Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 sie 2018, 07:21

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 919 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 20:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 192
Lokalizacja: szczecin
sp5l-, tak jak mówią przedmówcy. Odpuść sobie mapy. Ma się wyświetlać twojego otoczenia. Zrób zgodnie z instrukcją. Potem przy każdym uruchomieniu klikaj cancel.

_________________
Dji Mavic AIR i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 20:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8604
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Napiszę Ci ostatni raz.

Zrób wg filmów na yt, nic nie dodawaj, nie zmieniaj, zrób krok za krokiem tak samo, to się uda.

Tylko Raz, na samym początku przenosisz się np do NY by włączyć fcc (spark się sam resetuje i jego ustawienia) Musisz potwierdzić, ale tylko Raz. Później, za każdym razem, jak uruchomisz sparka, to będzie Cię informował, że jesteś w innym regionie. Musisz naciskać Cancel.
Na mapie w dji go, będziesz w PL, czy gdzie tam pojedziesz.
RTH oczywiście będzie działał (bo takie też były opinie odnośnie fcc.. to tylko dlatego, że ludzie nie rozumieli co to naprawdę jest fcc i jak działa i myśleli, że kopter poleci do NY..).

Jak nie działa, to znaczy, że nie robisz tak, jak na tutkach. Wystarczy raz a dobrze, nie trzeba tego robić nty raz, chyba, że przez przypadek naciśniesz OK, to znowu się zrobi CE i trzeba powtórzyć Wszystko od pierwszego punktu.



Krok po kroku PL tym razem z xcode na apple


_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11726
Lokalizacja: Mikoszewo
Panowie, nie wierzę że w Wawie nie ma nikogo ze Smarkiem z FCC. Umówcie się z kolegą na latanie i zróbcie mu to bo już czwarta strona leci a chłopak dalej nie może po ludzku latać.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 22:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Panowie może zakończmy temat - nie ma sprawy - wszystkie te filmy obejrzałem po kilka razy, już śnią mi się po nocy, na razie wystarczy mi CE - mam w firmie 7 komputerów i nie wołam magików do serwisowania a tym małym smarkiem po prostu pewnie tak musi być.
Na razie dobranoc.

Edit.
Witam ponownie,
Dziś od rana znowu to samo - pierwszy raz zapisuję i mam 11 kanałów a po rozłączeniu i ponownym włączeniu jest 13 i o nic nie pyta, nie chce się zapisać FCC w dronie.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: środa 13 cze 2018, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8604
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Resetuje się spark jak na filmach?
Robisz to na andku czy ios?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 14 cze 2018, 06:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
Resetuje się spark jak na filmach?
Robisz to na andku czy ios?

Witam
Tak resetuję się (daje sygnał kontrolkami) mam androida w telefonie.
Następny start o nic nie pyta - żadnych komunikatów - i jest w CE a nie FCC.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 14 cze 2018, 08:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8604
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To nie pozostaje Ci nic innego, jak pożyczenie ios i zrobienie na nim i najlepiej z użyciem xcode (później możesz używać na czym chcesz), lub znalezienia osoby z Twojej okolicy, który ma sparka/air i pomoże w fcc mode.

Jak robisz Wszystko wg poradników wyżej i dalej nic, to nie mam więcej pomysłów.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 14 cze 2018, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
Jak robisz Wszystko wg poradników wyżej i dalej nic, to nie mam więcej pomysłów.

Spróbuje jeszcze na innym telefonie. Na razie musi mi wystarczyć CE, Latam tylko na działce w zasięgu wzroku na połączeniu kablem i jest OK. Ale jestem krótkofalowcem kilkanaście lat i wiem jaka przepaść jest pomiędzy mocą sygnałów FCC a CE.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: piątek 15 cze 2018, 14:44 
Offline

Rejestracja: wtorek 22 maja 2018, 01:55
Posty: 11
Lokalizacja: Czeladź
up

Miałem podobne problemy, zainstalowałem zmodowaną aplikację i w kilka sekund mam FCC i dodatkowo tryby lotów z Mavicka. pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: piątek 15 cze 2018, 20:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 kwie 2018, 22:24
Posty: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Zauważyłem dziś w DJI GO opcję streamowania na Youtuba i jakieś 3 inne strony. Problem w tym, że opcja ta jest widoczna gdy spark jest wyłączony. Gdy połączę urządzenia - opcja znika. Czyżby była ona dostępna dla Maviców i innych, lepszych urządzeń? Próbował ktoś na zmodowanej apce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: piątek 15 cze 2018, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8604
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Na sparku też działa, ale nie korzystam z tego, więc nie podpowiem.
Widziałem w sieci.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: sobota 16 cze 2018, 07:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Warson pisze:
up Miałem podobne problemy, zainstalowałem zmodowaną aplikację i w kilka sekund mam FCC i dodatkowo tryby lotów z Mavicka. pozdrawiam.

Witam skąd można pobrać tą aplikacje - ja wczoraj wgrałem dji go 4 na tel. samsung ale z tego telefonu nie mogłem się połączyć - tylko coś mruga i nic się nie dzieje. Może ta nowa aplikacja coś pomoże.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: sobota 16 cze 2018, 08:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 229
Lokalizacja: Limerick
sp5l- pisze:
Warson pisze:
up Miałem podobne problemy, zainstalowałem zmodowaną aplikację i w kilka sekund mam FCC i dodatkowo tryby lotów z Mavicka. pozdrawiam.

Witam skąd można pobrać tą aplikacje - ja wczoraj wgrałem dji go 4 na tel. samsung ale z tego telefonu nie mogłem się połączyć - tylko coś mruga i nic się nie dzieje. Może ta nowa aplikacja coś pomoże.


Tutaj ja znajdziesz

https://sparkpilots.zone/threads/dji-go ... 1-15.3841/

Tylko to co ja zauwazylem nie zapisuje logow z lotow co mnie akurat troszke smuci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: sobota 16 cze 2018, 10:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1215
mohinder pisze:
Tutaj ja znajdziesz

https://sparkpilots.zone/threads/dji-go ... 1-15.3841/

Tylko to co ja zauwazylem nie zapisuje logow z lotow co mnie akurat troszke smuci.


O ile "patent" z FCC uważam za całkiem niezłe rozwiązanie to "modowane" aplikacje już nie budzą u mnie takiego zaufania.
Bardziej już mi pasują "pomysły" sprzętowe np.
https://www.youtube.com/watch?v=Ybpuhii ... e=youtu.be
W jednym z nad. RC (P4) stosuję takie rozwiązanie - i np. nie znika video przy b. niskich lotach nad pofałdowanym polem.
Można to w Sparku też połączyć z FCC ;-)

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: sobota 16 cze 2018, 13:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 20 maja 2018, 21:31
Posty: 36
Lokalizacja: Poznań


Hej. Spark już odebrany, jeszcze pytania o konta google - do zabawy fakegps i FCC użyć innego konta niż regularne ? I czy kilka osób może potem używać dji go ze swoimi kontami i tym samym sparkiem (2-3 telefony android) ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 919 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 62  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: tribal i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.