Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lis 2017, 04:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 10 lis 2017, 15:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3542
Lokalizacja: Gliwice/Bielsko
Składam właśnie drukarkę (CoreXY) i zastanawiam się czy stepsticki z TMC coś dają? quiet mode podobno nie nadaje się do drukarki 3d, microstep 256 dają coś bo z tego co poczytałem to dokładność raczej maleje niż rośnie.
Na X i Y mam GT2 z zębatką 20T o ile to coś zmienia.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 15:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4107
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Zainstaluj sobie STEPSTICK TMC2208
Podobno po ich montażu zaczynasz panicznie szukać cichszych wentylatorów, bo silników już nie słychać :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 16:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3542
Lokalizacja: Gliwice/Bielsko
Kowal pisze:
Zainstaluj sobie STEPSTICK TMC2208
Podobno po ich montażu zaczynasz panicznie szukać cichszych wentylatorów, bo silników już nie słychać :mrgreen:


hehe dobre :)
Mają jakieś znane wady?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 18:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 866
Lokalizacja: Myślenice
Tutaj znajdziesz dużo informacji:
https://reprapy.pl/viewtopic.php?f=40&t ... t=TMC+2208
Kupiłem na alle... , niestety jeszcze czekają na montaż w nowej drukarce.

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 19:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3542
Lokalizacja: Gliwice/Bielsko
No to chyba zakupię na ali komplet

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4107
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Na Ali są takie z "grzałką" od spodu:

2017-11-10 19_40_47-Zdjęcie tmc2100 – szczegółowe zdjęcie 1 pc TMC2208 Rury Zasilania Wbudowany Ster.png
2017-11-10 19_40_47-Zdjęcie tmc2100 – szczegółowe zdjęcie 1 pc TMC2208 Rury Zasilania Wbudowany Ster.png [ 220.25 KiB | Przeglądany 226 razy ]


Te z Alle mają to grzejące się ustrojstwo od góry, więc łatwiej je chłodzić :-P:

1_small.jpg
1_small.jpg [ 38.35 KiB | Przeglądany 226 razy ]
foto1_1.jpg
foto1_1.jpg [ 33.4 KiB | Przeglądany 226 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 833
Lokalizacja: Legnica
Bardziej mnie ciekawi jak go regulować z pokrętłem na dole


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3542
Lokalizacja: Gliwice/Bielsko
na ali sa o połowe tansze i unikam alledrogo jak moge ale w tym wypadku zrobie chyba wyjatek
swoja droga jak chińczki wymyslily chip od spodu? a potencjomer pod spodem to juz prawdziwy geniusz wymyslił

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 21:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4107
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
pma_ pisze:
na ali sa o połowe tansze i unikam alledrogo jak moge ale w tym wypadku zrobie chyba wyjatek

Zauważ, że na Alledrogo kupujesz od producenta, a nie importera :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 21:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3542
Lokalizacja: Gliwice/Bielsko
Kowal pisze:
pma_ pisze:
na ali sa o połowe tansze i unikam alledrogo jak moge ale w tym wypadku zrobie chyba wyjatek

Zauważ, że na Alledrogo kupujesz od producenta, a nie importera :-P


hmm na Ali też od "producenta" kupuję

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 paź 2014, 10:01
Posty: 171
Lokalizacja: Opole
Kowal pisze:
Podobno po ich montażu zaczynasz panicznie szukać cichszych wentylatorów, bo silników już nie słychać

I to nie jest żart ... ;)
Mam te z FALABu. Słychać teraz tylko wiatraki i łożyska liniowe przy szybszych przejazdach.

_________________
Easy Star II, 450, 250, 120, 90, 33 ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 23:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 400
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Baqsthc pisze:
Bardziej mnie ciekawi jak go regulować z pokrętłem na dole


Od góry jest otwór na regulację na płaski śrubokręt.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 lis 2017, 10:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3542
Lokalizacja: Gliwice/Bielsko
jak wrócę to je zamówię
niestety allegro dzięki swojej słynnej ochronie kupujących spowodowało, że wolę kupować w chinach i poczekać

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: PucH2 i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.