Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 28 maja 2017, 03:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121
Autor Wiadomość
Post: czwartek 20 kwie 2017, 19:41 
Offline

Rejestracja: środa 16 gru 2015, 09:11
Posty: 119
Lokalizacja: Filipów
Obrazek
czyli ostatecznie tak

_________________
Pozdrawiam, Antoni.
RIP Bixler 1.1 [*]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 kwie 2017, 19:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3819
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
tak, ogólnie czujnik prądu idzie na przelot i tyle.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 kwie 2017, 19:47 
Offline

Rejestracja: środa 16 gru 2015, 09:11
Posty: 119
Lokalizacja: Filipów
Dzięki.
Edit, może być też w ten sposób, czy musi iść z głównego kabla zasilającego silnik?
Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Antoni.
RIP Bixler 1.1 [*]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 kwie 2017, 20:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 sie 2012, 18:27
Posty: 757
Lokalizacja: Kiełpino k. Kartuz
4V3 JA pisze:
Dzięki.
Edit, może być też w ten sposób, czy musi iść z głównego kabla zasilającego silnik?
Obrazek


W poprzednim poście było dobrze - to co teraz narysowałeś to nie wiem co ma mierzyć za prąd skoro pakiet jest bezpośrednio połączony dwoma przewodami do ESC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 18:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 72
Lokalizacja: Katowice
Pozbierałem trochę informacji o zmiennych w iNav i wpisałem je do excela. Są tam podane wartości domyślne, dopuszczalne zakresy i kilka przykładów (głównie z rc-groups). Myślę, że w tej formie łatwiej będzie "ogarnąć temat".

https://drive.google.com/file/d/0B2IOGtWYb_4Ha3VYYThnYU1ZbjQ/view?usp=sharing

Pewnie w zestawieniu jest jeszcze trochę nieścisłości (kolorami zaznaczyłem różnice pomiędzy wersjami).

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 19:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3819
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Super Adam! Dzięki że Ci się chciało!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 maja 2017, 08:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 paź 2012, 20:07
Posty: 1479
Lokalizacja: Katowice
Do wgrania inav w KFC FTB użyć Flash Loadera? (Ze zworką oczywiście).

_________________
Pronokopter V1 dzielnie służył prawie rok:
viewtopic.php?t=10572&start=0
Pronokopter V2:
viewtopic.php?t=16755&start=0
Dragonek+KFC FTB
FX-61:
viewtopic.php?t=18288&start=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 maja 2017, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3819
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Możesz KFC32 tool użyć, a potem przejśc na iNavi GUI, ale flash tool tez zadziała.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 maja 2017, 21:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 lis 2014, 20:06
Posty: 50
Lokalizacja: Katowice
adam.pc pisze:
Pozbierałem trochę informacji o zmiennych w iNav i wpisałem je do excela. Są tam podane wartości domyślne, dopuszczalne zakresy i kilka przykładów (głównie z rc-groups). Myślę, że w tej formie łatwiej będzie "ogarnąć temat".

Niestety lista zmiennych i wartości domyślne w iNav-ie zmieniają się dość często.
Od kiedy jest polecenie "diff" w konsoli nie ma jednak z tym problemu - widzimy tylko to co sami tunujemy (i kalibrujemy) i w sumie nie trzeba patrzeć na resztę :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.