Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 19 wrz 2019, 18:35

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 767 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 52  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9099
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Po kablu są mniejsze lagi.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 gru 2018, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 lis 2018, 12:16
Posty: 12
Lokalizacja: Dolnośląskie
Jako że przyjdzie pora pożegnać Sparka ponieważ zagościł Mavic Air w końcu przebrnąłem przez wszystkie 38 stron tego tematu :)

mam dwa pytania na które nie znalazłem odpowiedzi :
- czy w czasie nagrywania filmu można robić zdjęcia ?
- czy podczas użycia RTH można ściszyć lub wyłączyć to piszczenie nie przerywając RTH ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 14:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 166
Lokalizacja: Gdańsk
suzu4x4, konczysz lot na RHT? :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 14:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 314
Lokalizacja: szczecin
suzu4x4, Nie da rady robic zdjęc jednoczesnie nagrywająć.
Pipanie da się wyeliminować tylko i wyłacznie poprzez ingerencję mechaniczną, trzeba rozebrać kontroler i np. klejem na gorąco zalać głośnik.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 14:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 792
Lokalizacja: Kraków
mi zdechł pipczyk sam z siebie... i właściwie nie mogę go żadnym sposobem przywrócić do życia... niby rth nie wkurza już, ale można się zagapić i nie zauważyć niskiego stanu baterii.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 19:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 lis 2018, 12:16
Posty: 12
Lokalizacja: Dolnośląskie
Wania pisze:
suzu4x4, konczysz lot na RHT? :roll:


nie jakoś nie ufam sensorom i zawsze wracam manualnie, ale testowałem ze dwa razy RTH i to piszczenie było irytujące


potrek pisze:
suzu4x4, Nie da rady robic zdjęc jednoczesnie nagrywająć.
Pipanie da się wyeliminować tylko i wyłacznie poprzez ingerencję mechaniczną, trzeba rozebrać kontroler i np. klejem na gorąco zalać głośnik.


szkoda, w telefonie jak nagrywam film to mogę robić zdjęcia i czasem używam tej funkcji w dronie też by się przydała :-P

a co do piszczenia to mechanicznie nie chce ingerować bo sprzęt na gwarancji ale gdyby nie gwarancja to faktyxznie może bym zalał klejem żeby przyciszyć tak o 70 %


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 sty 2019, 15:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 166
Lokalizacja: Gdańsk
Dzisiaj w trakcie lotu wyskoczyl mi compas error, odrazu wyladowalem. Przed startem zrobilem kalibracje. Miejsce to kawalek zieleni bez widocznych zrodel zaklocen. Wieczorem bede w domu to podepne pod kompa ale chcialem zapytac czy tez zdarzalo wam sie podobne sytuacje? Mavic po komunikacie zauwazalnie zrobil sie nerwowy i niestabilny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 sty 2019, 16:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12329
Lokalizacja: Mikoszewo
W locie nigdy. Albo natychmiast po uruchomieniu albo najdalej w kilkanaście/dziesiąt sekund od odpalenia ale ciągle przed uruchomieniem silników.
Może pod gruntem masz coś co mu się nie spodobało? Kable? Ciepłowód? Złoty pociąg?
Tak czy inaczej obserwuj gada.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 sty 2019, 17:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
Wania pisze:
Dzisiaj w trakcie lotu wyskoczyl mi compas error

Przyczyna problemow z kompasem bywa czasem kalibrowanie go za zlozonymi ramionami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 sty 2019, 19:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 166
Lokalizacja: Gdańsk
Kalibrowalem go na rozlorzonych. Po pierwszym uruchomieniu po tej sytuacji wyskoczyl mi code error 200. Wypiolem baterie, wyjalem karte sd, zrobilem kalibracje sensorow przez kompa, kolejna kalibracje kompasu przez apke i na chwile obecna odpala sie normalnie. Jak Verid, sugeruje, bede dziada obserwowac. Na wszelki wypadek zgralem loga z tego lotu, widze ze jest opcja wyslania go do DJI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 lut 2019, 15:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2018, 08:36
Posty: 30
Lokalizacja: Poznań
Nowy firmware:

Overview
Date : 2019.02.28
Aircraft Firmware : v01.00.0560
Remote Controller Firmware : v01.00.0200
DJI GO 4 App iOS : v4.3.12
DJI GO 4 App Android : v4.3.12

What’s New?
Aircraft: Optimized battery level algorithm.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 lut 2019, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2018, 18:23
Posty: 166
Lokalizacja: Gdańsk
byle by FCC dalej dzialalo :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 mar 2019, 20:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2018, 08:36
Posty: 30
Lokalizacja: Poznań
Zrobilem upgrade z poziomu kontrolera. Poszlo bez problemów. Tryb FCC został zachowany. Soft baterii też, a być może tylko on, zostal zaktualizowany. Za każdym razem gdy wkłdałem kolejne baterie robiła się aktualizacja - świeciły się dwie środkowe diody w baterii.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 mar 2019, 11:51 
Offline

Rejestracja: piątek 01 lut 2019, 14:39
Posty: 6
Mam problem z podłączeniem iPad Mini 2 do kontrolera. Połączony do głównego portu (lewy bok kontrolera) działa bez zarzutu. Podłączony do dolnego portu USB nie działa w ogóle. Ma cały czas status "disconnected". Jak może być przyczyna?

_________________
pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 mar 2019, 11:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
ZuyRzuuf pisze:
Jak może być przyczyna?

Wtyczka podlaczona do bocznego portu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 767 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 52  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.