Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 15 paź 2018, 14:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 14 kwie 2018, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 886
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
yoseph pisze:
Moduły przyszły...to mnie oświeciło że programatora nie mam:p


Moje od tygodnia w polsce i nie mogą do mnie trafić.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 14 kwie 2018, 15:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 522
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Moje też już tydzień były w Polsce, dzisiaj z rana dostałem sms-a że paczka jest do odbioru w kiosku ruchu :p
A odnośnie programatora wbiłem sobie do głowy że wystarczy uart których mam parę sztuk, a tu klops :D
Mam jeszcze pytanko czy moduły się grzeją? Mam zamiar zamknąć go w obudowie taranisa x9e:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 14 kwie 2018, 18:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Są lekko ciepłe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 14 kwie 2018, 21:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Też dostałem info, że dotarły i są jakąś pocztą wysyłana.
Pewnie na początku tyg będzie na miejscu

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 15 kwie 2018, 07:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 936
Lokalizacja: Warszawa
Hehe i moje też będą lada moment w RUCHu :) Czuję że pojawi się wysyp eleresów różnej maści w giełdzie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 15 kwie 2018, 08:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Podpowiecie, jaki przełącznik / włącznik kupić? Nie wiem jaki to rozmiar. Pod jakim hasłem szukać?
Drugie pytanie o led. Jaki rozmiar?
Zamówiłbym bym sobie w między czasie i wydrukuje obudowę na moduł ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 15 kwie 2018, 08:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
https://allegro.pl/listing?string=micro ... e-1-1-0328

led dowolny najlepiej 3mm. W nadajniku nie jest potrzebny za to w odbiorniku miło mieć dwie sztuki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 17:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 854
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Na rc groups, koleś na minimalnej mocy 25km zrobił ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 16:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 522
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Zgodnie z przewidywaniami u mnie nie działa bezproblemowo:
Już na samym początku mam błąd
Obrazek

ustawienia programu to
Obrazek

I nie mogę ruszyć dalej :p Pomocy :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 16:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 854
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
yoseph pisze:
Zgodnie z przewidywaniami u mnie nie działa bezproblemowo:
Już na samym początku mam błąd
Obrazek

ustawienia programu to
Obrazek

I nie mogę ruszyć dalej :p Pomocy :)

wygląda wszystko dobrze,
sprawdz jeszcze raz kable i zasilanie, spróbuj po podłaczeniu programatora, odłaczyc i podłączyc raz jeszcze
możesz jeszcze spróbować zaktualizowac oprogramowanie programatora za pomoca oryginalnego programu od st.com (st-link upgrade) czy jakoś tak...
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 17:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Mam i ja z paczki w ruchu heh dziwna sprawa, bo jeszcze nic z kiosku nie odbierałem ;-)
Na szczęście sprzedawca kumaty, bo zamówiłem 3 razy od niego w podobnym czasie i spakował wszystko do jednej wysyłki.
Przez przypadek zamówiłem 4 anteny, nie zauważyłem, że sprzedają po 2 sztuki.
No nic, nie ma tego złego.
Chciałem lepsze dorobić, ale najpierw spr na tych co mam


https://drive.google.com/open?id=1GIj84 ... zbb4W9ecvU

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 17:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 522
Lokalizacja: Tarnobrzeg
u mnie nic:/ sprawdzane nie wiem ile razy i jest to samo. Spróbuję na innym komputerze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 17:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 854
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
yoseph pisze:
u mnie nic:/ sprawdzane nie wiem ile razy i jest to samo. Spróbuję na innym komputerze


a st link utility widzi ci ten programator
http://www.st.com/en/development-tools/ ... nk004.html


no i jeszcze nie zwartłes pinów, ich rozstaw jest że tak powiem taki sobie ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 19:16 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 295
Lokalizacja: Biała Podlasla
U mnie paczka gdzieś jest w arrive....

2018-04-13 08:20
【8】Arrive at destination

.................

2018-04-10 20:00
【8】Handover to airline

.................

2018-04-10 20:00
【8】Hong Kong - Shipped by air

..............

Ja mam nadzieję, że jeszcze będzie jechała do mnie, czy to już koniec jej drogi?
Ale nie w moich łapach?..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 17 kwie 2018, 19:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 886
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Moje też dotarły, dziś sprawdzę czy uda się przeprogramować.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.