Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 26 wrz 2018, 06:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 18 mar 2018, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1688
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
wladek77 pisze:
Ooo i prądu nie brakuje? Ja zastanawiam się 4s4p czy 4s3p a tu taka niespodzianka. Ile na takim pakiecie latasz, i jaki prąd do poziomego lotu. Jest może jakiś filmik z lotów z osd? Dzięki za info, zawsze to mniej błędów :-)

Prądu jest mniej niż lipo na których też latam. Ale teraz już można kupić liony 30A o pojemności 3125mAh. moje są 10A
co daje max 20A poboru dla pakietu 4s2p.
Filmów z OSD nie nagrywam. Przy spokojnym lataniu mam godzinę lotu z zapasem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 17:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
Widziałem Twój film z oblotu mini talona i tam czasami jest ponad 20A prądu to mnie zmyliło. Ja też mam pakiety z 18650ga 10A dlatego robiłem 3p ale zobaczymy 2p jak będzie mało to się dołoży a wolę na początek lżejszy model. No i dwa pakiety będą mogły latać w skywalkerze zastępczo. Dzięki koledzy za wyczerpujące informacje. :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 cze 2018, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
Widziałem gdzieś w sieci pliki .stl takich płytek wzmacniających górną pokrywę modelu i nie mogę ich znaleźć.
Może ktoś ma pod ręką plik lub linka?

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 cze 2018, 16:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 sty 2015, 13:45
Posty: 159
Lokalizacja: Radom
cobra pisze:
Widziałem gdzieś w sieci pliki .stl takich płytek wzmacniających górną pokrywę modelu i nie mogę ich znaleźć.
Może ktoś ma pod ręką plik lub linka?
Ja zastosowałem ten wlot i jest sztywniutko.
https://www.thingiverse.com/thing:1889226

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Talon Mini - szykuje się
FX-61 - czeka na klienta
Pioneer 1400, Skrzydło "podkładowe" KFm6, Tarot FY450, AR Drone 2.0 + MiruMod - początki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 cze 2018, 16:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
Tak, myślałem też o tym. Widziałem jednak takie płaskie "fiszbiny" wklejane pionowo i nie mogę tego znaleźć. Rysować tego mi się nie chce.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 cze 2018, 17:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 sty 2015, 13:45
Posty: 159
Lokalizacja: Radom
cobra pisze:
Tak, myślałem też o tym. Widziałem jednak takie płaskie "fiszbiny" wklejane pionowo i nie mogę tego znaleźć. Rysować tego mi się nie chce.
To wytnij z jakiegoś cienkiego, płaskiego plastiku nożyczkami. Efekt bedzie ten sam

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

_________________
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Talon Mini - szykuje się
FX-61 - czeka na klienta
Pioneer 1400, Skrzydło "podkładowe" KFm6, Tarot FY450, AR Drone 2.0 + MiruMod - początki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 cze 2018, 17:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1688
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Ja nie wzmacniałem tylko podzieliłem górną pokrywę na dwie części i do wkładania baterii otwieram tylko tą przednią.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 cze 2018, 17:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
To też jest sensowne rozwiązanie :idea:

EDIT: wydrukowałem jednak NACA duct.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Nowy dystans mini Talona
Obrazek

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 435
Lokalizacja: Wawa
Ładny wynik. Jaki link?

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 20:46 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 280
Lokalizacja: Biała Podlasla
Po obrazku sądząc to qlrs.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
df2 pisze:
Po obrazku sądząc to qlrs.


dokładnie

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 16:36 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
W jakiej odległości macie swoje cg, bo u mnie w instrukcji jest 50 mm a na Rcgroups jest rozbieżność co do odległości. Nie wiem czy to jest błąd czy może ta wersja ma na 50mm. Pewnie macie swoje doświadczenie w tym temacie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 sie 2018, 11:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
Z tego co pamiętam 55 mm.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sie 2018, 18:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
Też tak zrobiłem ale zastanawiało mnie to 50mm w instrukcji i ciągłe rozbieżności i zmiany na rcgroup. Fajny model ale mój egzemplarz potrzebuje dużo miejsca do lądowania i przy prędkości około 40km/h leci na skrzydło to normalne w tym modelu czy raczej problem w wyważeniu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: cebulator i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.