Z.W15 pisze:
musiales tam kupowac ?,wielu wylewa zale na ali, a i tak tam ponownie zamawia ,bo tanio
BG to BG a ALI to ALI, z ali trzeba sie liczyc z terminem dostawy do 2m-cy,jezeli chcesz szybko to zakup w polsce i przy okazji wspierasz
gospodarke kraju gdzie mieszkasz.
Zrobiłem tam już kilkadziesiąt zamówień - niektóre prawie groszowe, inne droższe. Z przesyłką bywało różnie - ale naprawdę ten pierwszy raz przydarzyło mi się oczekiwać na przesyłkę taki szmat czasu. Już szybciej przychodziły diodki, śmigiełka, uchwyty itd itd.
Radio też tam zamówiłem, bardzo szybko przyszło. Rama do racing'a najszybciej (ReadytoSky). Dlatego dalej tam właśnie kupuje, bo są "fajne ceny i przyzwoity sprzęt"
W Polsce - już nie raz próbowałem coś zamówić np. abc-rc. Ostatnio śmigiełka - ale uwierz mi wkurzyłbyś się gdybyś zrobił zamówienie na 40 zł i miałbyś zapłacić haracz za przesyłkę wielkości dużej koperty "listy" w kwocie 14zł.
Albo widzę ten sam chiński sprzęt z marżą 60%. Na ali 60zł - w Polszy 96zł. Do tego dolicz przesyłkę.. skórka za wyprawkę.
Krokiem w przód są Paczkomaty albo POP (punkt odbioru paczki), bo zamiast stać w kolejce na poczcie po odbiór (bo listonosz nigdy mnie nie może złapać), idę sobie o wygodnej porze i odbieram. Cenowo to lepiej wygląda bo ok 10zł. Ale niektóre sklepy mają klienta w dupie i chcą jeszcze na przesyłce się nachapać.