dronehitech.com/en/taranis-antenna-mod/ - krok po kroku

Niech ktoś potwierdzi, czy to jest ścieżka, która miała iść do padu, który wyparował. Nie chce mi się rozkręcać specjalnie aparatury, ale wygląda, że tak.

To wystarczy tylko delikatnie zedrzeć i odsłonić ściezkę i się do niej wlutowac.
Wlutowałem się w ścieżkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 15:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pokaż, jak wyszło.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 16:00 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 103
Zamknąłem już obudowe ale efekt jest mizerny. Nic sie nie zmieniło.... Pozostało mi zamowic nową płytę...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 16:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6561
Lokalizacja: Polska
daron19675 pisze:
Zamknąłem już obudowe ale efekt jest mizerny. Nic sie nie zmieniło.... Pozostało mi zamowic nową płytę...

Czekaj, to wolisz zaplacic za nowa plyta, zamiast rozkrecic obudowe i dac komus sprawdzic cos tam namodzil?

Drugi koniec przewodu sprawdzales? Gniazdo sprawdzales (w aparaturz i antenie)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 16:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 194
Lokalizacja: montreal.kan
daron19675 pisze:
Zamknąłem już obudowe ale efekt jest mizerny. Nic sie nie zmieniło.... Pozostało mi zamowic nową płytę...


cos taki w goracej wodzie...,jezeli chcesz pomocy to slychaj rad,odlutuj antene sprawdz czy nie ma zwarcia goraca zyla z ekranem,obetnij koniec, odwin ekran od zyly
pobiel cyna oba konce ,pokaz zdjecie twojej roboty i jezeli bedzie o.k to mozesz wlutowac do plytki jezeli naprawiles jak trzeba.
ot i cala filozofia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 17:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
daron19675 pisze:
Zamknąłem już obudowe ale efekt jest mizerny. Nic sie nie zmieniło.... Pozostało mi zamowic nową płytę...

Chociaż odlutowałeś, wyczyściłeś miejsce lutowania i nowy kawałek "zarobiłeś" odsłaniając nową goracą żyłę i oplot - masę? odcinając to coś co było? Jeśli nie, to działać nie będzie..

Po robocie, miernik w łapę i sprawdzasz czy nie ma zwarcia i wszystko jest tak, jak powinno. Inaczej, to z takim podejściem, lepiej zamów nową płytkę.

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony środa 08 sie 2018, 17:31 przez Adrián, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 17:30 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 103
Odlutowalem ale nie zarobilem na nowo. Jak dziś zdążę to wezme się jeszcze raz za to.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 17:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To zarób od nowa, po lutowaniu sprawdź, czy jest przejście i nie ma zwarcia. Dopiero włączaj aparaturę, inaczej to szkoda odkręcania.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 18:35 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 lip 2015, 08:04
Posty: 55
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
jeszcze zastanow sie i poszukaj dobrze internety - czy dlugosc tego przewodu do gniazda jest dobra , widzialem filmik gdzie rozwiazaniem slabego sygnalu okazala sie zla dlugosc przewodu do gniazda antenowego

oczywiscie najpierw ogarnij to lutowanie bo nez tgo nie ma co isc dalej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 21:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 194
Lokalizacja: montreal.kan
daro1980 pisze:
jeszcze zastanow sie i poszukaj dobrze internety - czy dlugosc tego przewodu do gniazda jest dobra , widzialem filmik gdzie rozwiazaniem slabego sygnalu okazala sie zla dlugosc przewodu do gniazda antenowego


nie istotna jest dlugosc przewodu w ekranie a jedynie czesci nie ekranowanej ,zazwyczaj +-31mmm dla 2.4(oczywiscie mam na mysli antene w caloci a tu jest lacznik z gniazdem pod antene)


Ostatnio zmieniony czwartek 09 sie 2018, 01:13 przez Z.W15, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 sie 2018, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6561
Lokalizacja: Polska
Z.W15 pisze:
nie istotna jest dlugosc przewodu w ekranie a jedynie czesci nie ekranowanej ,zazwyczaj +-31mmm dla 2.4

Panowie, nie wprowadzajcie zametu - to jest lacznik a nie antena. Dlugosc przewodu nie ma tu znaczenia. Zyla bez ekranu przy lutach ma byc jak najkrotsza!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: HIRO, terragady i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.