Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 17 lis 2018, 00:05


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 04 maja 2018, 10:23 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
Hej mam problem zmieniłem silniki z 2204 2300kv esc12a na RS2205 2300KV Racing Edition Motor Specification:

Brands:Ready to sky
- Model: RS2205-2300

- Framework: 12N14P

- No. of Cells: 3 - 4S

- Color: Red

- Length: 31.7mm

- Shaft: M5

- KV: 2300

- Max Thrust: 1024g

- Diameter: 27.9mm

- Propeller Suggested: HQ 5045 BN

- Weight: 30g

- Quantity: 2 pairs (CW+CCW)

Littelbee 20A ESC

takie mam smigla 4X T5045 3-Blade Black Propellers

qadcopter lata, ale maksymalna wysokość 1m mam pytanie, czym to może być spowodowane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 11:11 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
A na jakim napięciu ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 11:25 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
bateria 2200mah i 4000mah 3s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 11:43 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
A coś więcej o modelu ?
Niemniej jeżeli na 2204 i 12A regulatorach latało to odpowiednio to coś sknociłeś w montażu albo w kalibracji ESC.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 11:53 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
a mam pytanie czy na wyjściu gdzie zaznaczyłem jest jakaś różnic w podłączeniu w mocy ?


IMG_20180504_114928.jpg
IMG_20180504_114928.jpg [ 397.76 KiB | Przeglądany 428 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 11:55 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
moduł revolution cc3d
LibrePilot


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 11:56 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
To są wyjścia na sterowanie silnika. Jeżeli zmienisz kolejność kabelków to zmienisz kierunek obrotów silnika. A jeżeli zmieniłeś regulatory z 12A na 20A i nie robiłeś kalibracji, to powinieneś to uczynić, bo zapewne teraz masz 'obcięty' zakres obrotów jakie dostają silniki i dlatego model nie może wznieść się wyżej.
Co znaczy 'różnica w podłączeniu w mocy" ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:01 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
kalibrację robiłem z 5 razy próbowałem już a jak robie kalibrację i daje na max. ma o wiele większe obroty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:05 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Czyli model ledwo łapie zawis na pełnym wychyleniu gazu ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:09 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
Wygląda to tak, że daje na maksa a on ledwo leci do gury ale na boki jest ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:13 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
To nie ma bata, musi być źle skalibrowany. Ja w takich sytuacjach mocowałem model do krzeseł sznurkami i testowałem na gorąco z podłączonym komputerem ;-) Coś w ten deseń - https://www.youtube.com/watch?v=PbDdKxfCooU

P.S.
Scalaj posty - edytuj te wpisane, bo robisz bałagan :idea:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:28 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
A może masz jakiś pomysł gdzie próbować to ustawic.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:33 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Nie mam pojęcia jaki masz FC, a co dopiero jak jest to wszystko ustawione.
Jeżeli masz pojęcie o kalibracji to zakładając, że masz wszystko dobrze polutowane to powinno być w porządku. Jednakże zmieniłeś napęd i po tej zmianie masz problem z wzniesieniem, więc tutaj szukaj przyczyny problemu.
Pytanie dlaczego zmieniłeś napęd ?

Osobiście zrobiłbym jak napisałem. Zrobiłbym mu uwięź, podpiął do komputera i tam sprawdził w programie co i jak się dzieje. Wpierw ponownie skalibrował ESC i sprawdził jak śmigła ciągną.


Ostatnio zmieniony piątek 04 maja 2018, 14:02 przez Lucfindal, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:36 
Offline

Rejestracja: środa 21 lut 2018, 21:14
Posty: 15
spróbuje metoda prób i błędów hhehhe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 12:40 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Każdy tak zaczynał w tym fachu, uwierz mi. Podstawa to żeby tych błędów po próbach było jak najmniej, a w każdym bądź razie ich ilość zmniejszała się z upływem czasu ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.