Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 20 paź 2018, 12:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 19 paź 2016, 21:42 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 kwie 2016, 17:53
Posty: 54
Co myślicie o tym modelu? Czy warto go kupić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 paź 2016, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Z tego co widzę, to jakaś podróbka Yunneca??
Korzystają nawet ze sterownika Yunnekowego. St10+
Obrazek

Kamerki też Yunnecowe.
Baterie też wyglądają jak te z Yunnec Q500.
Obrazek

Tylko rama inna. Czyżby flaki przełożone z Yunneca Q500?

Cena 1500zł... jakaś niższa niż Q500;)

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 paź 2016, 22:24 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 kwie 2016, 17:53
Posty: 54
Ale myślisz, że jest lepszy od yuneec q500? Nie wiesz może jaki ma zasięg Chroma st10?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 05:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11846
Lokalizacja: Mikoszewo
piotrek21 pisze:
Ale myślisz, że jest lepszy od yuneec q500? Nie wiesz może jaki ma zasięg Chroma st10?


Matulek bardzo skrupulatnie robi testy. Kup mu sztukę to ją dla ciebie przetestuje.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Verid pisze:
Matulek bardzo skrupulatnie robi testy. Kup mu sztukę to ją dla ciebie przetestuje.

chętnie;)

a tak serio to pewnie identyczny co Q500. moim zdaniem flaki wyciągnęli z Q500 więc i odbiornik RC też. pewnie ciężko byłoby wykombinować inny odbiornik współpracujący z aparaturą Yunneca.

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 paź 2016, 15:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 kwie 2016, 17:53
Posty: 54
Czy ma może ktoś ten dron?(blade chroma st 10)? Myślę o zakupie tego drona. Co myślicie?(Nie mogę znaleźć jaki jest zasięg czy może ktoś się orientuje jaki ma zasięg?)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 19:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 kwie 2017, 09:19
Posty: 17
Lokalizacja: Kielce
Blade Chroma wyjęty z pudełka nowy ma zasięg 150 m a w górę tylko 50m Dotyczy to modeli na USA i część Europy. Odblokowanie kagańca jest proste i po tej operacji bez ingerencji w nadajnik zasięg wzrasta do 1500 m. W modelu 4k (nie chodzi tylko o kamerę) nawet do 2500m.
Po modyfikacji nadajnika ST10+ (dołączenie anten zewnętrznych bez boostera) zasięg potrafi urosnąć do 2500m (3500m w modelu 4k) ale pamiętać należy że najpierw znika transmisja obrazu (po około 2300m). Po zerwaniu sygnału sterowania nie ma kłopotu-dron wchodzi w tryb auto powrotu.Przerabia się go dość prosto i można się cieszyć BVLOS i sterować przez obraz na żywo.Mi po kilku modyfikacjach udało się wysłać mojego Chroma na 4300m przy wysokości 300m ale z powrotem był problem bo po 18 minutach w powietrzu przy takiej odległości bateria padła i brakło mu do celu z powrotem 300m i musiałem iść w jego stronę.Jak będzie pogoda to spróbuję na w pełni naładowanej (7200mAh) i zobaczymy.Standardowa ma 5400 i 6200 w zależności od dystrybucji.
Aby zwiększyć transmisję obrazu potrzebny booster co najmniej 2W na 5,8 GHz i dobra antena (zwykła koniczynka nie da rady).

Co do samego produktu to:
Amerykański producent Horizon (witryna horizonhobby.com) korzysta z elementów Yuneec'a takie jak aparatura,silniki ale płyta główna własna, soft własny i większy objętościowo.Moim zdaniem bardziej dopracowany (szczególnie jeśli chodzi o sygnalizowanie błędów ale i samo sterowanie awioniką lepsze). Ostatnio pojawił się soft 1.25 ale nie polecam wgrywania osobom nie wprawionym bo można flascha uwalić podczas upgradu.
W zasadzie parametry podobne do Yuneec Q500 i bardzo podobnie się prowadzą.Osobiście podczas zwykłego lotu nie odczuwam różnicy.Podczas szybkich manewrów Chroma szybciej się stabilizuje,GPS dokładniejszy i delikatnie mniejsze zapotrzebowanie na energię elektryczną.
Ogólnie na pięć dam dobre 4+
Jeśli ktoś jest chętny do tuningu tego drona jak i do odblokowania ukrytych opcji (większość tylko dla wprawnych pilotów-może się rozpędzać do ponad 70 km/h w locie poziomym) oraz zwiększania zasięgu aparatury ,zapraszam do dyskusji i na PW.Posiadam także części zamienne a także tuningowe np śmigła kompozytowe oraz z włókien węglowych,

_________________
Blade Chroma. Serwis,naprawa,kalibracja.


Ostatnio zmieniony piątek 23 mar 2018, 10:32 przez Norfnet, łącznie zmieniany 3 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 lip 2017, 08:46 
Offline

Rejestracja: piątek 30 cze 2017, 13:28
Posty: 9
Lokalizacja: gdansk
Miałem dwa drony blade chroma pod GoPro, Cgo3 ,jeden spadł odkręciło się śmigło,było mocno dokręcone,używam go do filmowania zamki itp jestem bardzo zadowolony ale strach przed ucieczką albo upadkiem pozostał wdzięczny bym był o jakieś informacje dlaczego tak się dzieje latam w zasięgu wzroku .Zaczynałem od Phantom 2 niestety nie byłem z niego zadowolony same problemy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lut 2018, 23:30 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 gru 2015, 13:00
Posty: 37
Witam panowie moze ktos mi podpowie ...mam chroma z gimbalem pod gopro...problem taki ze nie moge sterowac kamerka gora dół i nie działają przyciski foto i cam...ktos ma jakkis pomysl co tu jest nie tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 kwie 2017, 09:19
Posty: 17
Lokalizacja: Kielce
Zresetuj w opcjach hardware a jak nie pomoże to skalibruj swojego ST10+. Powinno pomóc.

_________________
Blade Chroma. Serwis,naprawa,kalibracja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 10:40 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 maja 2018, 20:00
Posty: 4
Lokalizacja: Bytom
Witam wszystkich. Mam pytanie w temacie Chromy.
Posiadam egzemplarz z gimbalem pod gopro, kamerką xiaomi yi i aparaturą ST10+. Sterowanie gimbala miałem, ale nie dało się robić zdjęć (obraz z kamery był, po naciśnięciu przycisku wyzwalania zdjęć wyskakiwał komunikat "Failed to take a snapshot"). Zrestartowałem aparaturę, następnie od nowa nawiązałem połączenie z Chromą. Próbowałem połączyć się z kamerą, wpisałem hasło "1234567890" i cały czas wyskakuje błąd "Connection failed, unable to connect to camera"

Czy ktoś wie gdzie robie błąd? Może jakaś podpowiedź. Z góry dziękuję.

Edytowane:
Znalazłem odpowiedź na problem parowania. Hasło to "12345678", a nie to które wpisałem wyżej.

Edytowane 2:
Już chyba znalazłem w czym problem i że w tej konfiguracji nie da się cykać zdjęć z aparatury :)
Szkoda

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 maja 2018, 06:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 kwie 2017, 09:19
Posty: 17
Lokalizacja: Kielce
Powinno dać się wyzwalać zdalnie.Wprawdzie nie miałem Xiaomi ale raz wsadziłem do gimbala kamerkę z Aliexpresu za 19$ i miałem podobny problem.
Po podłączeniu kamerki do komputera znalazłem że w menu była wyłączona funkcja remonte shot .Po jej włączeniu z poziomu aparatury normalnie cykałem zdjęcia.
Sama ST-10+ ma standardowy sygnał wyzwalania migawki przy połączeniu WiFi.

_________________
Blade Chroma. Serwis,naprawa,kalibracja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 maja 2018, 15:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 maja 2018, 20:00
Posty: 4
Lokalizacja: Bytom
Tak ciekawości, co to za kamerką, bo xiaomi nie posiada takiej opcji (przynajmniej ja nie znalazłem). Aczkolwiek czytałem anglojęzyczne forum na temat ST10+ i Yunneec item była mowa, że serwis informował któregoś z forumowiczów, że kamerką sportową nie wyzwoli się z aparatury.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 maja 2018, 16:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 kwie 2017, 09:19
Posty: 17
Lokalizacja: Kielce
Kamera DBPOWER w wersji HD WiFi. Jakość marna ale działa.

_________________
Blade Chroma. Serwis,naprawa,kalibracja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 11:08 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 maja 2018, 20:00
Posty: 4
Lokalizacja: Bytom
Mam pytanie.
Czy do Blade'a pasują tylko oryginalne/oficjalne śmigła czy można kupić jakieś zamienniki?

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.