Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 11 gru 2018, 03:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 21 mar 2017, 21:14 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 50
Witam, pisze ponieważ mam problem z swoim FC (jak w tytule) i chciałbym gdyby ktoś miał podobna konfiguracje, żeby pomógł, pokazał jak u siebie ją wykonał.

Mianowicie chciałbym do mojego SP3 w mojej 250-ce zamontować GPS(uart2), osd (uart1) i bluetooth (uart3). Do tego przełącznik wyłączający zasilanie OSD i Bluetootha (osd na czas podłączenia na usb lub ogólnego połączenia przez bluetooth, po wylądowaniu). W teorii wyobrażam sobie, że wszystko będzie pięknie śmigać ale jeśli by się dało to chętnie bym obejrzał jak komuś udało się to popodłączać i skonfigurować.

Szczególnie prosiłbym o info jak z podłączeniem bluetootha, ze swoim HC06 mam pewien problem i nwm gdzie dokładnie. Po podłączeniu do komputera nie odpowiada na komendy AT, lecz bez problemu mogę go sparować z telefonem.

Będę wdzięczny za wszelkie info, przeglądałem już trochę for, ale jeśli by się dało chciałbym móc wiedzieć kogo zapytać o szczegóły w razie czego :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 07:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
A po co Ci takie wodotryski w racerze???

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 14:05 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 207
Lokalizacja: Rzeszów
Jeśli chodzi o BT to komendy AT nie wpisuj tylko kopij i wklejaj w całości. Na wsianie komendy jest bardzo krótki i ograniczony czas (przynajmniej w moich egzemplarzach). Do tego trzeba odpowiednio skonfigurować terminal do komunikacji. Pamiętaj tylko, żeby nic nie było podłączone to BT w czasie gdy chcesz wprowadzać komendy, bo po prostu ich nie przyjmie.

Ale jak znam życie, pobawisz się po czym wszystko odepniesz :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 21:24 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 50
Z bluetoothem sprawa nie aktualna, udało się naprawić. Postanowiłem że poważniej przyjrzę się swojemu egzemplarzowi i po dłuższej obserwacji doszedłem do wniosku, że mój sprzedawca się pomylił i zamiast hc06 wysłał mi hc05 i w ten sposób przytrzymałem przycisk, ustawił się w tryb AT i komendy działały :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 21:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Kolego moj drogi nie zrozum mnie zle ale ja tez swojego pierwszego racera zlozylem z tymi wszystkimi niepotrzebnymi rzeczami... ( gps bo balem sie ze mi sp...oli, bluetooth bo myslalem ze po kazdym ladowaniu bede musial sie z nim laczyc zeby cos sprawdzac itp.) ale po 4 oblocie kiedy okazalo sie ze lata tak jak oczekiwalem stwierdzilem ze nie jest mi to do niczego potrzebne tak naprawde... A stracilem przy tym sporo godzin zachodzac w glowe jak to uruchomic... Do dzisiaj smieje sie sam z siebie ale niewiedza i przeonanie o slusznosci swoich poczynan w tamtym momencie byly nie do przelamania...

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 mar 2017, 13:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sty 2016, 10:47
Posty: 487
Lokalizacja: Pomorskie
80% znajdzie tu wszystko co Ci potrzebne do budowy. Nie ma za co :)
https://www.youtube.com/watch?v=kwGj5dX ... aelUDCOwqw

_________________
Obecnie: Syma x8c, DJI Phantom 3 Standard
Kanał na YT
Poradnik Syma x8 :) => klik
Loty Syma x8 :) => klik
Loty DJI Phantom 3 :) => klik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 lip 2017, 17:08 
Offline

Rejestracja: środa 14 wrz 2016, 22:17
Posty: 91
Lokalizacja: Opole
e tam, mi bluetooth jest bardzo wygodny - raz tylko się połączyć z FC po USB i aktywować konsolę też na uarcie dodatkowym, i już nigdy więcej nie trzeba dokopywać się do FC fizycznie, by męczyć gniazdko microusb, po prostu BT łączę się i gotowe, nawet nie ma problemu by jedna osoba grzebała z laptopa, a druga latała, byle w bliskiej odległości (zasięg efektywny HC06 wychodzi mi z 20m może, potem zrywa)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.