Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 paź 2018, 12:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 100%  100%  [ 36 ]
NIE 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 36
Autor Wiadomość
Post: wtorek 01 maja 2018, 06:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Coś mi się wydaje, że wina leży po stronie MP i windowsa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 maja 2018, 14:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 15 paź 2012, 11:37
Posty: 73
Lokalizacja: BRZEG
witam
Sprawdzałem MP na innych samolotach te funkcje można włączyć -może to wina pixhawka lite, a może nowego softu? .Gdzie mogę włączyć elevons,elevon rev
dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 maja 2018, 17:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Spróbuj ręcznie w drzewku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 maja 2018, 18:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 15 paź 2012, 11:37
Posty: 73
Lokalizacja: BRZEG
gdzie to jest muszę włączyć elevons,elevons rev,odwr.elevons ch 1 .lotki aparaturą są dobrze sterowane ,tylko pawa się nie wychyla przy stabilizacji fc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 maja 2018, 13:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Najlepiej w RC( numer wyjścia gdzie podłączyłeś serwo).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 17:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 lip 2014, 08:29
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Cześć
Mam problem z autostartem. Wydaje mi się, że ustawiłem zgodnie z zaleceniami Maxiiiiego i strony APM. Otóż samolot uruchamia silnik poprawnie, jednak wartość throttle równa jest tej dla stabilnego lotu. TKOFF_THR_MAX ustawione jest na 98.
Pozdrawiam

_________________
Jeszcze latają:
Pioneer 1400 + Frsky + Turnigy 9x + 5.8 GHz + APM
Mavic pro
Quad kfc32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 21:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 781
Lokalizacja: Trzebnica
plujesz pisze:
Cześć
Mam problem z autostartem. Wydaje mi się, że ustawiłem zgodnie z zaleceniami Maxiiiiego i strony APM. Otóż samolot uruchamia silnik poprawnie, jednak wartość throttle równa jest tej dla stabilnego lotu. TKOFF_THR_MAX ustawione jest na 98.
Pozdrawiam



Chcesz powiedzieć że w momencie auto startu gaz jest poniżej połowy?.
Jak masz możliwość to ściągnij śmigło, połącz się z MP przez Mavlinka i zrób auto start bez założonego śmigła obserwując wskazania wyjść RC w MP czy na 3 kanale gaz jest na 100%.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 cze 2018, 22:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 lip 2014, 08:29
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Gaz był na 53%, czyli wartość CRUISE. Podaną wartość wziąłem z OSD. Zrobiłem testowy autostart i wartość THR wynosiła około 1540, czyli to rzeczywiście może być 53%.

_________________
Jeszcze latają:
Pioneer 1400 + Frsky + Turnigy 9x + 5.8 GHz + APM
Mavic pro
Quad kfc32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 04:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 781
Lokalizacja: Trzebnica
A co pokazuje OSD jak jesteś np w FBWA, i dajesz gaz na max OSD pokazuje gaz na 100%?. Sprawdź w trybach lotu czy oby na pewno przechodzi w tryb AUTO.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 16:57 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 lip 2014, 08:29
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
W trybie FBWA mogę dać 100%. Na pewno był w trybie AUTO, bo zrobił zaprogramowaną misję, tylko wznosił się z 54% throttle, przez co wznosił się bardzo wolno i bez porządnego rozbiegu nie mógł wystartować.
Screenshot THR: https://ibb.co/gx5Wxo

EDIT: Problem rozwiązany :-D . Trzeba było ustawić "Pitch/angle" w komendzie TAKEOFF, podczas planowania misji.

_________________
Jeszcze latają:
Pioneer 1400 + Frsky + Turnigy 9x + 5.8 GHz + APM
Mavic pro
Quad kfc32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 18:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 781
Lokalizacja: Trzebnica
Cytuj:
W trybie FBWA mogę dać 100%. Na pewno był w trybie AUTO, bo zrobił zaprogramowaną misję, tylko wznosił się z 54% throttle, przez co wznosił się bardzo wolno i bez porządnego rozbiegu nie mógł wystartować.
Screenshot THR: https://ibb.co/gx5Wxo



Wejdź w CONFIG/TUNING->Full Parameter List-> THR_MAX.....jaką masz wartość?.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.