Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 cze 2018, 23:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Wiadomość
Post: czwartek 27 kwie 2017, 21:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3153
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky pisze:
To sprawdz jeszcze w services.msc czy nie masz przypadkiem uruchomionej uslugi "Usługa publikowania w sieci WWW"

Jedyna usługa publikowania jaką znalazłem to "Usługa publikowania nazw komputerów PNRP", tej co napisałeś nawet nie widać...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6089
Lokalizacja: Polska
PiotrSz pisze:
Jedyna usługa publikowania jaką znalazłem to "Usługa publikowania nazw komputerów PNRP", tej co napisałeś nawet nie widać...

Dziwne. A posortowales uslugi po nazwie? Bo sa w dosc chaotycznej kolejnosci i latwo cos przeoczyc...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3153
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky pisze:
A posortowales uslugi po nazwie?

Pierwsze co zrobiłem to posortowałem, inaczej można się pogubić.
No bardzo dziwne, do tej pory nie spotkałem się z takim problemem że nie chce zassać aktualizacji.

Edit: załatwiłem od znajomego lapka z winXP więc jutro spróbuję.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 21:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6089
Lokalizacja: Polska
PiotrSz pisze:
Pierwsze co zrobiłem to posortowałem, inaczej można się pogubić.
No bardzo dziwne, do tej pory nie spotkałem się z takim problemem że nie chce zassać aktualizacji.

Wprawdzie Lite nie mam pod reka, ale sprawdzilem "na sucho" i wszystko wyglada OK.

A zalogowany w Asystencie jestes?

Jeszcze jedna rzecz ktora mozesz sprawdzic to sprobowac pobrac standardowy firmware Lite bez odpalonego updatera.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3153
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky pisze:
A zalogowany w Asystencie jestes?

Oczywiście że tak, kiedyś walczyłem z aktualizacją i problemem było nie zalogowanie się.
pawelsky pisze:
Jeszcze jedna rzecz ktora mozesz sprawdzic to sprobowac pobrac standardowy firmware Lite bez odpalonego updatera.

Softu pobrać nie chce ale jest informacja "No Updates!" więc komunikuje się z serwerem aktualizacji dji.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6089
Lokalizacja: Polska
PiotrSz pisze:
Softu pobrać nie chce ale jest informacja "No Updates!" więc komunikuje się z serwerem aktualizacji dji.

Niekoniecznie, ale mozna to latwo sprawdzic (jesli lubisz ryzyko) poprzez zresetowanie firmware przez zwarcie F1 i F2. Jesli pobierze znaczy ze komunikacja dziala. Jesli nie, masz jakis grubszy problem z lacznoscia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 07:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3153
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky pisze:
Niekoniecznie, ale mozna to latwo sprawdzic (jesli lubisz ryzyko) poprzez zresetowanie firmware przez zwarcie F1 i F2.

Ryzyko lubię ale na swoim sprzęcie tylko eksperymentuję, ten jest kolegi z lotniska więc wolę nie ryzykować uwalenia ;-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 gru 2017, 18:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6089
Lokalizacja: Polska
Jakby ktos chcial sobie zaktualizowac Lite do v4.06, ew. zmienic FW w kontrolerze od Phantoma 2
https://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=38250347

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 22:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2014, 18:01
Posty: 222
Lokalizacja: Polska
Faktycznie da się odczuć jakieś zmiany w porównaniu z dotychczas dostępnym softem V2 na Lite, jest jakaś lista zmian? Również czy nikt nie zaobserwował na wersji 4.06 jakiś niepokojących zachowań?

Edit.
Na pytanie odnośnie zmian sam odpowiem ponieważ udało mi się znaleźć changelog w sieci na forum phantompilots.com, ale są one też dostępne na stronie DJI:
"A new firmware update(V4.04) is now available for Naza - M

What’snew?

Firmware
- Added Max Angular Rate settings for various propulsion systems.
- Added H4-3D or H3-3D adjustment settings including gimbalgain, horizontal and vertical angle limits, and FPV mode.

Assistant Software
- Added Max Angular Rate settings and H4-3D (or H3-3D) adjustment settings to support the firmware upgrade.
- H4-3D or H3-3D adjustment settings include gimbal gain, horizontal and vertical angle limits, and FPVmode.

Manual
- Recommended parameters for the Max Angular Rate.

Notes:
NAZA-M firmware v4.04 and Assistant software v2.40 are only supported by v1.14 or later H4-3D (or H3-3D) firmware.


A new firmware update (V4.06) is now available for NAZA-M.

What’s new?

Improved hardware compatibility.

Fixed error message window prompts occasionally when setting default gain value or updating firmware."

Niestety jeżeli chodzi o wgranie go nie wiem czy muszę odłączać wszystkie przewody zostawiając podłączone tylko niezbędne do wgrania FW, czy mogę zostawić tak jak jest to obecnie wszystko podłączone i działa jedynie mostkując pin F1 i F2, czy w ogóle zostawić podłączoną tak jak obecnie stronę od A do X3, a jedynie rozłączyć od M1 do F2 mostkując tylko dwa piny?

EDIT - scalenie

Czy firmware 4.06 wprowadza ograniczenia lotu w określonych strefach, czy w tym przypadku nie ma i już nie będzie takich ograniczeń i tylko urządzenia DJI które korzystają z DJI GO APP po aktualizacji otrzymują taką "funkcjonalność"?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 22:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2014, 18:01
Posty: 222
Lokalizacja: Polska
Nikt nie zainstalował wersji 4.06? Może jakieś spostrzeżenia, opinie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 23:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6089
Lokalizacja: Polska
mrozilla pisze:
Może jakieś spostrzeżenia, opinie?

A moze laskawie wyszukiwarki uzyjesz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 18:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2014, 18:01
Posty: 222
Lokalizacja: Polska
Tak też zrobiłem i poza jednym zagranicznym forum nie ma informacji na ten temat, dlatego pytam, może ktoś zainstalował ale nic na ten temat od tak po prostu nie napisał ale widząc pytanie może użytkownikom Naza Lite z FW 4.06 zechce się podzielić opinią.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.