Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 sie 2019, 03:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 09 maja 2019, 14:03 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
Nie moge go w żaden sposób zaktualizować, możliwe ze nie ma bootloadera bo , jedynie wgrałem flash z inav i poprzez uart (działa programem flash loader demonstrator). Przydały by sie flash z open i libre pilot


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 14:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
A moze by tak zaczac od zapoznania sie z instrukcja?
https://librepilot.atlassian.net/wiki/s ... rmware+Tab


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 19:03 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
A gdyby on tak robił jak w instrukcji to by było po problemie, on się nie zgłasza jak na tych filmikach, pasek sobie idzie i komunikat ze bootloader się nie zgłasza i to pod windowsem jak i pod linuksem. Takiego kupiłem jedynie co udało mi się z nim zdziałać to wgrac poprzez programator oprogramowanie inav i tu się zgłasza i dziala. Ale tez jak bym usiłował wgrac flash z inav to tez poprzez USB się nie laczy. Jakby to było proste to bym nie pisał, podejrzewam ze brak mu bootloader

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Marek_Spy pisze:
Jakby to było proste to bym nie pisał, podejrzewam ze brak mu bootloader

A sekcja o tym jak wgrac bootloader to pies?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 20:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
pies nie pies ale nie widze nic takiego chyba ze masz na myśli DFU bo do ST- Link złącza nie ma, probowałem się na piny podłaczyć i tak uszkodziłem te oporniki :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 22:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Marek_Spy pisze:
pies nie pies ale nie widze nic takiego chyba ze masz na myśli DFU bo do ST- Link złącza nie ma, probowałem się na piny podłaczyć i tak uszkodziłem te oporniki :-)

No przeciez pisza ze DFU na CC3D nie zadziala i czego uzyc zamiast :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 maja 2019, 22:29 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
No czego bo ja nie doczytałem a z st-linkiem nie mam złącza

Edytuj posty!

Za pomocą FT to nie problem wgrać tyle ze wsadu nie ma a tu jest to opisane
http://www.southquay3d.com/index.php?ro ... &news_id=9
I jak pisałem nie mam wsadu do zaprogramowania

Edytuj posty!

No jakiś wsad znalazłem wgralem za pomocą flash loader demo i całkiem sie rozsypal bo teraz nie zgłasza sie jako USB i na dodatek program go nie widzi, brak mi konceptu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 maja 2019, 17:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Marek_Spy pisze:
No jakiś wsad znalazłem wgralem za pomocą flash loader demo i całkiem sie rozsypal bo teraz nie zgłasza sie jako USB i na dodatek program go nie widzi, brak mi konceptu

Cos robisz zle. Jesli mialbym zgadywac to obstawialbym ze niewlasciwie wchodzisz w tryb Rescue.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 maja 2019, 17:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
nie, jest zwalony bootloader a masz atoma czy ten kwadratowy ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 maja 2019, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Marek_Spy pisze:
nie, jest zwalony bootloader

To znaczy ze go zle wgrales

Marek_Spy pisze:
a masz atoma czy ten kwadratowy ?

Atoma, ale to nie ma znaczenia bo BL jest dla nich ten sam

EDIT: No i upewnilbym sie ze poprawnie przylutowales wszystkie 3 oporniki bo sa od zlacza USB wlasnie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 maja 2019, 20:26 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
oporniki sa OK przed reprogramowaniem działał, mnie interesują jakie piny/nóżki są w tym trzecim gnieździe do programowania poprzez st-link v2, jakiś wsad bootloadera mam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 maja 2019, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Marek_Spy pisze:
mnie interesują jakie piny/nóżki są w tym trzecim gnieździe do programowania poprzez st-link v2

No i co Cie powstrzymuje przed sprawdzeniem tego na schemacie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 maja 2019, 12:25 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
pewnie tylko to ze schematu nie mam ? a ten co mam jakis nie bardzo jest ? a jak wiesz to czemu nie powiedz jakie to nogi ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 maja 2019, 12:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Marek_Spy pisze:
pewnie tylko to ze schematu nie mam ?

To sobie pobierz z Wiki LibrePilota


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 maja 2019, 14:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 64
te schematy to już dawno mam tyle ze czym je otworzyć ? jeden jest w pdf ale to ten z ktorego nie wiem jakie to piny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.