Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 paź 2018, 01:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 07 sie 2018, 15:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1242
pawelsky pisze:
musisz je laczyc przez USB, przez co nie mozesz rownoczesnie podlaczyc telafonu/tabletu. Musisz zaglowac podlaczeniami zeby moc sie 'zaktywowac' i poleciec dalej niz 50m. Dodatkowo majac drona mieszczacego sie w kieszeni tarabanienie 3 razy wiekszych od niego gogli jest troche groteskowe (wiem co mowie mam Pro i gogle).

Mam P4 (zwykły) i muszę potwierdzić to co pisze pawelsky. Żanglowanie/przełączanie trzeba zrobić po każdym uruchomieniu.Z początku za bardzo to mi nie przeszkadzało - teraz wkurza.Zainstalowałem moduł HDMI - jakoś daje się żyć.Jednak przy lotach jak zakładam trzecią baterię to wracam do tel/tab - mam już dość tego jednego kilograma na czaszce.


Ps.
masz Mavica Pro i gogle DJI?
Jeżli tak, to Mowerio się kłania - w jednej kieszeni latadło w drugiej okularki ;-) - mam takie plany (no może MP2) i niekoniecznie jak będę miał full kasy ;-)

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 sie 2018, 15:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6556
Lokalizacja: Polska
Jagoda pisze:
masz Mavica Pro i gogle DJI?
Jeżli tak, to Mowerio się kłania

Jedyny powod dla ktorego kupilem DJI (poza dobra promocja na TT) jest headtracker, a w tym moveiro mi niestety nie pomoze...

Jagoda pisze:
- w jednej kieszeni latadło w drugiej okularki ;-)

A w trzeciej czarny worek na glowe, zebys cokolwiek w nich widzial w sloncu ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 sie 2018, 17:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2018, 08:36
Posty: 16
Lokalizacja: Poznań
Verid pisze:
Banan - oddaj sobie przysługę i doczytaj przepisy bo bzdurzysz przeokrutnie.

Który paragraf?
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 sie 2018, 17:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11849
Lokalizacja: Mikoszewo
Banan1970 pisze:
Który paragraf?

Nie paragraf tylko post. Ten pierwszy, stąd: viewtopic.php?f=53&t=39540 Dokładnie. Ze zrozumieniem.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: DJI Mavic Air
Post: wtorek 14 sie 2018, 18:31 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sie 2018, 18:26
Posty: 16
Lokalizacja: Częstochowa
Wykonałem dziś pierwsze loty i podoba mi się :)
Mam kilka pytań:
Jest w wbudowana pamięć 8GB. Co na niej się zapisuje? jak to odczytać?

Filmy które nagrywałem zapisały mi się w telefonie i znalazłem je w pamięci telefonu - czy da się przestawić by były na karcie? Program automatycznie zrobił mi filmik mix z tego nagrania ale nie mogę zapisać - failed to save nie wiem czemu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sie 2018, 19:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3400
Lokalizacja: Strefa G
:shock: :shock: :shock:

8gb masz jak byś zapomniał karty sd włożyć. Mavic sam Cię poinformuję czy przełączyć nagrywanie na pamięć wewnętrzną. Możesz ją odczytać podłączając mavica do kompa poprzez dołączony kabel USB.

Jeśli masz włożoną kartę sd to w ustawieniach nagrywania możesz przełączać się pomiędzy kartą a pamięcią wewnętrzną.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sie 2018, 19:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11849
Lokalizacja: Mikoszewo
Rafal111 pisze:
Mam kilka pytań:

http://dronexpert.eu/images/pobieranie/ ... 5%82na.pdf

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sie 2018, 10:01 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sie 2018, 18:26
Posty: 16
Lokalizacja: Częstochowa
Jak podłącze aparaturę do kompa to tylko się ładuje.

Filmy nagrane znalazłem w pamięci podłączonego telefonu.
Czy jak przeniosę aplikację dji 4 go na kartę to tam filmy będzie nagrywać?
Gdzie to się ustawia.

I jeszcze jedno. Czemu tę sztuczkę z fcc robi sie na lokalizacji telefonu. Przecież dron ma swój gps chyba

Edytuj posty.

Nie ma dji 4 go po polsku? albo czegoś innego dla dzieci do obsługi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sie 2018, 14:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8690
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zabawka jest od 14 lat.

Nie, nie ma dji go po Polsku.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sie 2018, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11849
Lokalizacja: Mikoszewo
Telefon nagrywa lokalnie ze względów bezpieczeństwa na wypadek jakby ci kopter dygnął. Po przeniesienu DJI Go4 na SD zaczyna nagrywać na SD. Przenosiny realizujesz w telefonie.

Jak chcesz się dostać do właściwych nagrań to do komputera masz podłączyć kopter, nie aparaturę.

Myk z FCC robi się w fonie i w domu żeby kopter nie widział satelit a w fonie podajesz fałszywą lokację programowo.

DJI Go4 JEST dla dzieci. A tłumaczenie...obejżyj kilka tutków na YT to ci nie będzie potrzebne.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sie 2018, 14:56 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sie 2018, 18:26
Posty: 16
Lokalizacja: Częstochowa
ok widzę że jest pełne 8GB i dlatego nie da się zapisać pewnie tego co robi program.
Pliki w kopterze są ogromne, w telefonie 10 razy mniejsze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sie 2018, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11849
Lokalizacja: Mikoszewo
Bo pliki w kopterze to fullHD czy nawet 4K jeżeli tak wybrałeś a w telefonie to jeno podgląd...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sie 2018, 16:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 357
Lokalizacja: wlkp
To nie zlosliwosc - ale faktyczna porada
przyczytaj prosze instrukcje ze zrozumieniem, bo jest w niej wiekszosc odpowiedzi na Twoje pytania...
inaczej dron zaskoczy Ciebie nie raz. np. jesli klikniesz RTH a nie ustawisz tego wczesniej, albo bedziesz za blisko, czy gdy nie bedzie dobrego sygnalu GPS, itp..

dziecku bez ustawienia limitow zasiegu/wysokosci i nadzoru nie dalbym tego do zabawy, bo potem sa rozne "wydarzenia i wypadki" co psuja opinie innym uzytkownikow latawcow i prowadza do dalszego zaostrzenia przepisow

pliki w tel/dronie sa normalne - takie jak byc powinny
fon nagrywa to co dostanie z podgladu (w jakosci HD) ale z wszelkimi artefaktami/zerwaniami polaczenia jakie widziales po drodze.
dron nagrywa wszystko ladnie bez przyciec w rozdzialce jaka ustawisz, po 4K wlacznie (jesli karta jest wystarczajaco szybka)

_________________
#czasami bez ogonkow
flota 75mm-250mm +MavicAir +XK X380
RX: QX7, X-Lite, +eleres +multiprotocol, FS HD3
4x4 A979, reely core, remo, feiuye, abs ab1, trx revo, trx pede, trx tmaxx elekt.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 sie 2018, 08:51 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sie 2018, 18:26
Posty: 16
Lokalizacja: Częstochowa
Instrukcje czytałem ale o zapisywaniu tam np nie ma :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 sie 2018, 20:44 
Offline

Rejestracja: sobota 28 lip 2018, 17:57
Posty: 1
Cześć. Znalazłem opcje w DJI GO 4 w której mogę z nagranego materiału robić (a w zasadzie aplikacja robi to dla mnie) gotowe filmiki z dobranymi fragmentami lotów i podłożoną muzyczką. Bardzo spoko opcja jeśli idziemy na grilla z kumplami i chcemy mieć coś na już teraz i nie koniecznie chce nam się później wielce certolić z obróbką w profesjonalnych programach. I teraz pytanie- czy jest jakaś możliwość skorzystania z takiej opcji kiedy już materiał mamy zgrany z karty SD na komputer? Czyli czy DJI daje jakąś aplikację z którą możemy pracować na materiale filmowym na komputerze? Szukałem na stronie DJI ale nie widzę tam żadnej aplikacji do pobrania


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.