Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 23 wrz 2018, 10:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: walkera f210
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 18:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 08 mar 2018, 16:42
Posty: 2
cześć,
chciał bym się zapytać czy dron https://www.mediaexpert.pl/drony/dron-w ... 4AodB3ABUg i gogle https://www.gimmik.net/Gogle_FPV_EV800D ... 21315.html to wszystko co jest mi potrzebne do lotu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 18:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 gru 2014, 19:59
Posty: 104
Lokalizacja: Zambrów
Pomijając cenę, nigdzie nie widzę nic o aparaturze do sterowania więc to raczej ARTF a nie RTF, to raz, a dwa jakie masz doświadczenie w lataniu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 18:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
credens pisze:
Pomijając cenę, nigdzie nie widzę nic o aparaturze do sterowania...

Proponuję przeczytać jeszcze raz ofertę :-P

Obrazek

2018-04-16 19_33_53-Dron WALKERA F210 RTF1 - Media Expert.png
2018-04-16 19_33_53-Dron WALKERA F210 RTF1 - Media Expert.png [ 7.22 KiB | Przeglądany 963 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 18:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 gru 2014, 19:59
Posty: 104
Lokalizacja: Zambrów
:-P Faktycznie, jakiś przemęczony dzisiaj jestem

Teraz tylko do rozwiązania kwestia doświadczenia w lataniu i możemy sugerować co dalej:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 18:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 08 mar 2018, 16:42
Posty: 2
od roku posiadam mini drona wyścigowego i śmigam między drzewami więc średnio zaawansowany
jak macie jakąś lepszą ofertę z dronem wyścigowym rtf z fpv to możecie podesłać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 17:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 98
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
Cześć,

antexol2, mam tego drona od jakichś 3 tyg., od 3 lat latam Symą X8C i nagrywam filmiki mobiusem (youtube.com/user/GreifPL). Oczywiście do latania w trybie Acro mi daleko, uczę się dopiero zakrętów, ale dron jest mocny, szybki i dość ciężki, ok. 550 gram z baterią. Myślę, że by Ci się nadał, no chyba że chcesz coś pośredniego, czyli np. Walkera Rodeo 110, którego właśnie zamówiłem do nauki. Też ma power i mniejsze straty przy krecie.

Jeśli jest ktoś na tym forum, kto bawi się Walkerą F210, to mam taki problem, nie wyświetla się OSD na obrazie w goglach. Jest oczywiście włączone pod spodem w pozycji ON (i tak wszystkie kombinacje sprawdziłem), więc powinno się nakładać na obraz w goglach. Czy możliwe to jest, że te drony są kompatybilne tylko z goglami Walkera? Obraz testowałem na goglach Eachine EV800 i Eachine VRD2 Pro. Tu wyczytałem pewną "legendę", że kamerki 700TVL czasem się "gryzą" z OSD i nie wyświetla się ono, ale musiałbym chyba mieć wyjątkowego pecha, żeby na taką trafić... pewnie moduł OSD spalony czy coś, no ale może ktoś napotkał podobny problem. Możliwe by było, że się to włączało z poziomu aparatury? Mam standardowe DEVO7.

Pozdrawiam

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 maja 2018, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 507
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Ja bym radził zbudować coś samemu niż pchać się w ten szajs

_________________
Hangar: De Stik
Suweren


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 maja 2018, 18:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 98
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
Szajs nie szajs, ale lata, a sam se nie zbuduję... no chyba żeby kupić robionego od kogoś z Was, no ale na razie jestem skazany na gotowce...

Walkera Rodeo 110 mi dziś przyszedł, fajnie lata, w goglach też nieźle widać, powoli się człowiek uczy latać. A na tym forum naprawdę nie ma żadnego posiadacza F210, żeby coś doradził z tym OSD?

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 maja 2018, 10:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 507
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
A dlaczego sam nie zbudujesz? Każdy kiedyś zaczynał (a kiedyś nie było takich rtfów :-P ). Na YT jest masa tutoriali więc to nie problem.

_________________
Hangar: De Stik
Suweren


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 maja 2018, 20:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 98
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
Bo mam mnóstwo zainteresowań, a mało czasu ;-) Natomiast pewnie jak mi zostaną aparatury po tych (skasowanych niedługo) dronach, to wtedy może coś... chociaż nie mam zapędów majsterkowiczowskich. Po prostu bardzo lubię sterować zabawkami, samo latanie jest fajne, czasem jak czytam, że wam budowany dron świruje, bo czegoś tam nie skonfigurowaliście prawidłowo, to nie wiem, czy miałbym tyle samozaparcia się z tym bawić...

W tym temacie chciałem się tylko dowiedzieć, czy w F210 nakładanie OSD na obraz z kamerki zależy od gogli, czy to w ogóle niezależne jest od siebie i na każdych goglach powinno być widoczne, jeśli moduł OSD na dronie funkcjonuje prawidłowo.

Dodano: 2018-05-18, 23:10
Naprawdę nie ma nikt f210 z osd?

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 maja 2018, 22:41 przez Greif, łącznie zmieniany 5 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 maja 2018, 08:13 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2018, 22:48
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Grief,

Jest kilka fajnych
- eachine x220 (lub x220s jak zależy Ci na OSD)
- BFight 210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 maja 2018, 09:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11814
Lokalizacja: Mikoszewo
Greif pisze:
W tym temacie chciałem się tylko dowiedzieć, czy w F210 nakładanie OSD na obraz z kamerki zależy od gogli,

Nie powinno być. Jak popatrzysz na przykład TU to gość śmiga w Fatsharkach i OSD jest.
Prawdopodobne przyczyny twojego kłopotu:
-jednak coś nie tak podłączyłeś jak być powinno
-OSD jest przestawione na NTSC kiedy reszta toru wideo jest PAL
-fizyczne uszkodzenie OSD (najmniej prawdopodobne ale nie niemożliwe)
-"legenda" teoretycznie tez jest możliwa ale jak sam napisałeś musiałbyś mieć niezłego pecha żeby taką trafić bo problem dotyczył konkretnego chipsetu, nie wszystkich kamerek 700VL

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 maja 2018, 22:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 98
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
Verid pisze:
-jednak coś nie tak podłączyłeś jak być powinno
-OSD jest przestawione na NTSC kiedy reszta toru wideo jest PAL
-fizyczne uszkodzenie OSD (najmniej prawdopodobne ale nie niemożliwe)

Dzięki za odpowiedź, zobaczymy jak z serwisu przyjdzie, w goglach próbowałem zmieniać sposób odbioru PAL na NTSC, ale nic to nie dało. Sam nic nie podłączałem, bo gotowca kupiłem. Stawiam na uszkodzenie płytki OSD, no ale zobaczymy.
macbur pisze:
Jest kilka fajnych
- eachine x220 (lub x220s jak zależy Ci na OSD)
- BFight 210

Dzięki za info, teraz bym pewnie taki wziął, no ale zobaczymy, to powiedzą w serwisie... czy będzie to osd czy nie. Jak rozwalę f210, to pewnie któregoś z tych dwóch wezmę, jak będą fundusze. Dokupię taranisa i dalej się będę uczył. :-)

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 maja 2018, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11814
Lokalizacja: Mikoszewo
Greif pisze:
w goglach próbowałem zmieniać sposób odbioru PAL na NTSC, ale nic to nie dało

Nie, nie - miałem na myśli tor po stronie nadawczej. Kamera ustawiona w PAL a OSD w NTSC - tak się kiedyś zrobiłem w jajo z RemzibiOSD kiedy po "agresywnym" lądowaniu wcięło mi wszystkie dane z ekranu. Byłem przekonany że od uderzenia coś uwaliłem a to tylko pakiet przesunął się i nacisnął na przycisk którego przytrzymanie powodowało zmianę trybu OSD z PAL na NTSC i z powrotem. Wystarczyło ponownie przydusić guziczek i automagicznie wszystko wróciło.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 13:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 98
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
Verid pisze:
Nie, nie - miałem na myśli tor po stronie nadawczej. Kamera ustawiona w PAL a OSD w NTSC

No to chyba że tak, no ale serwis twierdził, że wszystko działa, więc po stronie drona powinno być ok wg nich, a nie jest. Bardzo jestem ciekawy, co powiedzą. Twierdzili, że, cytuję: "Nie ma takiej możliwości, żeby OSD nie działało, było wszystko sprawdzone".
Dam znać, co powiedzą...

===
dodano: 4.07.2018
Czyli kłamali w żywe oczy, bo dostałem drona z działającym OSD, ale dla równowagi z gównianym zasięgiem. Pewnie płytkę transmittera też mi "wymienili".

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.