Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 14 lis 2019, 10:02


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: czwartek 18 lip 2019, 15:49 
Offline

Rejestracja: czwartek 27 cze 2019, 16:10
Posty: 54
Lokalizacja: Polska
Ciągle zastanawiam się nad R9, myślisz że warto w to zainwestować? 155pln R9 moduł i odbiornik R9MM 90pln


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 wrz 2016, 15:45
Posty: 251
Lokalizacja: Sierpc
Rook FPV, warto ale już z antenami dla częstotliwości 868MHz. Mam zestaw na pasmo 900MHz, a i tak korzystam ostatnio z 868MHz. Różnica w stabilności zasięgu jest bardzo duża... Oczywiście na korzyść 868MHz.

_________________
Mój blog - hellodronerc.pl
hellodronerc na kanale YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 17:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 27 cze 2019, 16:10
Posty: 54
Lokalizacja: Polska
I chyba go kupię na BG jest promocja 211pln za moduł R9 w nowej wersji "2019" i odbiornik R9MM i antene, niestety anteny w zestawach są tylko 900mhz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 lip 2019, 11:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 652
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Ja bym wybrał crossfire.
I jakby co latając na 915mHz w Europie prosicie się tylko o problem bo to częstotliwość GSM (czy coś, nie pamiętam dokładnie, wiem, że jest z tym problem) i w EU trzeba mieć 868mHz (915 jest dla US i chyba Australii)

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 lip 2019, 12:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7586
Lokalizacja: Polska
Rook FPV pisze:
niestety anteny w zestawach są tylko 900mhz

Anteny sa na 900 po to zeby mogly byc uzywane i w trybie 915 i 868. Te zestawy R9M roznia sie jedynie firmware, reszta jest taka sama wiec nie ma znaczenia ktory kupisz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 lip 2019, 12:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 27 cze 2019, 16:10
Posty: 54
Lokalizacja: Polska
pawelsky, ooo fajnie wiedzieć dzięki ze napisałeś ;)
Majk99, Też bym wolał crossfire ale nie chce wydawać złotowek na coś czego nie wykorzystam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 lip 2019, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 652
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Crossfire to nie tylko zasięg ;-)
Zakładając, że masz vtx od TBS możesz zmieniać kanały z crossfire tx (full albo lite), bindowanie nowego odbiornika z automatu (nie trzeba trzymać guzika i włączać), update softu bezprzewodowo gdy nadajnik wykryje, że odbiornik ma inny, zmiana mocy lub pasma nadawania nie wymaga zmiany softu w odbiorniku/nadajniku (to jest chyba jakiś prank w R9 xD), no i crossfire jest już jakieś 6 lat więc można powiedzieć, że jest dość sprawdzonym linkiem ;-)

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 lip 2019, 07:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 wrz 2016, 15:45
Posty: 251
Lokalizacja: Sierpc
Majk99 pisze:
to jest chyba jakiś prank w R9 xD

Nie ma się czego czepiać ;) Zestawy z R9M kosztują ponad połowę mniej niż TBS Crossfire. Można narzekać, że FRSKY dopiero teraz się bierze do pracy w nowym protokole, ale coś się dzieje - postępy są. Poza tym ten kto kupuje R9M raczej jest świadomy co kupuje i skąd może wynikać niższa cena. Ustępstwa w braku aktualizacji/bindowania bezprzewodowego, czy ekranika na module to w sumie niewielkie ułomności (dla mnie żadne) w zamian za ponad połowę mniej ceny od CRF. Pomijam już kwestię konieczności modowania aparatur Qx7/s, by te zaczęły obsługiwać CRF.
TBS ma świetne produkty, ale z cenami niektórych z nich żyją w odrealnionym świecie.

_________________
Mój blog - hellodronerc.pl
hellodronerc na kanale YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 lip 2019, 08:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7586
Lokalizacja: Polska
Majk99 pisze:
zmiana mocy lub pasma nadawania nie wymaga zmiany softu w odbiorniku/nadajniku (to jest chyba jakiś prank w R9 xD)

W R9M rowniez nie wymaga. Wymieniasz raz oprogramowanie na flex i potem zmieniasz te parametry z menu radia do woli.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.