Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 25 kwie 2018, 01:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38
Autor Wiadomość
Post: sobota 06 maja 2017, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 867
Lokalizacja: Ruda Śląska
pobrać?
Ja podaje link do swojej strony - aplikacji, która pozwala w dosyć łatwy sposób odczytać informacje zapisane w logu - żeby nie trzeba było wertować pliku z logiem w notatniku. Z mojej stronie nie ma żadnej aplikacji do pobrania.
Poli25 pisze:
skąd mam je wziąć?

najlepiej z wiedzy nabytej w pierwszym poście ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 maja 2017, 17:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 28
Lokalizacja: Legnica
Ponawiam prośbę o pomoc w temacie TMRC. Komunikacja po BT z telefonem jest. GPS pracuje prawidłowo, Hdop 0,7 do 1,2. Zakładka konsola pokazuje przepływ danych. Po przyciśnięciu STAT pojawia się zakładka "Statystyki"
a w niej "Debug:" i po dwukropku czysto. Nie mogę również odnaleźć katalogu z logami po prostu go nie ma. Program instalowałem na karcie i po wielu próbach również w pamięci telefonu (oczywiście wcześniej odinstalowując TRMC z karty). Telefon Samsung NOTE II, Android 4.4.2. W czym może tkwić problem? W czasie testów zauważyłem, że pomiar odległości działa kilka sekund po naciśnięciu GPS → HOME i zostaje zamrożony czyli odchodząc od modelu nie zwiększa się, dopiero naciśnięcie GPS → HOME odświeża pomiar odległości. Jak chcę znać dystans dzielący mnie od modelu to muszę każdorazowo naciskać GPS → HOME i po 2 do 5 sek odległość jest wyświetlona, następnie po zrobieniu kilku kroków znów zostaje zamrożona. Zmieniałem BT na inny egzemplarz- również HC-05. Zastosowałem konwerter poziomów logicznych 3,3V/5,0V, jednak nic to nie dało. Zrobię jeszcze próby z BT HC-06. Chyba jednak jestem gapa. Na pierwszej stronie tego wątku marbalon opisując zmiany w wersji V 0.2 wyjaśnia jak działa pomiar odległości. Z opisu wynika, że pomiar jest chwilowy. Więc pozostaje niewyjaśniona kwestia gdzie są logi.
Prośba o pomoc nieaktualna. Po prawidłowym skonfigurowaniu AP są logi i zawartości "Debug".


Ostatnio zmieniony sobota 03 cze 2017, 06:33 przez Ryszard_I, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 maja 2017, 13:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1204
Lokalizacja: Lubelskie
lotpawel, świetna robota tylko przydało by się zadbać o jakiś certyfikat SSL (szczególnie w dobie darmowych SSL i SNI) bo nie fajnie tak wysyłać logi przez nieszyfrowane połączenie. Świetnym pomysłem było by też zrobienie tego w wersji na Androida bo strona w tel. działa bardzo topornie, a jak wiemy najbardziej może nam się to przydać w sytuacji kryzysowej.
Jest szansa na jakąś apkę na Andka w znośnej cenie? a może dogadacie się z marbalon - jak by taka funkcja pojawiła się w TMRC to by było super :-)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 maja 2017, 20:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 867
Lokalizacja: Ruda Śląska
ja tu nie robie niczego odkrywczego w sensie kody, zwykle przetwarzanie danych;) z certyfikatem pomysle. nie jestem biegly w pisaniu na andka, ale tez mysle ze mozna by zrobic po prostu responsywna strone i jakies "inne" bardziej rozbite wykresy przy mobilnej stronie. tylko kiedy to wszystko robic... jak by ktos chcial powalczyc z mobilna strona to zapraszam po kod obecnej;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 22:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3128
Lokalizacja: Olsztyn
Mam problem z TrackMyRC na telefonie Xperia Z5 z androidem 7.1.1, przy próbie podłączenia się aplikacji wywala mi komunikat "błąd połączenia". Zastanawia mnie jedna rzecz, nie mogę tez dodać bluta HM05 do urządzeń zaufanych w telefonie, tez jakiś dziwny błąd się pojawia, niby jest dodane ale aplikacja nie łączy się z nim. Testowałem na telefonie Xpreria XA z androidem 7.0 i wszytko działa jak trzeba, tak samo jak z moim starym tabletem Samsung Galaxy Tab2. Macie pomysł co może być nie tak ? Pytałem marbalona ale on nie ma pomysłu w czym może być problem.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 kwie 2018, 07:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4032
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Aby wszyscy obserwatorzy tego wątku byli na czasie, to nasz kolega Leszek postanowił nie świętować w święta i olać przygotowanie i sprzątanie przed i tak powstała nowa wersja aplikacji na androida dedykowana do eLeReSa. tymsamym zapraszam do śledzenia tego wątku:

viewtopic.php?f=4&t=43942


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.