Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 maja 2020, 18:25

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 16 cze 2019, 10:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9192
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ssd zawsze warto kupić. Minimum do partycji systemowej i w Twoim przypadku zainstalował bym program do obróbki. Resztę instalował na innym dysku, oszczędzając na nim miejsce. Jak możesz sobie pozwolić, to do zastosowania ze wszystkimi programami / danymi.
Używam sandisk/ssd od wielu lat (kiedy ich ceny były absurdalnie duże w porównaniu z obecnymi, a nie żałuję ani jednej złotówki do dzisiaj) i jestem bardzo zadowolony.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 cze 2019, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 12 lip 2018, 13:04
Posty: 87
Lokalizacja: Wielkopolska
Sandisk zrobił też dysk SSD? Ja mam Crucial, czy tak jakoś, zresztą jest raczej na liście sprzętu w którymś moim poprzednim poście. Ja mam system i wszystkie programy na nim, ale gry tak samo, bo grywam np w Simsy i tam jest mnóstwo maleńkich pliczków, na talerzówce grało się okropnie. Nadal potrafi się ciąć, tak więc mam dwa zakupy do zrobienia. drugi dysk SSD i karta grafiki. Tak czy siak, na razie chyba jednak zostanę przy nagrywaniu w 30-stu klatkach. Na TV rzadziej oglądam, a na PC 25 klatek to za mało. A poza tym, to zawsze mogę nagrywać w 30-stu klatkach i przerabiać na 25 i wyjdzie piękne slow motion. Tylko jak chcę tak zrobić, to muszę latać trochę szybciej, bo na slow motion to będzie baaardzo powolny ruch. Ten filmik 25 klatek sobie zatrzymam, jako bazę porównawczą, poza tym to udały mi się kolorki ;) Robię ładniejsze filmiki odkąd się nauczyłam samodzielnego "kolorowania" filmów. Ostatecznie to ja widzę obrazek, a nie ktoś kto robił optymalny i wstawił do neta.


Na razie nie wstawiam żadnych filmików do sieci, a jak się zdecyduję na wstawienie, to na zasadzie filmu niepublicznego, z linkami tu np wklejanymi. Ja muszę to ogarnąć, nie sądziłam, że aż takie kłopoty może mieć komp z filmikami 4K. Ale jednak to jest wycisk.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 cze 2019, 10:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 178
Lokalizacja: Gdańsk
Alina81 pisze:
. A poza tym, to zawsze mogę nagrywać w 30-stu klatkach i przerabiać na 25 i wyjdzie piękne slow motion. .

Zapewniam Cie, ze nie. Ani to nie bedzie „piekne” ani tez „slow motion”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 12:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 12 lip 2018, 13:04
Posty: 87
Lokalizacja: Wielkopolska
No ale tak czy siak, to jednak u mnie 30 klatek lepiej się sprawdza.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8278
Lokalizacja: Polska
Ja prawde mowiac nie rozumiem tego pedu na 4k. Zajmuje duzo miejsca, ciezko to czymkolwiek obrobic, odtwarza sie mniej plynnie. O ile nie robisz kadrowania przy obrobce to 4k ma sredni sens...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 12:48 
Offline

Rejestracja: sobota 20 kwie 2019, 12:30
Posty: 15
Lokalizacja: Winiary
No popieram, długo kombinowałem i najlepiej mi wychodzi FHD 60kl, mniej smuży, ale mniej widać, coś za coś

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 12:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9192
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Alina81 pisze:
Sandisk zrobił też dysk SSD?.

Jasne, od ładnych kilku lat. Mam też najstarszy ssd od corsair, działa po dziś dzień bez problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 20:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 501
Lokalizacja: Biała Podlasla
Tylko te nowe, tanie, SanDiski są oczywiście zrobione na tańszych pamięciach :)

Kupuję tego duuuuuzo i widzę różnicę w wydajności. Ale i tak warto.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9192
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Być może.
Ale na tym nie oszczędzam, bo to się później mści. Tak jak do aparatu kupuje extreme pro, tak i do komputera, staram się brać z wyższej półki i jeszcze się nie przejechałem.
Może teraz spadli z jakością, ale moje chodzą tak jak powinny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 cze 2019, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 12 lip 2018, 13:04
Posty: 87
Lokalizacja: Wielkopolska
To jaką serię sandiskowych SSD polecacie? Bo mam teraz Crucial M500 240 GB, i jest podzielony na dwie partycje, a chciałabym go dać w całości na system, mieć nowy SSD może większy, z 500gb na gry i folder "Moje Dokumenty", no i talerzówka na dane typu tam zdjęcia/filmy.

EDIT:


W końcu dotarła zaślepka gimbala, która pasuje na kamerkę z założonym filtrem, już mnie to ciągłe zdejmowanie i zakładanie filtrów denerwowało, a jednak oryginalna zaślepka/ochraniacz gimballa niekoniecznie dobrze pasowała z założonym filtrem.

https://www.aliexpress.com/item/3286239 ... 4c4dHFwR2n

Coś takiego. Długo czekałam, ale się doczekałam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 lip 2019, 16:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 kwie 2019, 15:58
Posty: 8
cześć.
Proszę o następującą informację. Jak sprawić aby każdy film czy też zdjęcie nie było kopiowane na telefon? Przecież po to kupiłem do drona kartę sd aby tylko na niej zapisywane były materiały. Teraz mam tak że jak tylko połączę się z dronem to od razu kopiuje mi na tel. zawartość karty sd. Chciałbym aby to ode mnie zależało kiedy się ma kopiować lub nie.
Proszę o pomoc.
dziękuję


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 lip 2019, 16:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 829
Lokalizacja: Kraków
hmm... przecież po to jest instrukcja, żeby ją czytać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 lip 2019, 16:51 
Offline

Rejestracja: sobota 20 kwie 2019, 12:30
Posty: 15
Lokalizacja: Winiary
Na telefonie to jest tylko cache, a nie plik właściwy, wyłącz w ustawieniach drona, szkoda miejsca na telefonie, jakość tych plików jest bardzo słaba

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 lip 2019, 16:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8278
Lokalizacja: Polska
volender pisze:
hmm... przecież po to jest instrukcja, żeby ją czytać.

A sam czytales? I w ktorym miejscu instrukcji znalazles odpowiedz na pytanie msg77?

Watkins pisze:
wyłącz w ustawieniach drona, szkoda miejsca na telefonie, jakość tych plików jest bardzo słaba

Ale czasem potrafia uratowac zadek jak cos pojdzie nie tak, wiec sugerowal bym jednak ich nie wylaczac a co najwyzej ograniczyc maksymalny rozmiar cache.


Ostatnio zmieniony środa 03 lip 2019, 16:56 przez pawelsky, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 lip 2019, 16:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 kwie 2019, 15:58
Posty: 8
wiem ze jest instrukcja i wcale mi tego nie wyjaśniła. Tak mam wyłączone cache i dlatego pytam bo nie wiem co jeszcze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 54  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.