Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 13 gru 2018, 23:59


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 kwie 2018, 12:17 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
A odłączenie dysków i bootowanie z płyty lub pendrive'a dziala?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 kwie 2018, 13:20 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 193
Gdybym mógł botować z czegokolwiek to już bym dawno przeorał ten bios jeszcze raz a tak to jestem w czarnej d.. zostaje tylko dorwać się do kości biosu przez jakiś programator, szczerze to pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją, że bios się odpala a po nim już nic, zazwyczaj przy uwalonym nie było opcji odpalenia go z pod klawiatury.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 kwie 2018, 15:08 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
Dziwne to.
Chyba że jakaś sprzętowa awaria np ramy.
Chyba że płyta poprostu się zjarala.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 kwie 2018, 20:52 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 193
Nic się nie zjarało, ramy jak i pozostałe elementy sprawne, mam dwa takie same kompy i przekładałem flaki, to się stało po aktualizacji biosu, system zażądał resetu i po tym resecie się już nie podniósł, poczekamy co właściciela wątku, może wpadnie na coś co ja przeoczyłem ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 08:02 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 212
Próbowałeś w Biosie ręcznie wskazać napęd bootujący


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 kwie 2018, 12:52 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 193
Tak i z klawiatury podczas startu też, bo ładuje się lista urządzeń, w biosie dysk widoczny.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 kwie 2018, 12:56 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
Gdyby bios był źle wgrany by się nie włączył komp wcale.
Jeżeli się jednak przy tym biosie upieracie to ja bym wgral go jeszcze raz, jeżeli dalej nic, wgral bym starszą wersję.
A w sumie płyta nie ma zabezpieczenia że w razie w można przywrócić bios, no i w sumie po co grzebać w biosie jak komp sprawnie chodzi?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 kwie 2018, 13:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 193
Oświeć mnie jak wgrać teraz ten bios?? Co do zabezpieczeń płyty to nie wiem, ale sprawdzę, bios się zaktualizował przez lenovo update z mojej winy bo zaznaczyłem "all update" zamiast tylko sterowniki, nie upieram się że to bios, ale co innego poza fizycznym uszkodzeniem kontrolera mogło się stać?? Przypomnę, że po aktualizacji biosu przez program zostałem poproszony o reset, nie wierzę w takie zbiegi okoliczności, że właśnie w tym momencie coś padło ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 kwie 2018, 06:33 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
Chcialem napisac cos madrego ale to chyba nie ma sensu. W biosie sprawdz czy masz opcje przywrocenia poprzedniej wersji, jak rak to uzyj, jak nie to chyba bedzie ciezko. Mysle ze program AIO sie pomylil i sciagnal nie prawidlowa wersje biosu.
Ostatecznie to albo przeflashowanie biosu w serwisie albo nowa plyta

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 kwie 2018, 06:46 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 212
Jeżeli masz dwa takie same kompy zamień kości z biosem, powinny być w podstawkach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 kwie 2018, 06:50 
Offline

Rejestracja: piątek 16 lut 2018, 17:54
Posty: 9
zed pisze:
Jeżeli masz dwa takie same kompy zamień kości z biosem, powinny być w podstawkach.
A co to da? Nadal bedzie mial jeden komp sprawny a drugi nie.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 12:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
U mnie udało się zainstalować linuxa bez problemowo na wszystkich kompach więc to chyba jakiś problem z windowsem.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 15:20 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 193
Linux z tego co pamiętam nie używa w takim stopniu jak winda biosa, co do mojego problemu doczytałem, że jest opcja recowery za pomocą zworek, zbadam i dam znać ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.