Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 22 sie 2018, 00:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 23 lis 2017, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1836
Lokalizacja: Schwerin
smootny pisze:
lecz na żadnym kanale nie działa testowe serwo czy silnik z regulatorem.

To ty napisałeś więc musiałeś ustawić gdzieś właśnie te testowanie serwa:)

Jeżeli nie wiesz jak to zrobić to:
-wejdź w miksery i wybierz templates
- na pozycji 09 jest range test - wybierz to naciskając ok 2s menu
- przez funkcję move przesuń nowo powstały mix "100 FULL L1 S" na kanał od 1 do 8
- Na wybranym kanale masz testowanie serwa.


A po co chcesz zmienić bootloader?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lis 2017, 21:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Jak powinny być poustawiane protokoły dla takiego zestawu.
Wydaje mi się że tu jest problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 lis 2017, 09:28 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 257
Lokalizacja: Biała Podlasla
Jest jeszcze jedno pytanie. Czy odbiornik bindowałeś w trybie pwm/ppm/sbus?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 lis 2017, 17:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Faktycznie nie zbindowałem ze zworką.. dzięki za info.

Czy wg instrukcji dla odbiornika wszystkie "Mode" - odpowiadają wersji Mode dla nadajnika, np. apkę mam w trybie mode 2 - z gazem po lewej ?
Czy tu chodzi o inne "mode" ? Jeżeli o inne - co w takim razie oznaczają wszystkie mode1, mode2, mode3, mode4 i mode 5 ??
Mój mode o ile to jest ta "2" - jest bez telemetrii , inną są już "z". Dlatego pytam..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 lis 2017, 09:11 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 257
Lokalizacja: Biała Podlasla
Odbiornik nie wie jakie Mode ma aparatura (ustawienie drążków). Być może chodzi o inne Mode w odbiorniku. Podaj linka to zobaczymy.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 09:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
Witam.
Panowie (lub Panie :-) ) potrzebuję pomocy.
Mam Turnigy 9XR który zmodyfikowałem sobie o dodanie telemetrii.
Z modułem FrSky DJT działa idealnie i wszystko jest OK.
Po zmianie na moduł XJT - telemtrii brak...
Wgranie najnowszego softu er9xProv822f nic nie zmieniło.
Czy jest ktoś komu udało się odpalić telemetrię na takim zestawie ?
Z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam.

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 09:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6375
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
Z modułem FrSky DJT działa idealnie i wszystko jest OK.
Po zmianie na moduł XJT - telemtrii brak...

A jakiej telemetrii uzywasz S.port, czy starego huba i w jakim trybie masz zbindowany odbiornik D8 czy D16.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 11:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
Odbiornik X8R mam zbindowany na D16.
Telemetria która mnie interesuje to RSSI oraz SWR - protokół ustawiony na XJT (PXX)
Nic zewnętrznego nie mam podłączone.

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 11:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6375
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
Odbiornik X8R mam zbindowany na D16.

A gdzie sie wpiales w modul XJT?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 11:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
pawelsky pisze:
A gdzie sie wpiales w modul XJT?


Nigdzie - moduł wewnętrznie przez radio powinien się komunikować - tak jest w przypadku modułu DJT.

edyta:
tutaj jest wątek jak to ma działać na zagranicznym forum - tylko ja za zbytnio tego nie kumam.. -> http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?t=8520

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 13:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6375
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
Nigdzie - moduł wewnętrznie przez radio powinien się komunikować - tak jest w przypadku modułu DJT.

A jak masz zrobionego moda w aparaturze i w DJT? Masz inverter?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 14:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
Mod jest zrobiony tak samo jak pokazano tutaj -> http://forum.turnigy9xr.com/converting-9xr-to-frsky-telemetry-djt-module-t362.html
Tam żadnego invertera nie potrzeba (nawet nie wiem co to jest :oops: )

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 14:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6375
Lokalizacja: Polska
Tomanek pisze:
Tam żadnego invertera nie potrzeba (nawet nie wiem co to jest :oops: )

No to tu masz problem, konieczna jest inversja sygnalu.

Informacje o tym co to inverter i po co masz w watku ktory linkowales wczesniej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 kwie 2018, 14:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 sie 2017, 13:32
Posty: 24
A czy jesteś w stanie mi napisać jak taki inverter jest zbudowany i gdzie go należy wpiąć ?

_________________
DJI Spark (Meadow Green) Combo
Xperia Z3
Galaxy S8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 kwie 2018, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1677
Lokalizacja: Gdynia
max.jpg
max.jpg [ 75.48 KiB | Przeglądany 569 razy ]


ja zastosowałem taki. poszukaj MAX232 mini converter czy cokolwiek innego co tak wytgląda ;). Wcześniej chciałem sam to zrobić na tranzystorach ale szkoda zabawy - bo tu możesz zaciągnąć to w termokurcza i po sprawie.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.