Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 19 sie 2018, 01:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75
Autor Wiadomość
Post: wtorek 22 maja 2018, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 lut 2010, 09:27
Posty: 143
Lokalizacja: Warszawa
miś pisze:
KrzysW pisze:
Czy można uruchomić go wolnym kanałem RC ?
Nie, ale sam się włącza po utracie linku RC - beep co 4 sekundy.

No własnie "NIE" jest kluczowe
Skoro utrata linku grozi w pewnych sytuacjach niekontrolowanym włączeniem silnika to wolę nie próbować a chciałbym włączyć sam beeper wtedy kiedy ja chcę i jestem blisko
Mistrzu, gdyby zamienić "NIE" na "TAK" i dodać taka opcję jak zdalne włączanie beepera
Pozostawiam do przemyślenia :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 26 maja 2018, 12:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 paź 2016, 03:54
Posty: 15
Lokalizacja: PL (Ok. Suwałk)/AU
Witam,

Na początek chciałem podziękować za bardzo fajne rozwiązanie, z powodzeniem używam w Phoenixie2000 i ASW28, a nawet ostatnio zainstalowałem jeden zestaw w EFXtra, no bo czemu nie :). W instrukcji wspominacie że można też to AP zainstalować barometr dla funkcji vario. Jako że na rysunku nie jest zaznaczone jak podlączyć baro, zakładam że po prostu razem z żyro do tych samych pinów, a AP sam wychwyci dodatkowy sensor? Nie widziałem dodatkowych opcji w sofcie do konfiguracji. Pytanie drugie: czy w telemetrii powrotnej via Taranis da się odebrać parametr vario i odpowiednio skonfigurować? Dzięki i pozdrawiam!ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 26 maja 2018, 13:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
Tak, baro (tylko baro typu HP203B) podłączamy równolegle z MPU.
Baro wykrywane jest automatycznie, a w telemetrii pojawia się nowa wartość P=xxxxx mówiąca o ciśnieniu.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 26 maja 2018, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 paź 2016, 03:54
Posty: 15
Lokalizacja: PL (Ok. Suwałk)/AU
Wielkie dzięki za info! :-)

Pozdrawiam Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 sie 2018, 21:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1230
Lokalizacja: Kraków
Hej,

Odkurzyłem swoj jeden model po półrocznej przerwie. Chce włączyć tryb powrotu do domu i lipa. Jedyne tryby ktore działaly to Manual, acro, stab plus AH i PH. Po wyłączeniu radia model wracał jak po sznurku w trybie FS.

Czy jest coś co mogło to spowodować?

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 sie 2018, 05:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11711
Lokalizacja: Mikoszewo
kiepuri pisze:
Czy jest coś co mogło to spowodować?

Pośpiech? Jeżeli PosHold rzeczywiście ci działa tj. faktycznie krąży nad punktem a nie tylko literki pojawiły się na OSD/elDisp'ie to może nie zaczekałeś aż się baza zapisze i bidulek po prostu nie wie gdzie ma wracać? Bo tak to bym podejrzewał że ci się dżips odpiął...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 sie 2018, 10:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1230
Lokalizacja: Kraków
Ale po wyłączeniu radia samolot poprawnie wracał do bazy w trybie FS.

Do tego antena śledząca poprawnie spędziła model.

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 sie 2018, 10:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
Coś z ustawieniami kanałów 5 i 6 w radiu. Jak na FS wraca a RTH nie działa to nic innego.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 sie 2018, 18:06 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1230
Lokalizacja: Kraków
Tak to u mnie wygląda. Kanał 5 i 6

https://imgur.com/gallery/xDazhCh

Zerkniecie prosze? :)

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sie 2018, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
Nareszcie, dostępne jest nowe firmware do eLeReS'a:
viewtopic.php?f=4&t=29297
Opis zmian w podanym linku.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sie 2018, 14:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 875
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Miś, właśnie wgrałem nową wersję do Mod-a i niestety ale cały czas jest podwoje rssi o taranis głupiej, co do czujnika acc z nie znajduje do wogule

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sie 2018, 16:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
A w TX zaznaczyłeś opcje "VPPM Compatibility" ?
A ale od Marbalona wiem że nowy OpenTx ma ten problem usunięty (usuwasz RSSI z FrSky z listy czujników i po kłopocie).
Tak że problem możesz rozwiązać na 2 sposoby.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 sie 2018, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 875
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Dzięki, sprawdzone i obydwie metody działają

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.