Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 11:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 05 wrz 2018, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wpisz w Google : filtr polaryzacyjny, ND i jak nie wiesz, to doczytasz do czego i po co się je stosuje. Będziesz sam znał odpowiedź, czy będzie Ci to potrzebne i wykorzystasz, czy tylko stracisz pieniądze.
Poszukaj z polarpro, jak już się zdecydujesz. Nie wiem czy z dji są dedykowane, nie sprawdzałem.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 wrz 2018, 19:25 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1274
jacom pisze:
Ktoś napisał że praktycznie nie są potrzebne, jedynie ten UV.

Oj, jakie banialuki.Zarówno pierwsza jak i druga część zdania.
Pewnikiem dlatego Adrian nie wymienił UV-ki.

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 wrz 2018, 19:29 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 07 maja 2018, 14:14
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Panowie, Panie ... taka oto sytuacja. Latam sobie airem już dobre pół roku ... a tu taki komunikat. „cip” procesora ugotowany ... ktoś się z tym spotkał wcześniej? Mam nielota - komunikat od paru dni ten sam. Obrazek

Thx za pomoc.
L.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 wrz 2018, 20:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
https://forum.dji.com/thread-133933-1-1.html

Przyczyn może być kilka. Od braku chłodzenia wentylatora, po brak pasty pod procesorem, lub źle nałożona, lub jedno i drugie.
W skrócie - serwis jak jeszcze na gwarancji.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 wrz 2018, 11:44 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
Ok, Air Combo kupiony. Do zestawu dołączony Tello którym powisiałem 4 pakiety. Jutro czas na dziewiczy lot Airem. Pytanie tylko - czy można zmienić ustawienia sterowania żeby lewy analog odpowiadał za lot w przód a nie w górę? Albo odwrotnie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 wrz 2018, 11:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Przed lotem, proponuję instrukcje przeczytać - całą. Wejdź w ustawienia aparatury i znajdziesz odpowiedź na pytanie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 wrz 2018, 13:40 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
To chyba logiczne że przeczytam...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

[Ten uczuć gdy automatyczny podpis aplikacji jest dłuższy od tego co napisałeś...]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 wrz 2018, 14:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Chcesz jutro lecieć, a pytasz o podstawy, więc wnioskuję, że uwaga była na miejscu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 08:17 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
Przeczytanie 50 stron instrukcji dla osoby mającej wykształcenie minimum podstawowe, to kwestia jednego posiedzenia w klopie:)
Ale OK, powiedzmy, że uwaga na miejscu, i faktycznie, w instrukcji jest odpowiedź na moje pytanie. Ale mam następne:
Jeśli mam ustawione Mode 3 to czy zatrzymanie wirników zawsze odbywa się kombinacją L w prawy dół i P w lewy dół?
Następne: chciałem wejść w tryb symulacji w wiadomym celu, ale aparatura wołała o połączenie z dronem. Gdy już to zrobiłem, o chciałem poćwiczyć, to wyskoczył komunikat jak przed prawdziwym startem, czyli że dron wzniesie się w górę, i tu trochę zwątpiłem. Więc jak jest z tym wirtualnym lotem?
I na koniec - Jeśli np latam dronem i stracę orientację, i wcisnę RTH, to on wraca na tej wysokości na której się obecnie znajduje i dopiero przy punkcie z którego wystartował zaczyna schodzić czy jak?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

(Ten uczuć gdy modełe traci 0,83 sekundy na przeczytanie automatycznej stopki TT)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 08:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 gru 2015, 10:56
Posty: 66
Też jestem nowym użytkownikiem Air, ale więcej czytałem niż Ty:D
Co do powrotu oryginalnie jest ustawione, że wznosi się na 30m i wraca, ale to też jest uzależnione od odległości drona od Ciebie i może inaczej się zachować. No i też jest to wszystko napisane w instrukcji:)
Jednak jedno posiedzenie w kiblu nie wystarcza:D Ja czytałem raz całą, potem ze dwa razy ważniejsze rzeczy:) Bo co z tego że czytasz w kiblu, jak potem odpalisz drona po np 2 dniach i nie pamiętasz wszystkiego, bo za dużo jest możliwości Air żeby jedno czytanie wystarczyło, chyba że czytasz i od razu wykonujesz to dronem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 08:53 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1274
Klaxon pisze:
Przeczytanie 50 stron instrukcji dla osoby mającej wykształcenie minimum podstawowe, to kwestia jednego posiedzenia w klopie:)

I na koniec - Jeśli np latam dronem i stracę orientację, i wcisnę RTH, to on wraca na tej wysokości na której się obecnie znajduje i dopiero przy punkcie z którego wystartował zaczyna schodzić czy jak?


Musi z klopem albo z wykształceniem cosik nie tak.
Cytuj:
Procedura RTH
Funkcje Smart RTH, Low Battery RTH i Failsafe RTH działają wg poniższej procedury:
1. Dron ustawia swoją orientację
2. a. Jeżeli dron znajduje się w odległości większej niż 20 m od punktu home, wzniesie się na ustaloną wcześniej
wysokość i poleci do punktu home.

b. Jeżeli dron znajduje się w odległości od 5 m do 20 m od punktu home.
i. Jeżeli opcja RTH at Current Altitude jest włączona (ustawienie domyślne w DJI GO 4), dron poleci do
punktu home na obecnej wysokości, jeżeli obecna wysokość jest mniejsza niż 2,5 m. Jeżeli wysokość
lotu jest mniejsza niż 2,5 m, dron wzniesie się na wysokość 2,5 m, a następnie wróci do punktu home.
ii. Jeżeli opcja RTH at Current Altitude jest wyłączona, dron wyląduje natychamistowo.
c. Jeżeli dron jest mniej niż 5 m od punktu home, dron wyląduje natychmiastowo.
5. Dron wyląduje i zatrzyma silniki po dotarciu do punktu home.

Klaxon pisze:
(Ten uczuć gdy modełe traci 0,83 sekundy na przeczytanie automatycznej stopki TT)

A ten tekst to po co - wyszedł z klopa? [Nie, to tylko odpowiedź na moderatorskie złośliwości]

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 08:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Czyli jak widać, uwaga o przeczytaniu instrukcji ( ze zrozumieniem) była trafiona.
Jak koledzy wspomnieli, odpowiedzi na następne pytania, też są w instrukcji.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 10:16 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
Jagoda, moje wykształcenie jest wystarczające a metabolizm w najlepszym porządku. Ale jeśli Ty masz problemy z czytaniem i pisaniem to mogę ewentualnie skrócić stopkę.

@up - czyli jednak na każdym forum znajdzie się filozof, który woli stracić czas na pisanie własnych przemyśleń, niż odpowiedzieć na pytanie . No OK.

Instrukcji akurat mogę nie mieć pod ręką więc pytam na forum. Kto chce, niech odpowiada - ja dwa razy dopytywać się nie będę, ale filozofowanie proszę zachować dla siebie.

-------------scalanie postów-------------

Jacon, zgadza się, raz przelecieć instrukcję to za mało, tym bardziej, że ja chciałem tylko ogarnąć podstawy żeby powisieć dronem. Żadne tam smart flighty, na które tylko rzuciłem okiem.
Ale dzięki za odpowiedź.

Zacznij używać edycji postów bo zostaniesz nagrodzony odpowiednio.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 10:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
Klaxon pisze:
Instrukcji akurat mogę nie mieć pod ręką

To sobie ściągnij. Jak masz dostęp do forum to masz dostęp do neta. Jak masz dostęp do neta to znalezienie instrukcji zajmie ci mniej niż naklepanie bzdurnego pytania na forum. I na potrzeby dalszych dywagacji możesz przyjąć że to forum składa się w 90% z filozofów którzy mają uczulenie na pytania o zawartość instrukcji i dadzą ci o tym znać mniej lub bardziej dosadnie. Od śmieszkowych gierek słownych których przedsmak już miałeś, do soczystego buta między pośladki w przypadku nagminnej recydywy.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 11:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2018, 08:36
Posty: 22
Lokalizacja: Poznań
Na forum DJI przeczytałem informację od administratora, że póki co nie ma żadnych informacji na temat kolejnej wersji firmware do Aira. Jaką politykę prowadzi DJI? Typową dla współczesnej elektroniki, czyli rok, góra dwa wsparcia a potem kupcie sobie nowszy model? ;-) Czy może jednak jest inaczej i można się spodziewać kolejnych wersji firmware z np z nowymi funkcjami? Jak to było w przypadku innych modeli DJI?
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 38  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.