Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 21 wrz 2018, 15:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125
Autor Wiadomość
Post: sobota 14 kwie 2018, 10:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
Super że ktoś to odpalił - tylko dalej nie wiem gdzie w 9XR mam takie coś w radiu wpiąć.
Masz może jakieś zdjęcia lub schemat ?
Znalazłem taki -> https://abc-rc.pl/konwerter-rs232-ttl-max3232
będzie dobry ?

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 kwie 2018, 10:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6497
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
Super że ktoś to odpalił - tylko dalej nie wiem gdzie w 9XR mam takie coś w radiu wpiąć.

To moze bys laskawie przeczytal watek ktory sam wczesniej podlinkowales w ktorym jest to wyjasnione i to z obrazkami?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 kwie 2018, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
O to chodzi że tego kompletnie nie kumam.
Nie zawracał bym Wam gitary ;) gdybym to rozumiał.
Wiem , ze tam jest to opisane dlatego to podlinkowałem.
Miałem nadzieję , że ktoś kto wie o co chodzi bedzie potrafił mi to łopatologicznie opisać co i jak.

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 kwie 2018, 11:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6497
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
O to chodzi że tego kompletnie nie kumam.

Czego nie kumasz? Obrazka?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 08:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
Obrazek dotyczył innego radia i innego modułu - ale nieważne...
Moja walka zakończyła się połowicznym sukcesem.
Ten inverter co proponował kolega #kuczy u mnie nie zadziałał - scalak grzał się jak wściekły a efektu nie było.
Udało się odpalić telemetrię na FUL-1 - zaczęło to działać - pokazał się sygnał RSSI 75dB więc pewnie ok.
Niestety wziąłem sie za przeróbkę klawiszy i uwaliłem płyte główną - Ciągle jest napis "Bad EEprom Data" i nie chce ruszyć.
Nowy firmware też się nie wgrywa.
Po tym wszystkim kupiłem Taranisa X9D+ gdzie mam wszystko co potrzebuje bez lutowania.

[MOD - na takie oferty mamy stosowny dział]

pozdrawiam

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 kwie 2018, 08:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6497
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
Ten inverter co proponował kolega #kuczy u mnie nie zadziałał - scalak grzał się jak wściekły a efektu nie było.

Czyli zapewne zle go podlaczyles...

Tomanek pisze:
Niestety wziąłem sie za przeróbkę klawiszy i uwaliłem płyte główną - Ciągle jest napis "Bad EEprom Data" i nie chce ruszyć.

Skoro pisze Bad EEprom data to znaczy ze plyta dziala tylko trzeba wyczyscic eeprom...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 cze 2018, 08:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Witam, przyszedł mi programator z 10-cio pinową taśmą. Wiadomo potrzeba 6 pinów. Czy ten schemat jest odpowiedni do wykonania przejściówki i który pin w radiu to nr. 1 ? Który soft wgrać tzn. najnowszy, aby działało mi opóźnienie gazu ustawiane w sekundach? Funkcja delay .


avr_isp.399d215f79bbe228379fa3fd726decf6.jpg
avr_isp.399d215f79bbe228379fa3fd726decf6.jpg [ 41.34 KiB | Przeglądany 728 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 cze 2018, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 318
Lokalizacja: Krosno
jeśli masz pod ręką multimetr czy omomierz- sprawdź który jest połączony z masą aparatury- wiedząc gdzie masz pin 6 (GND) znajdziesz też pin 1 :)

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 cze 2018, 11:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
Tak, jest odpowiedni.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 cze 2018, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Chestnut pisze:
jeśli masz pod ręką multimetr czy omomierz- sprawdź który jest połączony z masą aparatury- wiedząc gdzie masz pin 6 (GND) znajdziesz też pin 1 :)



No proste, że aż głupie hahahaha. Dzięki ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 cze 2018, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
A po co miernik, na rysunku jest pokazane wcięcie i to powinno wystarczyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 cze 2018, 22:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6497
Lokalizacja: Polska
maxiiii pisze:
A po co miernik, na rysunku jest pokazane wcięcie i to powinno wystarczyć.

Jesli wiesz czy rysunek przedstawia wtyczke czy gniazdo ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 08:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Pany przy próbie odczytu coś takiego. O co chodzi?


Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 102.74 KiB | Przeglądany 566 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 08:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6497
Lokalizacja: Polska
pepis85 pisze:
O co chodzi?

Masz ATMEGe 128 a probujesz gadac z 64


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 09:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 298
Lokalizacja: Studzionka
Ok ruszyło. Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.