Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 28 maja 2020, 08:41

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 96%  96%  [ 44 ]
NIE 4%  4%  [ 2 ]
Liczba głosów : 46
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 wrz 2019, 22:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 61
Lokalizacja: Mielec
tryb RTL jest ustawiony na 6 trybie, wlasnie sprawdzilem..
posiadam 2 wersje MP..1.3.36 i 1.3.68.
w wersji 1.3.36 ostatni tryb jest ''sztywny'' i jest to manual, ale po wejsciu w full parameter list na 6 trybie jest 11 czyli RTL(na hud zmienia sie na rtl).
w 1.3.68 to juz normalnie pokazuje na 6 trybie RTL w trybach lotu..
ja konfigurowalem przez nowsza wersje..moze z pospiechu pobralem parametry z tej starszej wersji i dlatego widac tam manual na koncu choc w parametrach jest tak naprawde RTL.
dla pewnosci jeszcze raz te same parametry pobrane z 1.3.68
https://megawrzuta.pl/download/91db5807 ... 37b8f.html
a loiter nie mialem wtedy bo na autotune zmienilem(przypomnialem sobie)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 paź 2019, 14:59 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 61
Lokalizacja: Mielec
Witam...kupilem sobie modul kompasu gy-271 taki jak na zdjeciu..mial byc to uklad hmc5883l a w rzeczywistosci jest to DA5883l ktory niby ma dzialac identycznie..problem polega na tym ze APM wogole go nie wykrywa..zero reakcji podczas kalibracji,osie stoja.
w jednej z opini o produkcie byla mowa ze modul dziala tak jak hmc5883l ale ma inny adres i zeby dzialalo trzeba ten adres zmienic(dotyczy korzystania z arduino).
Moje pytanie brzmi czy cos sie teraz da z tym zrobic?
Czy sa jakies mozliwosci wyboru innego kompasu niz hmc?


956184302-1037035749.jpg
956184302-1037035749.jpg [ 196.71 KiB | Przeglądany 1647 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sty 2020, 00:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sty 2016, 02:17
Posty: 10
Lokalizacja: Kraków
Czy ktoś jest w posiadaniu pliku autostartu bo link z pierwszego postu nie działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sty 2020, 07:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2199
Już działa. Niestety ale wieloletni dostawca hostingu zakończył działalność i zostałem zmuszony do poszukania nowego. Część linków może z tego powodu działać nieprawidłowo. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sty 2020, 23:35 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 sty 2016, 02:17
Posty: 10
Lokalizacja: Kraków
To chyba nie jest autostart.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 maja 2020, 11:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 maja 2020, 22:33
Posty: 3
Kurczaki, chyba zdjęcia gdzieś uciekły :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.