Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 16 lip 2019, 05:35


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 02 mar 2019, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 64
Lokalizacja: Śląsk
Witam, dziś niestety przez przypadek odpaliłem moje gogle bez anteny... Nie pytajcie dlaczego, bo nie wie jakiś zakręcony chodzę od rana ;(
Są na gwarancji więc nie chce ich rozkręcać, ale tego chyba gwarancja nie złapie?
Czy istnieje możliwość wymiany w nich odbiornika ? Czy może da się coś takiego naprawić ?

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 mar 2019, 17:43 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 753
Lokalizacja: Gdańsk/Kraków
Hmm, ale odbiornik wideo bez anteny się nie upala... przestały działać? jakie objawy są?

_________________
Smart 650W Battery Discharger
Dragon X5 220/Matek F405-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2306S/5045@3S
Quadcopter 390/Matek F722-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2216/2060@4S
Octocopter 900/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 mar 2019, 17:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 21:28
Posty: 64
Lokalizacja: Śląsk
Zasięg nie przekracza 30 m... Czyli co innego może być przyczyną?

_________________
Lepiej spróbować i pożałować
niż żałować, że się nie spróbowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 mar 2019, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12222
Lokalizacja: Mikoszewo
Jak przedmówca słusznie zauważył, odbiornikom brak anteny nie szkodzi w żaden sposób.
Kamillos pisze:
Czyli co innego może być przyczyną?

Od grzyba innych rzeczy. Po prostu zweryfikuj krok po kroku tor wideo.
Antenę porządnie wkręciłeś? Kanału sobie przypadkowo nie przestawiłeś? Jesteś pewien że nadajnik sprawny? Masz inny odbiornik (taki zwykły) żeby na nim sprawdzić?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 mar 2019, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1954
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Kamillos pisze:
Zasięg nie przekracza 30 m... Czyli co innego może być przyczyną?


Czasami na niewłaściwym, zbliżonym kanale jest właśnie zasięg kilkunastu, kilkudziesięciu metrów, szczególnie jak nadajnik sieje po kanałach.

Jak mówi Verid - ustaw dobrze kanały na początek.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 mar 2019, 22:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9061
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Odbiornik bez anteny się nie zepsuje, co innego jak włączysz nadajnik, to na 99% go uszkodzisz, a konkretniej końcówkę mocy upalisz. Więc to nie jest powód złego zasięgu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.