Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 03:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 27 lut 2018, 23:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 136
Lokalizacja: Warszawa
Cześć, czy natknął się kiedyś ktoś na pełną specyfikację silników od Phantoma 4?
Jak widzę jest to nowszy model silników 2312E ale nie mogę nigdzie doczytać się ile silniki w wersji S mają KW.

Stare silniki 2312E występowały w dwóch wersjach : pod baterie 4S > 800kw oraz pod 3S > wersja 960Kw
Phantom 4 ma już silniki 2312S chyba siedzi w nim lipo 4S, wiec ja wygląda sprawa z tymi KW dla tych silników ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 23:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6504
Lokalizacja: Polska
mocart pisze:
nie mogę nigdzie doczytać się ile silniki w wersji S mają KW.

Pewnie dlatego ze to nie KW tylko KV ;-)

P.S. 800


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 23:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 291
Lokalizacja: W-wa
a konkretnie kV

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 23:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 136
Lokalizacja: Warszawa
haha ale zabawne, ale dzięki za odpowiedz.
Jak sądzicie mogą one pracować jako zamiennik dla 3212E/ 800kV?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lut 2018, 00:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6504
Lokalizacja: Polska
wojtekr pisze:
a konkretnie kV

To akurat najgorszy z mozliwych sposobow zapisania bo moze sie latwo pomylic z kilovoltami. Zeby byc super poprawnym to powinno sie to zapisywac jako K (stala) z dolnym indeksem V (od velocity) - wielkosc liter nie ma wtedy takiego znaczenia.

wojtekr pisze:
Jak sądzicie mogą one pracować jako zamiennik dla 3212E/ 800kV?

Zdecydowanie nie moga pracowac jako zamienniki 3212E. Ale zapewne miales na mysli 2312E ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lut 2018, 08:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 136
Lokalizacja: Warszawa
no tak, chodziło 2312E.

no to jeszcze jedno pytanie , czy silniki jak nie mogą być zamiennikami to działają przynajmniej na starych regulatorach 420LITE?
https://aeromind.pl/product-eng-748-E305-420LITE-ESC.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lut 2018, 09:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6504
Lokalizacja: Polska
mocart pisze:
czy silniki jak nie mogą być zamiennikami

Tego noe powiedzialem (bo nie wiem), nie zalapales zartu. ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 mar 2018, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 136
Lokalizacja: Warszawa
no nie załapałem :(
Myślisz że mając jeden esc i jeden silnik można to przetestować czy potrzebny jest komplecik 4recg żeby to ustalić? Może to głupie pytanie ale nigdy czegoś takiego nie sprawdzałem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 mar 2018, 22:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6504
Lokalizacja: Polska
mocart pisze:
Myślisz że

Mylse ze zaczalbym od pytania do DJI...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 mar 2018, 23:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 136
Lokalizacja: Warszawa
W sumie zadałem pytanie na forum DJI ale coś nie widzę odpowiedzi i nie sądzę że jakąś dostanę. Po poprzeglądaniu ponownie netu zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem nowe silniki od Phantom 3 ADV/pro o oznaczeniu 2312A nie są właśnie odpowiednikiem silników 2312E i może można je stosować jako wymiennik. Obydwa posiadają te same mocowania, są to silniki pod pakiety 4S i posiadają również 800Kw.
Lubię wykonanie elementów przez DJI jednak w tej firmie dowiedzieć się coś o szczegółach jest makabrycznie ciężko. Niby wszystko jest gdzieś opisane ale średnio dokładnie.
Troszkę wkurza mnie ta sytuacją, silniki 2312E zostały wycofane ze sprzedaży ( w sumie jedynie po 2 latach ) i jakoś ciężko coś mi dostać na ich zastępstwo. Na Ali można niby znaleźć ich zamienniki w postaci czegoś takiego:
http://www.xiaoying-tech.com/page172.html
ale kompletnie nie wiem jak się one mają do tego co oferuje DJI. Jakby miał ktoś jakieś sugestie co do zamienników zestawu E305 niech pisze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 mar 2018, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 136
Lokalizacja: Warszawa
stało się, drugi raz zdecydowałem się na silniki od DJI. Ale zostawiam pytanie otwarte jakby ktoś znał dobry zamiennik dla DJI 2312E niech w przyszłości tu coś dopisze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.