Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 23 wrz 2018, 10:06


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 kwie 2018, 09:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 16:55
Posty: 58
Lokalizacja: Łódź/Piotrków Tryb.
Cześć,
Planuję wymienić swojego APMa w klonie TBSa na coś opartego na F4 (może F7) i wrzucić inav do tego. Potrzebuję sterować gimbalem (2 kanały) plus podwozie i przydałby się jeden dodatkowy kanał. Jakieś propozycje czegoś sprawdzonego? Jak na razie myślałem o omnibusie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 kwie 2018, 09:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8652
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Matek, albo omnibus

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 07:33 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 280
Lokalizacja: Biała Podlasla
Ten omnibus ma wbudowane OSD? Będzie działało z inav? Czy tylko bf?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 08:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8652
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Są różne wersje z osd i bez.
Kup minimum f4
Oczywiście, będzie działało.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 08:49 
Offline

Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 16:55
Posty: 58
Lokalizacja: Łódź/Piotrków Tryb.
Tylko nie popełniaj mojego błędu i nie kupuj V1, bo jest spieprzony układ zasilania i trzeba usuwać lipny stabilizator.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 19:38 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 280
Lokalizacja: Biała Podlasla
Tzn wiem, że F4 omnibus będzie działał w zakresie kontrolera lotu na inav. Bardziej chodzi mi o wbudowane OSD. Co gdzie niegdzie czytam w sklepach opis wbudowanych OSD to jest tam info w nawiasie (bf) ale jeszcze poczytam co i jak z tymi kontrolerami na F4 omnibus do inav.
Zamierzam to zastosować w q450 i w samolotach, z GPS. Bardzo potrzebuję strzałki i odległości do bazy, bo ostatnio musiałem wracać quadem tyłem. Inaczej nie mogłem się odnaleźć w zastanym terenie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.