Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 16 paź 2019, 15:56


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 02 lis 2018, 22:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 14:58
Posty: 76
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Nie wiem co bylo przyczyna.
Dobralem sie do nadajnika, zmienilem czestotliwosc o 2MHz i sygnature. Znindowalem ponownie i dziala RSSI.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 21:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 kwie 2012, 20:31
Posty: 97
Lokalizacja: częstochowa
Witam
Może lamerskie pytanie ale czy w KFC32 v2 połączone z dedykowanym OSD też od Marbalona jest możliwe uruchomienie blackboxa w iNav 1.7.1.4 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 lis 2018, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4070
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
ee telemetria nie jest konieczna... a 0% widzisz w OSD tak ? A konfigurator tez pokazuje 0% ? Nigdy się z tym nie spotkałem... Daj jeszcze diffa to spradzę u siebie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 lis 2018, 17:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 23:29
Posty: 741
Lokalizacja: BIAŁYSTOK
Widzę że będzie walka z tym iNav...w KFC32FTB wgrany soft 1.7.1 ,wybrałem Rx SPI based-eleres...
W nadajniku nowy sofcik i tryb bindowania i jakoś nie chce sparować..zasilanie z baterii trzeba podać czy coś?..;)
w Cli eleres_bind i wyskakuje za długi czas bindowania


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 lis 2018, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4070
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Pamiętajcie aby do KFC32FTB ściągać stary konfigurator stąd:

Bo nowy tylko bałaganu narobi podczas połączenia ze starą płytką...

https://github.com/iNavFlight/inav-conf ... _1.7.3.zip


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 lis 2018, 11:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 339
Lokalizacja: W-wa
Nowy (2.0.0) nie obsługuje mixerów i serw w KFC, pobrałem 1.9 i wygląda ok, to znaczy ma te wszystkie opcje - co znaczy, że nowy narobi bałaganu? Pobierać 1.7?

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 lis 2018, 14:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4070
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Lepiej pobrać ten wyżej z linku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 lis 2018, 16:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 363
Lokalizacja: Kraków
A mam takie pytanie ... czy na kfc32L v2 z Inav 1.7 działa SBUS? i jesli tak, to gdzie powinno być to podpięte? Bo we wczesniejszej wersji miałem to podpięte w 1 kanał rc i działało w trybie PPM ale teraz próbuje podpiąć x4r-sb i jakoś nie bardzo mi to działa, ani w PPM ani z SBUS.

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Aktualnie: FrSky x9d, X-Lite, rejsery i DJI Mavic Pro
Stuff dawno temu: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 lis 2018, 19:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4070
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
PPM normalnie pod RC1, a sbus do dowolnego uarta ale pamiętać że trzeba inwersję dodać bo procesory F1 nie mają sprzętowej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 lis 2018, 23:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 363
Lokalizacja: Kraków
dzięki, trochę mnie to olśniło, w PPM doczytałem o zworce, ale na UART5 udało mi się serial rx uruchomić, to jeszcze pytanie bo nie moge sie doczytać, telemetria przez SmartPort powinna chodzić? taka pełna np z gps itd?

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Aktualnie: FrSky x9d, X-Lite, rejsery i DJI Mavic Pro
Stuff dawno temu: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 14:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 494
Lokalizacja: Okolica Koszalina
marbalon pisze:
Rezerwacja - a tutaj dla kopterków.


Czy ja mogiem zapytowywać na temat kopterków (jak na razie teoretycznie) chociaż płytkę już mam :-P
Chodzi mi o UART 2, jeśli się nie mylę to można podłączyć do niego Bluetooth'a, tylko jak on jest zasilany?
Planuję "zmajstrować" sobie małego kopterka na bazie KFC32F3-iNav ... stąd pytanko ;-)

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 20:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 lut 2012, 21:23
Posty: 656
Lokalizacja: Warszawa
Ben pisze:
marbalon pisze:
Rezerwacja - a tutaj dla kopterków.


Czy ja mogiem zapytowywać na temat kopterków (jak na razie teoretycznie) chociaż płytkę już mam :-P
Chodzi mi o UART 2, jeśli się nie mylę to można podłączyć do niego Bluetooth'a, tylko jak on jest zasilany?
Planuję "zmajstrować" sobie małego kopterka na bazie KFC32F3-iNav ... stąd pytanko ;-)


Jestem za chciałbym zbudować maluszka na płytce kfc32F3 z gps i bajerami :) ale przerażają mnie te ustawienia ...

_________________
Skrzydła .... 600 mm .... 820 mm .... 2000 mm ... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 494
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Bihtus pisze:
Ben pisze:
marbalon pisze:
Rezerwacja - a tutaj dla kopterków.


Czy ja mogiem zapytowywać na temat kopterków (jak na razie teoretycznie) chociaż płytkę już mam :-P
Chodzi mi o UART 2, jeśli się nie mylę to można podłączyć do niego Bluetooth'a, tylko jak on jest zasilany?
Planuję "zmajstrować" sobie małego kopterka na bazie KFC32F3-iNav ... stąd pytanko ;-)


Jestem za chciałbym zbudować maluszka na płytce kfc32F3 z gps i bajerami :) ale przerażają mnie te ustawienia ...


No to jest nas już dwóch :-)

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 gru 2018, 10:41 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 lut 2012, 21:23
Posty: 656
Lokalizacja: Warszawa
obawiam się że tak pozostanie ....

_________________
Skrzydła .... 600 mm .... 820 mm .... 2000 mm ... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 gru 2018, 10:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 494
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Bihtus pisze:
obawiam się że tak pozostanie ....


Być może i tak będzie, ja i tak powoli realizuję swój plan ;-)

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.