Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 19 cze 2018, 13:31


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 10 cze 2018, 11:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2018, 18:26
Posty: 6
Lokalizacja: Lubliniec
Hej,

Wymieniłem esc w dronie i w końcu zaczął latać, wszystko było super do momentu gdy przywaliłem nim w rurkę. Wizualnie nic mu się nie stało nawet śmigła nie połamałem, ale podczas lotu zaczął drgać i przy każdym drgnięciu delikatnie skręca. Jak odpalam silniki z komputera nic nie drga i zachowuje się normalnie, ale podczas lotu drga. :cry:

Pytanie co z tym zrobić bo latać się da, ale nie jest to już tak przyjemne. Na silnikach wyczuwalny jest delikatny luz wydaje mi się że przed upadkiem też taki był czy to może mieć związek ? quadro przelatało ok. 160min.
Tutaj film jak to wygląda: https://youtu.be/b93PiCBiZWM


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 12:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 716
Lokalizacja: Trzebnica
Na filmie widać jakby wysokości nie trzymał a za to odpowiada barometr. Jeep chodzi o drgania, prawda czy śmigła nie są uszkodzone, lub źle wyważone.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 17:21 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2018, 18:26
Posty: 6
Lokalizacja: Lubliniec
Dron nie ma barometru więc nie jest to takie proste, a śmigła wymieniłem na nowe, nigdy ich nie wywarzam bo to za dużo zachodu, ale może spróbuje bo mam do tego maszynkę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 18:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8410
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zapytam, jaką masz wyważarke?
Żeby nie było, że po wyważeniu będzie gorzej niż przed.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 18:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2018, 18:26
Posty: 6
Lokalizacja: Lubliniec
coś takiego https://abc-rc.pl/wywazarka-magnetyczna-carbon


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 12:13 
Offline

Rejestracja: środa 13 gru 2017, 19:58
Posty: 37
Nieee, to nie smigla, jak bylo zderzenie to: uszkodzony zyroskop - zrob jeszcze jedna kalibracje,

Albo uszkodzony silnik/esc. Ciezko ocenic.. ale skoro smigla byly cale to dla FC sie jeszcze kreci w glowie ;]

_________________
Hubsan 501s, XY215 race, iFlight XL7 gps, T-rex 450 (k-bar), Devil 420 (Bavarian Demon 3SX), JR Forza 700, Futaba 14SG.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 14:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8410
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
xzoks100 pisze:

To szkoda śmigieł.
Kup np du-bro jak kiedyś będziesz chciał się pobawić w wyważanie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 13:53 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2018, 18:26
Posty: 6
Lokalizacja: Lubliniec
Zmieniłem śmigła na takie na których nigdy nie wibrował i wyłączyłem akcelerometr nadal to samo. Nie wiecie może jak w cleanflight wyłączyć żyroskop?
jak to nie podziała to przełożę sp3 z innego drona do 250-ki żeby sprawdzić czy to naze czy coś innego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 13:55 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1230
Lokalizacja: Cieszyn
A jak ty chcesz latać bez żyroskopu? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 14:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 gru 2017, 21:01
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
A jakie masz radio? Objaw podobny do tego jakby potencjometr w gimbalu "trzeszczal". Czy w zakładce receiver wszystkie wskazniki kanałów poruszają sie płynnie, czy może któryś skacze?

_________________
Pozdro,
Lopez


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 15:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2018, 18:26
Posty: 6
Lokalizacja: Lubliniec
skazi pisze:
A jak ty chcesz latać bez żyroskopu? :-)

myślałem raczej o odpaleniu silników tak żeby zobaczyć czy nie będzie się trząsł bez latania najlepiej było by wyłączyć tylko jedną oś to można by było spróbować latać, ale to raczej niemożliwe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.