Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 26 maja 2018, 22:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 04 maja 2018, 18:38 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 sie 2017, 13:07
Posty: 4
Lokalizacja: poznan
Witam wszystkich gotowych pomóc w temacie.
Otóż posiadam quadkoptera na bazie: rama F450 z NAZA-M (firmware 4.06) niestety nie jestem pewien która jest to wersja NAZY lite czy może V1 posiadam tylko opakowanie po niej opisane jest NAZA-M AUTOPILOT (zakłądam, że nie jest to lite tylko v1). Do zestawu mam LED PMU oraz antenę GPS. Wszystko podłączone jest poprzez S-bus do odbiornika FUTABA R2008SB
Niedawno zakupiłem gimbala H3-3D ponieważ posiadam kamerę HERO4 silver. Wyczytałem, że teraz będę potrzebować NAZA PMU v2 aby sterować gimbalem.
Ogólnie moduł PMU v2 jest stary i ciężki do zdobycia a jego cena nic nie topnieje z czasem. Pytanie więc czy istnieją jakieś zamienniki PMU v2 lub czy jest możliwość wykonania samemu takiego modułu - rozumiem, że oprócz funkcji UBECa działa to jako rozgałęziacz po S-bus do podpinania dodatkowych modułów typu gimbal i OSD itp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 19:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5984
Lokalizacja: Polska
x_darek pisze:
Ogólnie moduł PMU v2 jest stary i ciężki do zdobycia a jego cena nic nie topnieje z czasem. Pytanie więc czy istnieją jakieś zamienniki PMU v2 lub czy jest możliwość wykonania samemu takiego modułu - rozumiem, że oprócz funkcji UBECa działa to jako rozgałęziacz po S-bus do podpinania dodatkowych modułów typu gimbal i OSD itp.

Nie istnieje (przynajmniej komercyjnie dostepny). I nie, nie jest to „rozgaleziacz po s-bus”, jest to uklad bardziej zlozony.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 20:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 sie 2017, 13:07
Posty: 4
Lokalizacja: poznan
Jeżeli zakupię PMU v2 to do swojej konfiguracji będę potrzebować też HUB aby obsłużyć gimbala?
Czy mogę ominąć zakup PMU v2 i kupić iOSD mark2?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5984
Lokalizacja: Polska
x_darek pisze:
Jeżeli zakupię PMU v2 to do swojej konfiguracji będę potrzebować też HUB aby obsłużyć gimbala?
Czy mogę ominąć zakup PMU v2 i kupić iOSD mark2?

Nie mozesz ominac zakupu PMU. Hub sobie mozesz zrobic z paru wtyczek i kawalka przewodu. Albo kupic gotowy u Chinczyka za grosze. iOSD Mk II to wyrzucone pieniadze, jest wiele tanszych alternatyw.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 21:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 sie 2017, 13:07
Posty: 4
Lokalizacja: poznan
Używki tego iOSD mk2 widzę za 200zł idzie dostać więc cena chyba do przymknięcia oka. Skupiam się zatem na poszukiwaniu modułu PMU.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.