Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 15 sie 2018, 01:52


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 10 sty 2018, 13:34 
Offline

Rejestracja: piątek 20 paź 2017, 06:37
Posty: 23
Lokalizacja: Wrocław
Jak w temacie Mam takie coś jak CC3D w eachine racerze niedlugo zmiana ale poki co flashowalem to z GCS open pilot na bf 3.1.7bin przy pomocy st 32VPC otworzylem w BF i CF także jest ok tyle tyko że nie ma reakcji na aparaturę mogę uzbroić zmienić tryb lotu natomiast nie ma reakcji na drążek ''gazu'' WTF nie wiem o co chodzi nie mogę też ruszyć silników z poziomu BF nie ma rekcji na suwaki. Jak uzbroje silniki to czasami niekontrolowanie zalacza się czasami 1 czasami 4 i chodzą jakby przy roznych wartosciach, zero reakcji na ''gaz'' gdzieś mi mignęło że trzeba kanały poprzestawiać ale o co chodzi to nie wiem a no i jest chyba inny rozkład silników w sensie kolejnosci w OP i BF ale utknalem i nie wiem jak do tego podejsc niedlugo zmieniam na inny ale chodzi o zasady zeby rozwiazac problem i czegos sie nauczyc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 sty 2018, 13:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 paź 2017, 07:53
Posty: 14
Lokalizacja: Środa WLKP
Miałem te same problemy, co do kolejności silników najłatwiej zmienić układ z proponowanych, lub przelutować esc pod odpowiednie wyjścia. Z opcji wygodniejszych dla trudniejszych jest jeszcze podmiana wyjsc w systemie zamieniajac silniki miejscami ( w wierszu komend pod komendą "resource" - wiecej poradników w internecie.

A co do reakcji na suwaki, podłączyłeś baterie ? bez niej silniki nie ruszą


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 sty 2018, 23:21 
Offline

Rejestracja: piątek 20 paź 2017, 06:37
Posty: 23
Lokalizacja: Wrocław
Kolejnosc silnikow to jest kwestia krotkiej rozkminy ale dlaczego copter nie reaguje na aparature. Zrobilem flash ns inny bf i jest reakcja w programir bf ale silniki ani drgna. Nie wiem czy to kwestia jakiegos bledu przy konf czy soft nie podchodzi przy flashu z poziomu open pilota. Wyczytalem ze cf do wersji 1.10 git a pozniej to juz tylko z ftdi pojdzie.ktos cos?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 17:19 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 195
Lokalizacja: Bytom
Czy uzbroiłeś silniki?

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.