Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 06:45


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 04 cze 2018, 22:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 21:58
Posty: 24
Witam posiadam phantoma 2 wraz z gimbalem zenmuse h3-3d oraz kamerą xiaomi yi.
Nie wiem na jakiej zasadzie działa wi fiw phantomie 2 ale wogule żaden telefon tablet nie widzi nowej sieci wi fi.
Przez to nie mogę sie połączyć z aplikacją litchi.

Czy coś źle mam podłączone?

dziękuje

Obecnie widok z kamery moge jedynie obsługiwać poprzez aplikację z xiaomi yi jednak strasznie przerywa oraz zasięg jest bardzo kiepski.

dziekuje za odpowiedź


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 05:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
irlandczyk007 pisze:
Czy coś źle mam podłączone?

Nie, masz złe wyobrażenie na temat swojego sprzętu.
irlandczyk007 pisze:
Nie wiem na jakiej zasadzie działa wi fiw phantomie 2

W Phantomie 2 nie ma WiFi. W Phantomie 2 Vision było ale ciebie jako posiadacza H3-3D i Xiaomi to nie dotyczy.
irlandczyk007 pisze:
Obecnie widok z kamery moge jedynie obsługiwać poprzez aplikację z xiaomi yi jednak strasznie przerywa oraz zasięg jest bardzo kiepski.

I jest to bardzo prosta droga do narobienia sobie diabła. Sterowanie Phantoma 2 jest na 2,4GHz, tak jak WiFi Xiaomi w związku z czym żrą się między sobą niemiłosiernie. Zapomnij o takim rozwiązaniu bo nie dość że podgląd po WiFi kamery jest żenująco słaby w temacie zasięgu to dodatkowo zakłócasz sobie tym RC i vice versa.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 08:14 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 552
Lokalizacja: Kraków
Aby mieć obraz wideo z xiaomi, musisz kupić nadajnik video 5.8GHz (np. http://www.banggood.com/Eachine-TX801-5 ... 47691.html ) oraz kabelek video-out dla xiaomi ( https://www.banggood.com/Xiaoyi-Sports- ... 74512.html ) - połączysz nim kamerkę (przez port usb) i nadajnik. Na ziemi musisz mieć ekran i odbiornik (może być wbudowany w ekran) - https://www.banggood.com/Eachine-LCD580 ... 29504.html - pierwszy z brzegu, są inne/tańsze/lepsze/droższe.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 08:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8653
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tanner pisze:
Na ziemi musisz mieć ekran i odbiornik

Lub gogle z odbiornikiem wbudowanym, bądź osobno.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 08:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 21:58
Posty: 24
Dziękuje za odpowiedź

Czy taki zestaw załatwi sprawę z xiaomi?
https://www.youtube.com/watch?v=RjQEqXdOYuQ&t=323s

Zastanawiam się czy to nie zakłuci mi sygnału.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 08:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
W sensie
Nadajnik Boscam TS832 5.8Ghz 600mw 32ch
Odbiornik Boscam 5.8Ghz rc832
?
Nie, nie zakłóci.
Dolicz do tego jeszcze anteny bo to co firmowo dają to można o kant zadka rozbić i jakiś monitor analog (lub gogle jak lubisz) do podglądu.
Tylko zanim cokolwiek to sprawdź czy twoja Xiaomi ma analogowe wyjście wideo na złączu USB bo coś mi w pamięci grzechocze że niektóre miały z tym problem i trzeba było z FW coś działać.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 10:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 21:58
Posty: 24
Tanner pisze:
Aby mieć obraz wideo z xiaomi, musisz kupić nadajnik video 5.8GHz (np. http://www.banggood.com/Eachine-TX801-5 ... 47691.html ) oraz kabelek video-out dla xiaomi ( https://www.banggood.com/Xiaoyi-Sports- ... 74512.html ) - połączysz nim kamerkę (przez port usb) i nadajnik. Na ziemi musisz mieć ekran i odbiornik (może być wbudowany w ekran) - https://www.banggood.com/Eachine-LCD580 ... 29504.html - pierwszy z brzegu, są inne/tańsze/lepsze/droższe.



Ten tańszy to jaki?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 10:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8653
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Chociażby taki 2w1 https://www.banggood.com/Eachine-EV800- ... rehouse=CN
W tym przypadku zwykle bywa tak, że im niższa cena tym coś jest gorszego. Poczytaj specyfikację.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 10:28 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 21:58
Posty: 24
Twoim zdaniem dla amtora lepiej google czy monitorek?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8653
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nie ma znaczenia czy amator czy nie.
Musisz sam sprawdzić.
Nikt ci nie doradzi, co dla Ciebie jest lepsze.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 10:34 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 21:58
Posty: 24
Czy te google sa z bateriami?Trzeba dokupić cos do tego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 10:44 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 552
Lokalizacja: Kraków
No musisz zacząć grzebać i czytać samemu, bo im więcej pytań których zadanie zajmuje więcej czasu niż znalezienie odpowiedzi, tym mniej ludzi będzie odpisywało w tym temacie ;)

Tańszy monitorek sobie znajdziesz - ważne żeby miał odbiornik na 5.8GHz. Czy gogle mają baterie? No przecież masz w opisie.
Czy lepsze gogle czy monitor? A jak myślisz dlaczego Adrian napisał "2w1"? Obejrzyj chociaż zdjęcia z linka który wrzucił.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 11:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3208
Lokalizacja: Olsztyn
irlandczyk007 pisze:
Przez to nie mogę sie połączyć z aplikacją litchi.

Ta aplikacja działa dopiero z dronami od Phantoma 3 w górę... nie wiem skąd pomysł że P2 będzie działał z tą aplikacją...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 cze 2018, 13:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 21:58
Posty: 24
Swietnie.

wieć zestaw który podałem poniżej zgadza się?Wole się upewnieć.
https://www.banggood.com/Xiaoyi-Sports- ... e_products
https://www.banggood.com/Eachine-EV800- ... e_products
https://www.banggood.com/Eachine-TX801- ... rehouse=CN


Czy opcja podłączenia do drona to dokładnie ta?
https://www.youtube.com/watch?v=fINZQZovhIk&t=74s

W jaki sposób podłączyć ponizszy przewód z kamery xiaomi do phantoma 2?
FPV Video Output Transmission Cable Line for XiaoMi Yi

Jeszcze raz wielkie dzieki

Przy okazji te zakłucenia po 2,4ghz powodują zakłucanie sterowania czy również gps?
Niestety czasami z moim phantomem wystepuje problem z gps(gubi sygnał) Latałem z włączonym wi fi na xiaomi yi oraz przy smartfonie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.