Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 17 cze 2019, 08:10


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 100%  100%  [ 64 ]
NIE 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 64
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 11 mar 2019, 20:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Ja mam ustawione wg poradnika a w polu przetestuję dopiero za jakiś czas jak dostanę nowe regulatory:) już nie mogę się doczekać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 kwie 2019, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Apm 2.8 wstępnie oblatany i byłem zadowolony. Natomiast dziś kolejny raz udałem się polatać i nie było tak miło. Kopter po wzniesieniu się na około pół metra przełącza się w auto lądowanie. Czym to może być spowodowane?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 kwie 2019, 21:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2031
A w logu nic nie ma?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 kwie 2019, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Miałem w telefonie połączone z QGroundControl i żadnego komunikatu nie wywalalo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 05:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1949
Lokalizacja: Gdynia
daron19675 pisze:
Miałem w telefonie połączone z QGroundControl i żadnego komunikatu nie wywalalo.


Nie chodzi o komunikaty w aplikacji, tylko log zapisany w pamięci APM / na karcie SD jeśli to pix.
Możesz go ściągnąć i podejrzeć w MissionPlanner na PC

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 19:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Znalazłem logi ale powiedz mi w jaki sposób je odczytać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 19:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2031
Daj je tutaj to je przejrzymy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 20:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
To są jakieś logi z moich prób w domu. Z jakiego czasu logi są zapamiętywanie w apm 2.8?
Jak dostanę nowe śmigła to wezmę go w pole i ściągnę odpowiedni log.

EDIT - scalenie

maxiiii pisze:
Daj je tutaj to je przejrzymy.
Przesyłam link do moich logów. Byłbym wdzięczny. Jak ktoś na nie spojrzy i powie co jest grane. Sorki za post pod postem. [MOD - nie przepraszaj tylko tego nie rób]
https://www.dropbox.com/sh/wnyb6l5kfsij ... 8j5Ca?dl=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 kwie 2019, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2031
FS na radiu spowodowany najprawdopodobniej zasilaniem. 5V spada poniżej 4V i 12V wariuje do 0. Instalacja do poprawy.
Reszty nie ma po co sprawdzać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 kwie 2019, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Czy to możliwe że to przez moduł zasilania AMP 2.8 3rd?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.