Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 15 gru 2019, 13:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 18:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Jakiś czas temu była dyskusja na temat Smart kontrolera.W tej chwili go używam i dla mnie jest rewelacyjny.Wygoda /zero kabelków/ jasność ekranu
plus jakość HASSELBLAD'a to jest dla mnie to, różne są opinie na temat DJI, w moim odczuciu w tym przypadku zrobili bardzo dobrą robotę.Sporo
dronów już "przeleciałem" i jak do tej pory ten pasuje mi najbardziej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 kwie 2019, 07:41 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1340
rud88 pisze:
W tej chwili go używam i dla mnie jest rewelacyjny.

A jak współpraca z goglami Moverio - pamiętam, że masz :roll: (chyba że sprzedałeś)
Na szybko po zerknięciu w manual to Epsony nie mają wej. HDMI a w Smarcie USB C to do ładowania bat. i update :roll:

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 kwie 2019, 09:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Zgadza się,Epsony nie mają wej. HDMI, ta droga odpada.Jeszcze się głęboko nie zastanawiałem nad wykorzystaniem gogli, może z czasem coś wykombinuję, jesli nie to gogle "pójdą do ludzi"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 kwie 2019, 12:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7683
Lokalizacja: Polska
A przez WiFi Direct probowales?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 kwie 2019, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Jeszcze "nie zgłębiłem tematu", jestem poza domem i nie mam tu gogli.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 kwie 2019, 13:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Próbowałem wykorzystać WiFi Direct do połączenia z goglami, ale nic z tego nie wyszło. Owszem po wybraniu '' WiFi Direct itd, itd,'' jest komunikat
"Connected" i nic więcej nie można zrobić / np. przesłać jakiś plik /to samo sie dzieje jak łączę się z telefonem /Samsung S10+/.Natomiast mój
telefon z innym tel. Samsunga oraz z telewizorem też Samsunga łączy się bez problemu i to działa.Więc tak sobie myślę,że albo to całe WiFi Direct
jest "o du...ę rozbić" albo działa tylko w obrębie wynalazków Szajsunga.Napisałem do Epsona i DJI zobaczymy co odpowiedzą ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 kwie 2019, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7683
Lokalizacja: Polska
rud88 pisze:
Próbowałem wykorzystać WiFi Direct do połączenia z goglami, ale nic z tego nie wyszło. Owszem po wybraniu '' WiFi Direct itd, itd,'' jest komunikat
"Connected" i nic więcej nie można zrobić

Uzywales opcji "Cast" w kontrolerze?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 kwie 2019, 17:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Tak właśnie podpowiedział mi support Epsona i zadziałało.To są prawdziwi profesionaliści i nie olewają swoich klientów.Chłopcy z DJI odpisali ,że niebawem się odezwą, zobaczymy....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 kwie 2019, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7683
Lokalizacja: Polska
rud88 pisze:
Tak właśnie podpowiedział mi support Epsona i zadziałało.

Jak z opoznieniami?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 kwie 2019, 17:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Jeszcze nie latałem, trochę wieje i "na głowie" mam inne sprawy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 maja 2019, 11:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 208
Lokalizacja: Kraków
Już przetestowałem takie ustawienia, opóźnienie jest niezauważalne można latać, to działa. W międzyczasie odpisali mi
chłopcy z DJI.Oni są "very sorry" ale nie mają takich okularów i dopiero jak się dorobią, to takowe kupią i postarają się
pomóc mi.OK, poczekam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.