Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 lip 2018, 17:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 940 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63
Autor Wiadomość
Post: czwartek 09 lis 2017, 23:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6204
Lokalizacja: Polska
ziele pisze:
Wiem, że robi to za darmo i w wolnym czasie i jestem mu za to bardzo wdzięczny, ale nie o to chodzi. Zdecydował się na publiczny projekt gdzie każdy może coś wnieść i argument taki że nie bo nie i już jest po prostu głupi.

Aha, czyli jak robisz cos za darmo i publicznie to masz spelniac wszystkie zachcianki bo jak nie tos samolub i dziwak. Strasznie roszczeniowa postawa...

ziele pisze:
Wygląda na to że będę musiał zastosować basecama :/

Powodzenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 00:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 gru 2012, 15:49
Posty: 377
Lokalizacja: Kraków
Obsługa większych silników to nie jest zachcianka z kosmosu. A takie esp czy oled do storma to już widać warte zachodu zachcianki. Dojdziemy do tego, że sterownik będzie umiał wszytko prócz prawidłowej stabilizacji ;)

Przyda się, bo w Basecamie jest aż za dużo opcji ;) Kiedyś go używałem gdy się pojawiła pierwsza wersja 32bit. W aktualnej wersji opcji jeszcze więcej.


Edit:
Olli mi odpisał, że nie ma limitu po stronie FW. Więc pozostaje jedynie chęć skompilowania konfiguratora z dopisanymi wartościami.... tak jak myślałem.

Edit2:

Ok udało mi się. Mogę już ustawiać 42 bieguny dla silnika. Teraz gimbal działa ok i nie krzaczy się przy dużym przechylaniu jak poprzednio :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 lis 2017, 23:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 14:03
Posty: 30
Lokalizacja: Kaszuby
Trochę zaprzestałem działa nia ze Storm, ale chyba muszę wrócić.

Słuchajcie z tego co wiem, nie można nigdzie kupić tego nowego T-Storma, nie robi ktoś z was tych elementów może? :)

P.S. Póki co zamówię sobie może te NT moduły z Ensysa, a powiedzcie skąd kupić sprawdzoną, możliwą do akrualizacji płytę, bo moja coś chyba zaszwankowała i nie pozwala...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lis 2017, 01:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 gru 2012, 15:49
Posty: 377
Lokalizacja: Kraków
T-Storma nie ma w sprzedaży, bo projekt ciągle się zmienia. Kup sobie stlinka i wgrasz bez problemu, a kosztuje grosze. Mi po RS się nie udało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 gru 2017, 23:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 481
Lokalizacja: B-stok
Hej
Ustawiam mody w stormie sterowane przez rc i szukam funkcji która by zamrażała gimbala w pozycji wyjściowej, by nie pracował w czasie lotu. Czy moge liczyc na jakąś podpowiedz ? screen z programu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 gru 2017, 00:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6204
Lokalizacja: Polska
szoja pisze:
szukam funkcji która by zamrażała gimbala w pozycji wyjściowej, by nie pracował w czasie lotu

Gimbal nie moze 'nie pracowac' bo wtedy kamera dyndalaby Ci bezwladnie.

Ustaw Pan na wszystkich osiach i daj wartosci Pan dla kazej z nich na max (5). Bedziesz mial kamere prawie 'zamrozona'.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 gru 2017, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 481
Lokalizacja: B-stok
Dzięki za podpowiedz :) choć pomimo wzrostu pan na "5' ma lekki bezwład, ale się przyzwyczaimy do takiego latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sty 2018, 00:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 gru 2017, 16:21
Posty: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Witam mam problem ze storm 1.31.. nie mogę skalibrować imu na kamerze jaki może być tego powód?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 sty 2018, 21:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 481
Lokalizacja: B-stok
Zmień soft pliku .hex w zależnośći od imu różni się w nazwie dodatkiem NT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sty 2018, 09:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 sty 2018, 12:42
Posty: 16
Lokalizacja: Czarnków
Ja zamówiłem ten gotowy zestaw:
https://www.ebay.com/itm/201997218057

Czy jest on już skalibrowany ? Czy będę musiał również Storm32 kalibrować ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 940 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.