Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 lis 2017, 05:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: wtorek 14 lis 2017, 12:19 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1043
pawelsky pisze:
Zawiniecie int16

Proste. zapomniałem o bicie znaku :oops: :oops:

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: wtorek 14 lis 2017, 13:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 103
Lokalizacja: Limerick
Mialem dwie przyczyny, jedna to wlasnie lamanie przepisow a druga to wylaczenie silnikow swobodne spadanie aby na 3 procentach baterii doleciec do miejsca startu.
Ja bym sie nie odwazyl. Ale chyba jednak troszke pomyslal przelatujac nad pola i tam opadal.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: wtorek 14 lis 2017, 13:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5495
Lokalizacja: Polska
Chyba sie kolega jednak troszke wystraszyl bo zblurowal mapki na ktorych widac bylo dokladny adres. Swoja buzke zreszta tez :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: wtorek 14 lis 2017, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 194
Lokalizacja: Kraków
Zainstalowałem najnowszy soft 01.4.000 i okazało sie że mogę latać tylko do 50 m / otrzymuję komunikat że osiągnąłem limit i muszę go zmienić
w MC / "wot zagwozdka" i co tu robić. Czy ktoś z kol. też to "przeżywał" ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: wtorek 14 lis 2017, 18:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1043
rud88 pisze:
Zainstalowałem najnowszy soft 01.4.000 i okazało sie że mogę latać tylko do 50 m / otrzymuję komunikat że osiągnąłem limit i muszę go zmienić
w MC / "wot zagwozdka" i co tu robić. Czy ktoś z kol. też to "przeżywał" ?

Ja nie ale pawelsky kiedyś zapodał linka do reaktywacji konta.Może o to chodzi edit (konieczność reaktywacji do ominięcia tego problemu)
https://www.dji.com/newsroom/news/dji-u ... re-updates

Ps.
Dawno "Ciebia" nie było.Jak tam Epsony?

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 01:23 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 cze 2017, 09:19
Posty: 7
Lokalizacja: Gda
Czy śmigła od Mavic Pro Platinum pasują bez problemu do zwykłego Mavic Pro? Wydaje mi się, że mocowanie jest identyczne, więc chyba nie będzie problemu.
I czy to, że są cichsze, to tylko ich budowa czy w Platinum coś więcej zmienili?

Ktoś na nich już latał?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 04:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 73
Pasują. I lata ciszej. I wydaje mi się, że troszkę dłużej, ale to subiektywne odczucie. Nie mierzyłem czasu. Ale ze względu na kształt śmigła, silniczki obracają się wolniej, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak jest.

Wysłane z mojego SM-T715 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 11:09 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 161
Lokalizacja: Łódź


Sanvean pisze:

Ktoś na nich już latał?


Tu masz interesujący Cię temat: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=42087&p=534631&sid=d0c1edba3ab893b84a3717b53070f4ed#p534631

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 11:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 373
Lokalizacja: Warszawa
Białego już w ogóle nie będzie widać na niebie :)
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 11:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2017, 16:32
Posty: 111
Lokalizacja: Sosnowiec


MorF pisze:
Białego już w ogóle nie będzie widać na niebie :)
Obrazek
Najbardziej widoczny będzie ..... W śniegu ;D

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 12:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 373
Lokalizacja: Warszawa
W końcu alpine edyszyn


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 13:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 194
Lokalizacja: Kraków
Zainstalowałem Najnowsze DJI Go / 4.1.15/ i mam nadzieję że kurczak będzie latał tak jak do tej pory.Epsony OK jestem zadowolony, może za jakiś czas uda mi się polatać w goglach DJI i wtedy ocenię które bardziej mi pasują.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: środa 15 lis 2017, 23:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 103
Lokalizacja: Limerick
Taka ocena bardzo mi się przydała bo planuje zakup jednych albo drugich. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: czwartek 16 lis 2017, 02:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 27 lis 2013, 04:16
Posty: 281
Lokalizacja: Toronto GTA
Mam pytanie czy podczas używania aplikacji "dji go" na telefonie są pobierane jakiekolwiek dane np. lotu, miejsca ,wysokości, ilości lotów itd. i przesyłane na ich serwery w celu np. poprawy jakości lub innych?

_________________
Pozytywnie Zakręcony :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Mavic
Post: piątek 17 lis 2017, 10:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 103
Lokalizacja: Limerick
kwinto pisze:
mohinder pisze:
Do którego gniazda w aparaturze podłączasz kabel? Jeśli do dużego usb to kabelek z małego usb musi być odłączony. Może to to?


Dzizysss ... 2 dni kombinuję a to kabel :mrgreen: Dzięki



Ostatnio ja Ci pomogłem i się udało, teraz ja mam ten sam problem. Dotarł do mnie Ipad mini 4 w wersji LTE i nie chce się połączyć z Maviciem. Próbowałem dwóch kabli. obu gniazd USB i zero reakcji. Pojawia się dźwięk z Ipada i komunikat że ładowanie nie występuje. Wersja IOS 11.1.1. Teraz instaluje się nowsza jakaś. Ciekawe czy to coś zmieni.
Ktoś może coś doradzić? Ipad kupiony tylko do Mavica i kicha :(


No dobra. Aktualizacja zakończona i połączenie udane. Kurde dlaczego przy aktualizacja zawsze coś muszą zepsuć a później naprawiać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.