Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 paź 2018, 22:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Openpilot 14.10
Post: czwartek 15 paź 2015, 19:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 maja 2015, 19:52
Posty: 11
Witam

Czy ktoś ma instalkę Openpilota 14.10 ? Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć działającego linka. Najnowsza wersja Openpilota nie działa prawidłowo - nie chce przeprowadzić aktualizacji CC3D.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 paź 2015, 23:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 01:53
Posty: 369
Lokalizacja: Pszczółki / Skowarcz
prosze bardzo
https://www.dropbox.com/s/7wp7dqhnvagz8dm/OpenPilot-RELEASE-14.01-win32.exe?dl=0
a z czym masz problem w v15xx?

_________________
TYLKO DroneRacing #DRC & #KISS FTW :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 paź 2015, 13:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 maja 2015, 19:52
Posty: 11
Dzięki za link'a. Tylko to jest wersja 14.01 - taką mam zainstalowaną. W niej mam ciekawy przypadek - w podmenu Input nie mam zakładki Thrust. Są tylko trzy - Roll, Pitch, Yaw.

W wersji 15.02 chcę przeprowadzić cały proces przez Wizard'a, i już na początku nie mogę wykonać aktualizacji firmware w CC3D. W 14.01 prosi o odłączenie płytki po czym prosi o podpięcie i aktualizacja leci.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 paź 2015, 18:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 01:53
Posty: 369
Lokalizacja: Pszczółki / Skowarcz
15.02 musi działać tak jak starsze wersje, przed instalacją odinstaluj starą wersję GCS oraz sterowniki, restart kompa, po instalce uruchom nowy GCS i zrób update przez wizarda lub w zakładce firmware (najpierw wciskasz update następnie podpinasz CC3D, mi to zawsze działa, a jak miałem wcześniej podpięte, odłączałem i znowu wpinałem to były cyrki) ewentualnie możesz jeszcze przez rescue spróbować. Jak masz Win10 (Vista, W7 chyba też się łapią) to w "Urządzenia i Drukarki" po podłączeniu CC3D pojawi się CopterControl, usuń to urządzenie, ja szczególnie po zrobieniu update, ja miałem problem z komunikacja z CC3D, a w zasadzie jej brak, mogłem tylko update przez rescue zrobić a wystarczyło usunąć kontroler z "Urzadz.. i" (sprawdzone na 2 kompach z Win10 32 i 64 bit).

_________________
TYLKO DroneRacing #DRC & #KISS FTW :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 paź 2015, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 mar 2015, 18:49
Posty: 39
Lokalizacja: W-wa
Jeśli dalej potrzba v14.10 to jest TU:

https://www.dropbox.com/s/vuts12rnpo2gd ... 2.exe?dl=0


Po zmianie wersji firmware i problemach w komunikacji GCS - OP/CC3D warto zrobić w GCS/Firmware -> "EraseSettings" - to oczywiście wyczyści wszystkie ustawienia konfiguracyjne zapisane w EEPROMie więc jeśli jest to upgrade już skonfigurowanego modelu to wcześniej należy zapisać / zgrać dotychczasowy setup

_________________
pozdrawiam,
SitasRC

_______________________________________________________________
6 x 250 Race FPV z kontrolą CC3D <> Naze <> APM, Taranis 9D + OpenLRS by MarcinB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 paź 2015, 05:30 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 maja 2015, 19:52
Posty: 11
Spróbuję, wedle powyższych zaleceń i dziękuję za link'a.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 paź 2015, 15:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 maja 2015, 19:52
Posty: 11
Udało mi się skonfigurować CC3D przy użyciu OpenPilota 15.02.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 sty 2018, 23:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 mar 2016, 09:54
Posty: 1
Lokalizacja: Warszawa
Witajcie!
Mi sie w ogóle nie łączy. Raz się udało na samym początku a potem same problemy już na samym początku po kliknięciu na Update. Wyskakuje na czerwono drobnymi literami, że się nie wykrywa płyty. Już opadły mi ręce i chyba sie poddam. Korzystałem z Librepiolta i połączyło się na początku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.