Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 paź 2018, 05:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8042 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 02 lip 2017, 15:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Generalnie dobrze przeanalizowałeś bo wychodzi u Ciebie że z uwagi na to że failsafe_throttle masz ciutek za nisko to quad w pierwszej fazie opadnie na chwile a potem dzięki BARO to skompensuje ale pierwszy etap spowodował u Ciebie że go zdusiło...

Co do piknięć to wyliczanla kolenych etapów. 1-Samo stable i alt hold, 2 wznoszenie, 3 RTH, 4 - lądowanie, 5 lądowanie ze spowolnieniem i rozbrojenie na koniec.

Ale tak czy siak proponuję przesiąść się na iNav... ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 lip 2017, 18:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 22:30
Posty: 25
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki za ekspresową odpowiedź :-D
marbalon pisze:
wychodzi u Ciebie że z uwagi na to że failsafe_throttle masz ciutek za nisko to quad w pierwszej fazie opadnie na chwile a potem dzięki BARO to skompensuje

A co się stanie jeśli failsafe_throttle będę miał lekko za wysoko gdy mam na pokładzie barometr+gps+kompas? Czy też BARO to skompensuje po pierwszej chwili? Pytam bo zastanawiam się czy w takim razie nie lepiej mieć failsafe_throttle lekko za wysoko niż lekko za nisko gdy latam dość nisko :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 lip 2017, 19:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Jak za wysoko to na początku go podbije, a potem będzie kompensował.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 sie 2017, 22:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Marbalon dał byś radę zrobić iNava 1.7.2 dla kfc32FTB dodali tam odometr czyli funkcję na której najbardziej mi brakuje w KFC32.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 11:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Spoko, jak wrócę z urlopu ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 wrz 2017, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
W pierwszym poście nowa wersja iNav 1.7.1.4 z poprawką dla eLeReSa poprawiająca szybsze wykrywanie failsafe itp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 paź 2017, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 kwie 2012, 20:31
Posty: 95
Lokalizacja: częstochowa
Cześć
Gdzieś było opisane że MPU6050 lepiej działa z baro niż ten na płytce (KFC32 V2).
Czy aby zmusić go do działania (MPU6050) na sofcie oryginalnym V72 wystarczy podpiąć pod kompas ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 paź 2017, 21:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Nie. W oryginalnym sofcie nei ma obsługi MPU-6050.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 sty 2018, 18:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Marbalon dasz radę zrobić jeszcze wersję 1.7.3 iNava pod KFC32 to chyba i tak ostatnia wersja, która da radę użyć pod F1, a mi zależy na tym odometrze.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 sty 2018, 08:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Ależ takowa jest:

http://baliniak.2box.pl/qq/inav_1.7.3_KFC32F3_INAV.zip

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 sty 2018, 09:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Ale to chyba tylko pod F3 a ja potrzebuje pod KFC32ftb. Chyba że się mylę.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 sty 2018, 09:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Zajrzyj do środka, jest HEX dla F1 też.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 sty 2018, 10:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Super dziękuję Ci bardzo :)

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sty 2018, 01:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Wyszedł post pod postem, ale mam kolejne pytanie. Z pomocą Leszka udało mi się odpalić na KFC32FTB pod iNav (1.7.3) większość funkcji, ale nie mogę sobie poradzić z Pan-Tiltem. Mam podłaczone dwa serwa pod S_1 i S_2.
Na ekranie configuration w grupie Other Features zaznaczyłem Servo Gimbal (próbowałem też z zanaczonym dodatkowo Forward aux channels to servo outputs)
W taranisie dla testów pod wszystkie auxy ( channel 5 - 9) zmapowałem potencjometr LS.
W iNav zakładka servos wybrałem zaznaczyłem aby kanał 9 sterował wszystkimi servami 0 - 7. Jak kręcę potencjometrem rusza się ster poziomy i pionowy oraz lotki, ale serwa pan tilt nie reagują, a dodatkowo nie trzymają pozycji, wiec raczej nie ma tam nawet PWM. Testowałem różne konfiguracje w zakładce servos i żadna nic nie daje.

Co trzeba zrobić żeby odpalić porty S_1 i S_2 w iNav ?

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 sty 2018, 21:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4059
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Ok wrzuciłem do tego pliku wersję dla FTB specjalną.

http://baliniak.2box.pl/qq/inav_1.7.3_KFC32.zip

Czym się różni... dla mixera airplane wyjścia pantilta są tam gdzie być mają, a dla skrzydełek tak czy siak są na pozycji 4-5 zaraz za lotkami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8042 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.