Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 13 gru 2018, 22:20


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 11 kwie 2018, 15:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 paź 2015, 08:27
Posty: 9
Lokalizacja: Wrocław
Witam, w instrukcjach podkreślane jest, że kalibrację wykonuje się tylko raz po wyjęciu z pudełka, jeśli źle wykonałem, jest możliwość wykonania kalibracji ponownie?
Druga sprawa aparatura to DEVO F12 pomyliły mi się procedury uzbrajanie silników z kalibracją, kontroler to Walkera devention FCS H-500 mógł wejść w tryb kalibracji?
Pz Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 kwie 2018, 20:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11968
Lokalizacja: Mikoszewo
pivvo pisze:
w instrukcjach podkreślane jest, że kalibrację wykonuje się tylko raz po wyjęciu z pudełka

i przy zmianie miejscówki jeżeli oba punkty startu dzieli znaczna odległość.
pivvo pisze:
jeśli źle wykonałem, jest możliwość wykonania kalibracji ponownie?

Tak.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 19:41 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 paź 2015, 08:27
Posty: 9
Lokalizacja: Wrocław
Verid pisze:
i przy zmianie miejscówki jeżeli oba punkty startu dzieli znaczna odległość.

50 km wystarczy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 19:59 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 948
A nie ma w kopterze albo w apce optycznego informowania o tym czy GPS jest aktywny ? Świecące lub migające diody .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 20:03 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 220
pivvo pisze:
50 km wystarczy

Ja 500 się przemieściłem i bez kalibracji wszystko śmigało jak trzeba.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 20:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11968
Lokalizacja: Mikoszewo
@Lech55 - ja 800 i też było ok ale to nie jest dobra praktyka tylko skleroza (w moim przypadku przynajmniej).
@pivvo - zrób dla spokoju ducha. Wiele roboty nie jest a po co masz się potem zastanawiać czemu maszynie odbija...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.