Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 11 lis 2019, 22:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 100%  100%  [ 65 ]
NIE 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 65
Autor Wiadomość
Post: piątek 08 mar 2019, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Chyba coś jest z tym regulatorem bo kalibrujac pod 3 kanałem odbiornika też niema reakcji... Sprawdzę kabelki może coś nie łączy... Niemożliwe żeby był uszkodzony skoro na poprzednim FC wszystko było ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 11:44 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 85
Wszystko jest możliwe

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 12:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Marek_Spy pisze:
Wszystko jest możliwe

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Kabelki sprawdzone, wszystko jest ok. Co mogę jeszcze zrobić? Oprócz wymiany regulatora bo narazie niemam zapasowego:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 20:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 85
Podłacz bezposrednio pod kanał odbiornika i zobacz, one tez się uczą ..... chyba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Robiłem tak i nie wydaje żadnego dźwięku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2133
Zrób to samo przy różnych ustawieniach drążka gazu. Delikatne zmiany drążka (95, 90, 85 % itd...)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 20:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 85
daron19675 pisze:
Robiłem tak i nie wydaje żadnego dźwięku

no to mu sie padło


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1757
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Oczywiście regulator sprawdzasz na podłączonym silniku?

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
mkrawcz1 pisze:
Oczywiście regulator sprawdzasz na podłączonym silniku?
Sprawdzalem na podłączonym i na odłączonym...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1757
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Bez podłączonego silnika NA PEWNO nic nie usłyszysz.

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Tierwszy sygnał po podłączeniu pakietu jest. Milczy natomiast kiedy powinien zapamiętać max wychylenie gazu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 mar 2019, 15:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Ustawiam FailSafe i mam mały problem. Wszystko robię wg instrukcji ale po wyłączeniu radia kolor trybu lotu nie zmienia się na czerwony ale za to HUD pokazuje FailSafe. Czy to oznacza że mam wszystko dobrze skonfigurowane? ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 mar 2019, 16:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2033
Lokalizacja: Gdynia
daron19675, Tak, znaczy, że rozpoznaje.

Spróbuj jeszcze ściągnąć śmigła, uzbroić drona w trybie Stabilize, dodać gazu i wtedy wyłączyć nadajnik.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 mar 2019, 17:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Dzięki @kuczy, wygląda na to że działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 mar 2019, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2033
Lokalizacja: Gdynia
daron19675,

http://ardupilot.org/copter/docs/radio-failsafe.html

jak będziesz sprawdzał failsafe "na polu" - to nie zdziw się, że jeśli będziesz blisko siebie - dron może nie wrócić, tylko od razu zacząć lądować. tak samo, jeśli nie będzie miał złapanego "fixa GPS".
Tak samo znajdź sobie jaką wysokość powrotu ustawiłeś w parametrach - żeby nie było paniki, że byłeś na 10m nad ziemią, a dron "ucieka" w górę np na 50m - ja mam ustawione, że wraca mi na takiej samej wysokości na której jest - ale wiesz - jak po drodze będzie przeszkoda to dron w nią wleci ;) więc nic nie sugeruję.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.