Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 26 wrz 2018, 06:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 460 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 11 lip 2018, 14:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8655
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Kupując w PL, możesz wykupić dji care i oddać na gwarancję, lub care w Europie, lub przez sklep (szybciej samemu, kontaktując się uprzednio z dji).

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 14:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
Kupując w PL, możesz wykupić dji care i oddać na gwarancję, lub care w Europie, lub przez sklep (szybciej samemu, kontaktując się uprzednio z dji).

Kupujac w PL oprocz gwarancji mozesz rowniez skorzystac z 2-letniej rekojmi...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 15:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8655
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Dokładnie tak.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 17:05 
Offline

Rejestracja: środa 11 lip 2018, 08:17
Posty: 2
Lokalizacja: Polska
Słuchajcie, czy smartfon bez funkcji OTG tj. Huawei Y5 II może być z powodzeniem używany do sterowania? Z tego co widzę to telefon/tablet jest połączony kablem z kontrolerem, ale czy to jest jedyne rozwiązanie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 23:53 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 gru 2015, 10:56
Posty: 65
A ja też mam pytanko, czy ktoś wie czy sterownik Air będzie chodził bez problemów z LG g6?
Jaki kolor najlepiej widać? Chciałem czerwony, ale widzę że w media markt nie mają, a jest fajna promocja, za każde 1000zł karta podarunkowa 100zl. Więc 400zł zwróci mi się w jakichś pierdołkach ;)
Czy do zestawu combo będzie jeszcze coś potrzebne tak na start? Jakieś filtry do nagrywania?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 06:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Kolor do latania średnio cię obchodzi bo one wszystkie brzuszki mają czarne. No chyba że mówimy o uciekinierze to wtedy czerwony rzeczywiście wydaje się być najkorzystniejszy (o ile przy awaryjnym lądowaniu nie pacnie na plecy)

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 09:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2840
Lokalizacja: Kartuzy
Verid pisze:
Kolor do latania średnio cię obchodzi


No jak? Przecież ogólnie wiadomo, ze czerwony jest najszybszy... ;-)

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 09:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3027
Lokalizacja: Warszawa
Z innej beczki. Jak wystartuje tym maleństwem z pokładu płynącego statku, to Air będzie wiedział gdzie wrócić i wylądować, jak pilot się pogubi :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 10:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8655
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, bo masz dwie opcje ustawienia rth. Do punktu w którym się obecnie znajdujesz i tradycyjnie, z miejsca startu.
Oczywiście w teorii, gdy nie wywali błędów kompasu czy gps ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 10:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3027
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
Tak, bo masz dwie opcje ustawienia rth. Do punktu w którym się obecnie znajdujesz i tradycyjnie, z miejsca startu.

Dzięki :-D . Lecę do Providenta :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 10:14 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 gru 2015, 10:56
Posty: 65
czyli jednak musi być czerwony:D
pewnie w wodzie wyladuje, chyba łapie lokalizacje po gps?:)

To kto podpowie czy jakieś soczewki odrazu kupować? Ktoś gdzieś pisał o filtrach na słońce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 10:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 374
Piotrowy pisze:
Adrián pisze:
Tak, bo masz dwie opcje ustawienia rth. Do punktu w którym się obecnie znajdujesz i tradycyjnie, z miejsca startu.

Dzięki :-D . Lecę do Providenta :lol:



apropo lądowania na łodzi ...


_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
Piotrowy pisze:
Adrián pisze:
Tak, bo masz dwie opcje ustawienia rth. Do punktu w którym się obecnie znajdujesz i tradycyjnie, z miejsca startu.

Dzięki :-D . Lecę do Providenta :lol:

Jest tu jedno ale - nie ma mozliwosci wrocenia do punktu w ktorym sie znajdujesz Mozesz co najwyzej co jakis czas recznie zmienic punk home. Mozesz tez ustawiac okresowe przestawianie punktu startu zgodnie z Twoja lokalizacja, ale nie dzieje sie to natychmiast, wiec do plynacej ladzi sie raczej nie nada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 11:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 gru 2015, 10:56
Posty: 65
Adrián pisze:
Tak, bo masz dwie opcje ustawienia rth. Do punktu w którym się obecnie znajdujesz i tradycyjnie, z miejsca startu.
Oczywiście w teorii, gdy nie wywali błędów kompasu czy gps ;-)


No to się pomyliłem:D
Ale jak to jest do punktu gdzie się znajduje? Gdzie jest kontroler? metr od kontrolera czy jak wyłapuje możliwość lądowania?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lip 2018, 11:47 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 374
pawelsky pisze:
Piotrowy pisze:
Adrián pisze:
Tak, bo masz dwie opcje ustawienia rth. Do punktu w którym się obecnie znajdujesz i tradycyjnie, z miejsca startu.

Dzięki :-D . Lecę do Providenta :lol:

Jest tu jedno ale - nie ma mozliwosci wrocenia do punktu w ktorym sie znajdujesz Mozesz co najwyzej co jakis czas recznie zmienic punk home. Mozesz tez ustawiac okresowe przestawianie punktu startu zgodnie z Twoja lokalizacja, ale nie dzieje sie to natychmiast, wiec do plynacej ladzi sie raczej nie nada.


Dokładnie to jest pokazane na filmie - gościu chce nawet normalnie lądować (nie mylić z RTH) - tylko ręcznie ale też nie da się kiedy łódź się porusza - na filmiku gościu łapie drona w ręce (przy mavic pro nie jest to łatwe), ale udaje mu się (po kilku próbach). W końcu dron złapany ale pojawia się kolejny problem - nie da się wyłączyć silników kiedy dron zmienia położenie (czytaj mimo że gościu trzyma drona w rękach - niby ten się nie rusza, ale cały czas łódź się porusza) , więc w locie NIE DA SIĘ wyłączyć silników nawet. Druga osoba na łodzi znowu ryzykuje i wyłącza drona od góry (na baterii) - kiedy śmigła się kręcą...
Dlatego trzeba na łodzi uważać bo nawet kiedy silniki samej łodzi będą wyłączone a prąd morski niesie łódź to może być jak na filmiku - pozamiatane jeżeli chodzi o lądowanie. Druga sprawa jeżeli chodzi o start z łodzi. Zawsze startujemy z końca łodzi (jeżeli płyniemy do przodu) - czemu ?
A temu:

Obrazek
Więc nie tylko lądowanie ale także start z łodzi należy dobrze przemyśleć ;)

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Ostatnio zmieniony piątek 13 lip 2018, 14:22 przez photolucas84, łącznie zmieniany 3 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 460 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: sp5l- i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.