Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lis 2018, 09:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 27 cze 2018, 18:02 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
Witam dziś poskładałem do kupy mojego pierwszego quada i od samego poczatku mam problemy. Podłączyłem wszystko wg instrukcji ale po podaniu zasilania dioda od nazy miga na czerwono w sekwencji 4 razy na sekunde.

Naza m lite -> v2
Regle simonK 30A
Silniki SunnySky x 2212 .



Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 18:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 721
Lokalizacja: Warszawa
A co podpowiada instrukcja :?:

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 19:41 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
Pusta bateria lub inny błąd....
Bateria napewno nie jest pusta, kalibrowałem apke kilka razy , naze tez skalibrowałem. Niewiem co jeszcze mam zrobic dlatego tu pytam

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11920
Lokalizacja: Mikoszewo
daron19675 pisze:
Pusta bateria lub inny błąd....

No to podłącz Nazę pod peceta i zobacz co ją boli.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 20:44 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sty 2018, 20:59
Posty: 17
Lokalizacja: zachpom
A słuchaj, napewno sa to cztery migniecia ?

Moze masz w aparaturze ustawiony tryb manual a sama NAZA nie widzi sygnału GPS ? wtedy 3 (TRZY) migniecia odpowiadaly by temu problemowi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 21:36 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
Niemam wógole gpsa.
Pod komputer co chwila podłączam i próbuje coś z tym zrobic:/

Wywala błąd 29...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 21:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6646
Lokalizacja: Polska
daron19675 pisze:
Wywala błąd 29...

No to w czym problem? Masz dokladnie napisane co ten blad oznacza i co zrobic zeby sie go pozbyc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 cze 2018, 21:48 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
W miedzyczasie znalazłem wątek z przed 3 lat https://r.tapatalk.com/shareLink?url=ht ... are_type=t

Tylko że ja mam połączoną naze z odbiornikiem po sbus także niema mozliwosci pomylenia kabli.
Moja apka to taranis x9d plus. Co może w niej być źle ustawione?



I jest postęp. Teraz miga mi dwa żółta dioda.

Pomoże mi ktoś ustawiać przełączanie trybów na Taranisie x9d plus? Siedze nad tym od rana i tylko mnie głowa rozbolała....



Ogarnałem wszystko sam. Dzieki za wskazówki.
Żółta dioda miga silniki startują, takżechyba wszystko już ok.


Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka



Temat do zamknięcia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.